Hvordan selge huset ditt skattefritt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan selge huset ditt skattefritt
Hvordan selge huset ditt skattefritt

Video: Hvordan selge huset ditt skattefritt

Video: Hvordan selge huset ditt skattefritt
Video: Ta kurs om skatt på bolig 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Dagens emne er hvordan du selger huset skatt gratis. Hvis du er et hus eller planlegger å være en en dag, er denne episoden for deg. Det er en betydelig skattefordel for villaeiere som er veldig viktig å vite om.

Hvordan selge huset ditt skattefritt

Hvis du har eid og bodd i huset ditt i to av de foregående fem årene, er det en gave til deg i Federal Tax Code. Og her er det: IRS gjør det mulig å ekskludere kapitalgevinster på opp til $ 500.000 fra salget av huset ditt hvis du er gift og fil i fellesskap. Hvis du er singel, er ekskluderingen opp til $ 250.000. Og hvis du ikke er gift, men samarbeider og samarbeider huset ditt med noen andre, kan du hver utelukke opptil $ 250 000 fra salget av hjemmet. Dette betyr at så lenge fortjenesten når du selger er mindre enn disse beløpene, betaler du ingen kapitalgevinst skatt. Det er en flott skatteferd! Det har ikke alltid vært denne måten. Før skattemyndighetsloven fra 1997, kan du unngå å betale skatt på gevinst ved å selge hjemmet ditt hvis du brukte pengene til å kjøpe et pricier hus i løpet av de neste to årene. Du var også tillatt en engangs ekskludering på opptil $ 125 000 hvis du var 55 år og eldre. Disse reglene er ikke lenger tilfelle i dag. I disse dager kan du selge hjemmet ditt, betale ingen skatt på gevinsten, og gjøre hva du vil med fortjenesten.

Hvordan dra nytte av kapitalgevinsten ekskludering

La oss for eksempel si at du er singel og kjøpte ditt eget byhus for fem år siden for $ 200 000 og sette 10% eller $ 20 000 ned. Og la oss si det verdsatt gjennomsnittlig 7% per år i løpet av den tiden, noe som gjør ditt byhus i dag verdt litt over $ 280.000. Hvis du bestemte deg for å selge den til den prisen, ville gevinsten være salgsprisen minus salgskostnadene minus kostnadsgrunnlag. For dette eksemplets skyld, må vi anta at kostnadsgrunnlaget ditt er det samme som din opprinnelige kjøpskurs på $ 200 000. Så hvis salgskostnadene dine, inkludert eiendomsmeglingskommisjoner, utgjorde $ 17 000, vil din kapitalgevinst være $ 280 000 minus $ 17 000 minus $ 200 000, eller $ 63 000. Og med ekskluderingen av kapitalgevinster på opptil $ 250 000 for enkeltpersoner, trenger du ikke å betale noen skatt på den $ 63 000 gevinst. Temmelig stilig! (Og husk at $ 63 000 gevinst kom fra en $ 20 000 forskuddsbetaling.) Du kan sette fortjenesten til mange gode bruksområder, inkludert å bruke den til å kjøpe et annet hjem.

Leie Ditt Hjem og Kapitalgevinst Utelukkelse

Regelen som du må ha eid og bodd i huset i to av de foregående fem årene for å ta utelukkelsen gir deg stor fleksibilitet. De to årene du trenger å bo i hjemmet behøver ikke å være sammenhengende. De kan være, men de trenger ikke å være. For eksempel kan du bo i huset i et år, leie det ut i tre år, bo i det i et år, og deretter bestemme å selge det og ta utelukkelsen. Du kan også eie og bo i huset i to påfølgende år og så selge det og ta utelukkelsen. Du trenger ikke engang å bo i huset på det tidspunktet du selger det, så lenge du har bodd i det to av de foregående fem årene.

Hva annet kvalifiserer for ekskludering av kapitalgevinster?

Hvis du har eid og bodd hjemme i mindre enn to år før du solgte den, kan du fortsatt kreve en ekskludert ekskludering hvis du solgte den på grunn av flytting av ny jobb, av helsehensyn eller på grunn av uforutsette omstendigheter. Og hva om du eier og personlig bruker to boliger? Kan ekskluderingen gjelde for begge? Kapitalutvinningen gjelder bare for ditt primære hjem, men det er ingen grense for antall ganger du kan bruke ekskluderingen. Du kan imidlertid ikke bruke det mer enn en gang hvert annet år. Så hvis du ønsker å selge ferie eller andre hjem, kan du flytte inn i det, og etter å ha bodd der i to år, selge det og dra nytte av skatteferansen. Neste uke vil jeg bruke litt mer tid på å utnytte kapitalgevinsten ekskludering hvis du vil selge et leiehjem. Som alltid er det en smart idé å konsultere en skatt eller finansiell rådgiver når du tar viktige beslutninger som å selge hjemmet ditt.

administrative

I dag gir jeg bort to kopier av Douglas Andrew's Savnet Fortune 101: Et Starter Kit til å bli millionær. Ukens vinnere er Jessica S. og Gary H. Gratulerer! Sjekk e-posten din for instruksjoner. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Og hvis du ikke allerede har gjort det, vær så snill å legge inn en anmeldelse på iTunes. Jeg vil virkelig sette pris på det! Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Denne uken har Moderne Manners Guy noen virkelig fantastiske råd om hvordan man skal konsollere noen etter en elskedes død, så vær sikker på å sjekke ut hans show. Takk for at du lyttet! Relaterte linker: o IRS-publikasjon 523, "Selge ditt hjem" o Skattebetalingshjelpsloven fra 1997

Agent Gratulere bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: