IRA-bidragsoverbelastning

Innholdsfortegnelse:

IRA-bidragsoverbelastning
IRA-bidragsoverbelastning

Video: IRA-bidragsoverbelastning

Video: IRA-bidragsoverbelastning
Video: 5 Steps to Setting Achievable Financial Goals | Brian Tracy 2023, Desember
Anonim

I dette showet vil jeg dele tips om hva du skal gjøre hvis du oppdager at du har bidratt for mye til din tradisjonelle eller Roth IRA.

Hvorfor en IRA?

Individuell pensjonsordning, eller IRA, er en av mine favorittbesparende kjøretøy fordi den gir så mye fleksibilitet og skattebesparelser. De fleste IRAer gir deg et bredt utvalg av investeringsvalg, enten du er veldig konservativ eller liker å kaste forsiktighet mot vinden. Vi vet at lavkonjunkturen har gjort det vanskelig for mange å fortsette å sette penger bort for å bli pensjonert. Så hvis du maksimerer en IRA for skatteåret 2008, klapp ryggen din tilbake og la meg si "God jobb"! Og hvis du ikke har gjort det ennå, men fortsatt vil, er det litt tid igjen.

IRA Frist og grenser

Fristen for å bidra med midler til en IRA for skatteåret 2008 er 15. aprilth av 2009. Det maksimale tillatte bidraget for tradisjonelle eller Roth IRA er $ 5000 hvis du er under 50 og $ 6000 hvis du er 50 år eller eldre. Det er et spesielt unntak for de som deltok i en arbeidsplass 401 (k) plan opprettholdt av en arbeidsgiver som gikk i konkurs. Hvis dette er din situasjon, blir IRA-bidragsgrensen generelt økt til $ 8000 uansett alder.

Lag rettidige korrigeringer

Men hva om du ved en feiltagelse overbelastet din tradisjonelle eller Roth IRA-konto? Overskudd kan være et resultat av bidrag fra deg, din ektefelle, din arbeidsgiver eller fra en botched rollover. Den gode nyheten er at overskytende bidrag kan korrigeres uten straff hvis håndteres i tide.

La oss si at Johnny er 35 år gammel, tjente $ 40 000 i 2008, og bidro med totalt $ 6 000 til hans tradisjonelle IRA. Siden hans tillatte grense er bare $ 5000, har han et overskudd på $ 1000 i kontoen. Hvis Johnny trekker overbeløpet, pluss eventuelle inntjening det har gjort, innen eller før forfallsdagen for hans selvangivelse, er det som om det aldri skjedde! Denne forfallsdato kan utvides, så vær sikker på å fil for en forlengelse før 15. aprilth hvis du ikke kan fullføre en nødvendig IRA-tilbaketrekking til rett tid.

Å håndtere utbetalt inntekt

Imidlertid, hvis Johnny tjente penger på sitt overskytende bidrag på $ 1000, må denne inntekten ikke bare trekkes tilbake fra hans IRA, men er også gjenstand for skatt. For eksempel, hvis han tjente 2% rente på overskytende, eller $ 20, vil totalt $ 1.020 bli trukket tilbake fra hans IRA. Den $ 20 er gjenstand for vanlig inntektsskatt og betraktes også som en tidlig fordeling som blir rammet med ytterligere 10% straffebeskatning. Distribusjoner tatt fra IRA før du når alder 59½ er ikke-kvalifiserte uttak underlagt denne ekle 10% straffen.

Beregningen av hvor mye du har tjent på overskytende bidrag er bestemt for den perioden det overskytende forblir i IRA. Det tar hensyn til resultatene av alle IRAs eiendeler, ikke bare en bestemt aksje, for eksempel. Din IRA-depot kan hjelpe deg med å finne ut hvor mye du har tjent eller tapt på eventuelle overskytende bidrag.

Roth IRA Inntektsgrenser

Bidrag til Roth IRA er kun tillatt dersom eierens endrede justerte bruttoinntekt ikke overskrider visse grenser. For de med skattestatus som enkeltperson, husstandshode eller gift arkivering separat, er maksimumsinntektsgrensen 116 000 dollar. Det er $ 169 000 for de som er gift innlevering i fellesskap. På grunn av disse inntektsbegrensningene kan det være veldig enkelt å feilaktig bidra til en Roth IRA hvis din inntekt viser seg å være mer enn du forventet.

Hjelp meg, løs det!

Når du er klar over at du har bidratt for mye, må du straks kontakte din IRA-varemerke eller skattemessig. Et overskuddsbidrag som ikke trekkes innen tidsfristen, er underlagt en skatt på 6% hvert år at den forblir i en IRA. Det er viktig å forsøke å forhindre overskytende IRA-bidrag fra først og fremst, men det er enda viktigere å få dem rettet i tide for å unngå betydelige skatter og straffer.

administrative

Jeg er glad du lytter. Send meg dine tanker på [email protected].

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Ekstra ressurs:

IRS-publikasjon 590: Individuelle pensjonsordninger

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: