HSA-reglene etter å ha forlatt en høyverdig helseplan

Innholdsfortegnelse:

HSA-reglene etter å ha forlatt en høyverdig helseplan
HSA-reglene etter å ha forlatt en høyverdig helseplan

Video: HSA-reglene etter å ha forlatt en høyverdig helseplan

Video: HSA-reglene etter å ha forlatt en høyverdig helseplan
Video: Hva Skjer Med All Energien Vår Når Vi Dør? m/ Sturla Ellingvåg 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg har en høyverdig helseplan og bruker en helse sparekonto (HSA). Hva skjer med pengene mine i kontoen hvis jeg bytter til en plan som ikke kvalifiserer for en HSA?

EN. I en nylig Money Girl-artikkel og podcast kalt Hvordan spare penger på helsepersonell Med en HSA diskuterte jeg reglene og fordelene ved å bruke en skattefordelt HSA til å betale for medisinske utgifter. For å kvalifisere for en, må du være innskrevet i en høyverdig helseplan (HDHP).

Så tenk at du har opparbeidet en fin balanse i HSA, men endrer jobber og har ikke lenger muligheten til å kjøpe en HDHP. Eller kanskje din økonomiske eller helsemessige situasjon endres, og du bestemmer deg for at du vil bli bedre med en vanlig, lavere egenandel, i stedet.

Å bli ukvalifisert for en HSA mens du fortsatt har penger på kontoen, er en vanlig situasjon - det har skjedd meg minst to ganger i karrieren min. Du vil være glad for å vite at det ikke utløser skatter, straffer eller skade din økonomi på noen måte!

Hvis du forlater en HDHP mens du har en HSA, kan du fortsatt bruke midler eller bruke dem til å refundere deg selv for kvalifiserte medisinske utgifter til du tømmer kontoen. Du har imidlertid ikke lov til å gjøre nye bidrag til din HSA når du ikke er registrert i en HDHP.

Du får fremdeles alle fordelene ved å motta skattefri distribusjon for å bruke på kvalifiserende medisinske utgifter. Og du kan også la midlene rulle fra år til år uten straff hvis du ikke har medisinske utgifter, akkurat som når du har en HDHP.

Det er med andre ord ingen ulempe. Alle de samme reglene gjelder for bruk av eksisterende HSA-midler etter å ha forlatt en HDHP - selv om du blir uforsikret. Du kan ikke legge til nye innskudd på kontoen.

Hvis du registrerer deg på en HDHP igjen i fremtiden, kan du hente hvor du sluttet og begynne å bidra til samme HSA igjen. Eller du kan åpne en ny HSA hvis du tømmer ut og lukker den gamle.

Andre linker du måtte like

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få papirkurven eller eBok i dag!

Kostnad for helsepersonell på grunn av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: