Investering for pensjon

Innholdsfortegnelse:

Investering for pensjon
Investering for pensjon

Video: Investering for pensjon

Video: Investering for pensjon
Video: How Much Money Do I Need To Retire? #shorts #financialfreedom #retirement 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Takk så mye til de av dere som har skrevet inn med spørsmål. Jeg gleder meg til å svare så mange av dem som jeg kan i fremtidige episoder. Dagens tema er å investere for pensjonering, et tema noen av dere har spurt om.

Hvorfor investere for pensjonisttilværelse

Et stort økonomisk mål deles av nesten alle, samler nok penger til å pensjonere seg komfortabelt. Men å finne ut en spillplan kan virke overveldende! Det er 401 (k) s, tradisjonelle IRA, Roth IRA, samt andre typer pensjonsplaner. Den største risikoen er mangel på handling. Med alle investeringsvalgene er det altfor lett å undergrave analyseforlamning og ikke gjøre noe.

Strategisk pensjon Investering

Nå er pensjonsalderinvestering et veldig stort tema. I denne episoden skal jeg snakke om bare ett aspekt av det: hvordan å være litt strategisk når man investerer i en arbeidsgiversponsorert pensjonsplan. Hvis arbeidsgiveren tilbyr en pensjonsplan, for eksempel en 401 (k), er det vanligvis et godt sted å investere, spesielt hvis arbeidsgiveren samsvarer med dine bidrag og du har et bredt utvalg av investeringsvalg innen 401 (k). En arbeidsgiver match er gratis penger så, hvis du ikke gjør noe annet, invester deg nok i din 401 (k) for å dra full nytte av arbeidsgiverkampen.

Roth IRAs

Og nå er det en liten strategi: Hvis du er yngre eller tror du vil være i samme eller en høyere skattekonsoll ved pensjonering enn du er nå, vil du vanligvis komme fremover hvis du bidrar til 401 (k) opp til det punktet å få hele kampen og deretter bidra til en Roth IRA, hvis du er kvalifisert. Med en Roth IRA, bidrar du etter skatt og inntektene dine blir vekstfrie, noe som er ganske utrolig! Med en 401 (k), derimot, bidrar du før skatt og inntektene dine vokser skatt utsatt, noe som betyr at du må betale skatt på dem når du trykker på pengene under pensjonering. Ikke alle er kvalifisert for en Roth IRA: For 2007, hvis du er single, kvalifiseringsfaser ut for inntekter mellom $ 99.000 og $ 114.000. Hvis du er gift og fil i fellesskap, går kvalifiseringsfasen ut mellom $ 156 000 og $ 166 000. I det minste bidrar du nok til din 401 (k) for å få hele arbeidsgiverkampen. Deretter bidra til en Roth IRA hvis det gir mening for deg, og du er kvalifisert. For 2006 og 2007 er bidragsgrensen for en Roth $ 4000 (eller $ 5000 hvis du er 50 år eller eldre). Og, hvis du har råd til å investere mer for pensjonering etter å ha bidratt til en Roth, bidra mer til 401 (k). Grensen på 401 (k) bidrag for 2007 er $ 15 500 (og hvis du er over 50, kan du bidra med ytterligere $ 5000). Hvis du bytter fra 401 (k) til en Roth og deretter tilbake til 401 (k), må du huske at det viktigste er å bidra til din 401 (k) for å få den fulle arbeidsgiverkampen. Utover det kan du bare fortsette å bidra til din 401 (k) ettersom forholdene tillater det. Til slutt ønsket jeg å nevne at det fortsatt er tid til å bidra til en Roth IRA for 2006. Fristen for å gjøre et 2006-bidrag er det samme som for innlevering av selvangivelsen 16. april 2007. Det betyr at du kan investere 4000 dollar for 2006 og en annen $ 4000 for 2007.

Roth 401 (k)

Vi har ikke tid til å snakke om det i detalj i denne episoden, men i fjor ble en Roth 401 (k) introdusert. Den kombinerer funksjoner av en 401 (k) og en Roth IRA: den har samme bidragsgrense på $ 15 500 som en 401 (k), men uten inntektsrestriksjonene til Roth IRA. Det er en fin løsning for de som er høyinntektsberettigede og har ønsket å bidra til en Roth, men har ikke vært kvalifisert. Hvis du faller inn i denne kategorien og arbeidsgiveren din ikke har en Roth 401 (k), be dem om å vurdere å tilby den. Det gjør aldri vondt å spørre! Nå er alles situasjon annerledes, så det er en god ide å konsultere revisor eller skattemessig rådgiver. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

administrative

Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, kan du sende den til [email protected]. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: