IRA-bidragsregler for selvstendig næringsdrivende

Innholdsfortegnelse:

IRA-bidragsregler for selvstendig næringsdrivende
IRA-bidragsregler for selvstendig næringsdrivende

Video: IRA-bidragsregler for selvstendig næringsdrivende

Video: IRA-bidragsregler for selvstendig næringsdrivende
Video: ROTH IRA for Self Employed (HOW TO GET STARTED TODAY) 2023, Desember
Anonim

Q. "Jeg er selvstendig næringsdrivende med arbeidsinntekt på $ 200.000 og uopptjente inntekter på $ 100.000. Jeg er 60 år gammel og vil gjerne bidra med maksimumsbeløpet til en tradisjonell IRA. Er det noen inntektsgrenser jeg bør vite om?"

A. Nei, det er ingen inntektsgrenser som gjelder for en tradisjonell IRA. For 2013 og 2014 kan du gjøre innskudd på opptil $ 5 500 (eller $ 6.500 hvis du er 50 år eller eldre) eller din inntekt for året, avhengig av hvilken som er mindre.

Men hvis din opptjente inntekt overstiger visse beløp, kan noen eller alle dine bidrag ikke være fradragsberettiget dersom du eller din ektefelle også er dekket av en pensjonsplan på jobben. Du kan fortsette å bidra til en tradisjonell IRA frem til året når du når alder 70½.

Jeg anbefaler at du blir kjent med IRA-opsjoner for selvstendig næringsdrivende fordi de tillater deg å bidra mye høyere, fradragsberettigede beløp enn en tradisjonell IRA. For eksempel, med en SEP-IRA i 2014, kan du bidra med opptil $ 52 000 eller 25% av kompensasjonen (opp til visse grenser), avhengig av hvilket som er mindre.

Du kan til og med gjøre bidrag til en SEP-IRA selv over 70 år, men du må også ta årlige nødvendige minimumsfordeler.

For å lære mer om pensjonskontoopsjoner for selvstendig næringsdrivende, se IRS Publication 560, Pensjonsplaner for små bedrifter (SEP, SIMPLE, og kvalifiserte planer)

Andre linker du måtte like

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Kvinne med piggybank bilde med glede av Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: