Investering Svindel

Innholdsfortegnelse:

Investering Svindel
Investering Svindel

Video: Investering Svindel

Video: Investering Svindel
Video: Folkeinvest er en svindel! #investering #frihet 2023, Desember
Anonim
Image
Image

I dag på Money Girl vil jeg diskutere hvordan du holder deg fri for disse ekkel investering svindel. Listener Gen-Gen skriver i: Elsker din podcast. Jeg lurte på 801k's … om de er for ekte eller ikke. Det er tilsynelatende regjeringene superhemmelig måte å spare for pensjonering på omtrent dobbelt så mye som en 401k. Høres ut som en svindel, og jeg kan ikke finne noen annen informasjon om den rundt nettverket. Takk på forhånd … Godt spørsmål, og jeg har aldri hørt om disse og kan ikke finne noe hvor som helst heller … Lyder fishy og fikk meg til å tenke på tiden jeg fikk lovlig utseende e-post som viste seg å være svindel. Har du noen gang blitt bedt om å gi personlig informasjon for å gjøre endringer eller motta viktige oppdateringer til kontoen din? Vel da, kanskje har vi vært offer for en investering Scam. Her er noen av de vanligste svindelene rundt i dag.

spoofing

"> Phishing

En annen vanlig og lignende svindel er phishing. I phishing-svindel opptrer gerningsmennene nettsteder som virker legitime med det formål å ha besøkende tilgang til nettstedet og gi sensitivt materiale som deres system vil laste ned og bruke for å få tilgang til kontoene sine. Dette er svært vanlig med banktjenester, fordi når gjerningsmenn er i stand til å få oppføring, kan de da bruke bankkontiene som de velger. Ofte vil de overføre til andre kontoer, og dermed stjele pengene dine.

Dead Man Charging

En annen trist vanlig svindel er når kriminelle forsøker å få tilgang til informasjonen til nylig avdøde folk og få kreditt i navnene sine. Selvfølgelig betaler ikke de onde kredittkortene, og familien til den avdøde er til slutt igjen med regningen. Dette betyr dessverre at i en fryktelig tid i deres liv må familien til en som har dødd, beskytte seg selv og utstede det som kalles en avdøde varsel. Denne meldingen eller dokumentet sendes ut til kredittfirmaer sertifiserer at en person har dødd og ikke skal bli utstedt kreditt i fremtiden.

Advance Fee Svindel

Andre former for svindel inkluderer de som krever noen til å hjelpe med en utenlandsk pengeoverføring i bytte for en stor kommisjon, vanligvis i summen av flere millioner dollar. De beryktede nigerianske spammere opererer denne typen svindel, og til tross for at tilbudene virker for gode til å være sanne og svindel som dette har gått lenge før Internett selv eksisterte, blir hvert år nye mennesker tatt inn. Disse typer svindel er nesten alltid gjennomført via e-post i disse dager hvor mottakeren mottar en e-post om forespørselen om hjelp ved ledningsføring av en overføring. Hvis du svarer på denne forespørselen, blir du bedt om informasjon og penger for å betale for noen av kostnadene som angivelig er knyttet til overføringen. Noen ganger er det alt og de kriminelle masterminds forsvinner. Men noen ganger kommer de tilbake og ber om flere hevder at det var et problem med overføringen, og de må prøve det igjen. Disse typer svindel er også kjent som forhåndsavgift svindel.

Tips for å beskytte deg selv

Det er hundrevis av forskjellige svindel i dag. Det er en trist sannhet, men du må beskytte deg selv, eller du blir et offer. * Nummer ett - ikke anta at et nettsted er legitimt bare fordi det ser bra ut. Hvis du får en lenke i en e-post, og du klikker deg gjennom til et fancy nettsted, ikke ta forutsetninger. Sjekk det ut. Gjør et søk på firmaet. Disse e-postlinkene er ofte falske. Hvis du mottar en e-post som ber om informasjon fra et firma, vet du, som en bank, å gå direkte til selskapets nettside, snarere enn å klikke på lenken i e-posten. * Neste, ditt personnummer er neppe noen gang nødvendig. Du må bruke den til jobbsøknad, og når du søker om kreditt, er det andre enn det som er veldig forsiktig hvis noen spør om det, de prøver mest å stjele identiteten din. * Veldedighet ikke krever donasjoner via e-post. Hvis du mottar en slik melding som deretter ber om telefonnummer eller e-postadresse, må du bare holde deg borte. Det er mange syke mennesker der ute som prøver å bytte på generøsiteten til andre når det gjelder uheldige hendelser og sykdommer. * Unngå popup-vinduer som ber deg om å skrive inn personlig informasjon. Legitime banktjenester og finansielle nettsteder fungerer ikke på denne måten. * Pass på å lage komplekse passord og endre dem ofte hvis noen viser en ut. Det bidrar også til å ha flere forskjellige passord for ulike nettsteder, slik at i tilfelle man er sprukket, kan de ikke komme inn i alle dine kontoer og nettbaserte systemer. * Ikke svar på tilbud som krever at du "handler umiddelbart eller annet." * Og sist men ikke minst, hvis noe virker bra for å være sant, er det sannsynligvis. Så mye som du kanskje vil at det skal være sant, vil det nok bare ende opp med å bli et problem og sette opp mer enn det noen gang vil gjøre deg. Vær forsiktig, verden er full av svindlere som prøver å bytte på intetanende, uskyldig, uvitende og naiv. Ikke la deg være et offer, utdanne og beskytte deg selv.

Finn flere måter å beskytte deg selv online i Money Girl episoder på identitetstyveri, 8 vanlige svindel å unngå, og jobb svindel.

Cha-Ching … og det er alt for nå. Takk for at du stemte inn på "Money Girl". Dette er Andrew Horowitz, vanligvis The Winning Investor her på QDT, sitter i for Money Girl. Jeg inviterer deg til å høre på min andre ukentlige podcast, The Disciplined Investor, også tilgjengelig på iTunes. OG, hvis du vil være mer vellykket med investeringene dine, last ned min bestselgende lydbok fra iTunes. Den Disciplined Investor - Viktige strategier for suksess.- For å feire lanseringen av lydboken, sender vi den originale paperbacken til de første 50 lytterne som kjøper boken fra iTunes. Detaljer nedenfor. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Takk for at du lyttet! Gen-Gen får en kopi av GrammarGirl's Quick and Dirty Tips for bedre skriving for å hjelpe oss med et spørsmål for denne episoden - vær på utkikk etter den første boken fra en Quick and Dirty Tips-podcast! Grammatikkjentens raske og skitne tips for bedre skriving av Mignon Fogarty vil være tilgjengelig hvor bøker selges 8. juli. Reserve en kopi nå eller forhåndsbestille en fra din favoritt nettbutikk.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: