Hvordan spare penger på dagligvarer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spare penger på dagligvarer
Hvordan spare penger på dagligvarer

Video: Hvordan spare penger på dagligvarer

Video: Hvordan spare penger på dagligvarer
Video: Spar penger på matbutikken! Jeg deler mine beste tips 2023, Desember
Anonim

Er du lei av å bruke så mye i matbutikken? Jeg også!

Så i dag er jeg veldig spent på å ha en spesiell gjest som skal gi oss 4 smarte strategier for å spare penger på matkjøp. Det er Amanda Thomas, vert for en helt ny Quick and Dirty Tips-podcast, kalt den innenlandske konsernsjef. Amanda er en pro til å gjøre ditt hjem det beste det kan være (for mindre!). Så jeg spurte henne om noen kunnskapsrike tips om hvordan å holde mat fra å ta en stor bit ut av budsjettet.

Tips nr. 1: Handle en gang i uken

Det stemmer, en gang i uken. Ikke mer. Hver gang du går inn i en matbutikk, er du fristet av deres markedsføringstrener. Lukten av ferskt bakebrød, gangene som er fylt med din favoritt barndoms frokostblanding "på salg", og tyggegummi og pustemynter som er beleilig plassert i kassen, er all markedsføringsteknikk.

Butikkene vet at folk reagerer på disse fristelsene og får impuls kjøper. Jo flere ganger du går inn i butikken, desto flere muligheter må de lokke deg til å kjøpe mer enn du trenger og blåser budsjettet.

For å handle bare en gang i uken, trenger du bare å gjøre litt planlegging på forhånd. For eksempel koker min mann og jeg middag hjemme ca 6 netter i uken. For å sikre at vi har alt vi trenger for hele uken, tar jeg hver søndag morgen 30 minutter til å skrive ned 6 måltider vi kan spise den uken.

Jeg går da gjennom kjøkkenet mitt for å sikre at vi har alle ingrediensene for disse måltidene. Eventuelle manglende ingredienser blir lagt til dagligvarelisten. Deretter sjekker jeg alle stiftelementene våre (melk, smør, krydder) og legger til alt som er lavt eller ut til listen også.

Til slutt, jeg faktor i lunsjer og snacks. Når jeg gjør det, har jeg en liste over alt jeg trenger for hele uken. Jeg kan ta denne listen inn i matbutikken, og så lenge jeg holder fast på det, kan jeg enkelt håndtere hvor mye vi bruker på dagligvarer hver uke.

Tips nr. 2: Kjøp når det er billig, ikke når du trenger det

Dette er couponer credo. Grunnen til at en couponer er i stand til å spare så mye på matbutikken er fordi de kjøper hvert element når det er på sin absolutte bunnpris.

Hvis du vil spare penger på shopping, lager opp på varer du vet at du alltid trenger når de er på salg. Så lenge du har plass i pantryet ditt og holder et organisert kjøkken, kan du spare penger med denne filosofien.

Jeg vokste opp på en gård å se min mor kan grønnsaker på slutten av hver sommer. Hun fylte opp når de var tilgjengelige, og vi spiste dem når vi trengte. Du kan gjøre det samme med grønnsaker, selv om jeg foretrekker å fryse i stedet for canning. Det er bare enklere.

Røde paprika er en av mine favoritteksempler. Hver vår, når røde paprika er i sesong, kan de kjøpes for 1/6 av deres utenom sesongkostnaden. Når du ser din favoritt veggies ta en stor nedgang i pris, kjøp en hel haug med dem, kutte dem opp og fryse dem i glidelås.

Bær gjør også denne store prisfallet. Lager opp når butikkene har hauger og hauger av dem, og frys dem for å bruke hele året i smoothies, havremel og baking.

Se kjøttpriser, og du vil se at de stiger og faller ganske ofte, og dramatisk. Hvis du kjøper kyllingen hver uke når du trenger det, kan noen uker bruke 3 ganger så mye som andre uker. Men hvis du kjøper flere kyllingpakker når de går i salg, så fryser du ekstra, du kan umiddelbart spare 60% på kjøttregningen uten å endre noen av dine spisevaner.

Tips nr. 3: Kjøp i bulk … Noen ganger

Å kjøpe i bulk ved å handle på et varehus kan virke som en god ide. Du må få en avtale hvis du kjøper 40 pounds av gelébønner på en gang, ikke sant? Ikke nødvendigvis.

Hvis du følger "Kjøp når det er billig" -metode fra Tips nr. 2, vil du sannsynligvis betale mindre per ounce eller pund i din normale dagligvarebutikk i forhold til varehusene. Ikke vær redd for å gå rundt både varehuset og din normale matbutikk med en kalkulator, penn og papir.

For hvert element du vanligvis kjøper, ta vare på prisen per pund eller unse. (Du kan enkelt finne ut dette ved å ta den totale prisen på varen, og deretter dele den med vekten. Noen butikker legger selv dette på etikettene for deg allerede). Sammenlign deretter de to butikkene mot hverandre.

Lagerhusene vil vanligvis slå dagligvarebutikkens NORMAL pris, men du kjøper ikke ting til normal pris lenger. Du kjøper dem når de er på salg, så du kan få en bedre avtale på din vanlige matbutikk - uten at du må vri den 50 pund pose med couscous i bilen.

Kjøper i bulk løper også en annen risiko: De massive mengder mat kan gå dårlig før du får en sjanse til å spise dem. Den store avtalen du fikk på 15 pund av hvetedyner er ikke så mye hvis du må kaste ut halv boksen fordi de gikk foreldet. Pass på at du vurderer hvor mye du faktisk kan spise før du kjøper fra et varehus.

Når det er sagt, er det noen ting jeg anbefaler å kjøpe i lagerbutikker 100% av tiden (så lenge du har plass til å lagre dem). Den første er ris og tørkede bønner. Du kan få disse smussene billig hvis du kjøper dem i 20-pund poser. Hvis du ikke eier en meksikansk restaurant og trenger å sørge for at disse blir friske, ta tak i plastbeholdere med pakningstetninger for å sikre at fuktighet og bugs ikke kommer inn i stashen din.

Det andre elementet som er veldig godt priset på varehusene, er olje.Den kommer i en massiv krukke, men du kan få billige oljekrukker som du kan fylle på og er enkle å bruke når du lager mat.

Tips nr. 4: Hopp over pakken

Varer som krydder, korn og nøtter kan ofte kjøpes for mye mindre hvis du kjøper dem i en butikk som selger dem etter vekt, uten bulkboller. Sann, slik får du ikke den vakre potten av pistasjenøtter som du stolt kan vise på bordet ditt. I stedet får du en grunnleggende plastpose som du kan fylle med så mye eller så lite av elementet som du vil.

Men forutgående emballasjen kan spare deg for et pakke fordi det ofte er plast eller papp som er en stor del av prisen på disse produktene. Igjen, bare sørg for at du har forseglede beholdere der du skal lagre disse elementene, og du vil spare penger uten å ofre noe kvalitet eller smak.

Registrer deg for Domestic CEO podcast for enklere og budsjettvennlige tips for å administrere hjemmet ditt.

Slik får du mer penger jente!

Klikk her for å registrere deg for gratis Money Girl Newsletter!

Det er et stort arkiv av tidligere artikler og podcaster hvis du skriver inn hva du vil lære om i søkefeltet øverst på siden. Her er alle de mange stedene du kan koble til med meg, lære mer om personlig økonomi, og spørg penger spørsmålet ditt:

  • Money Girl Newsletter
  • Google+
  • Money Girl podcast på iTunes (det er gratis å abonnere!)
  • E-post: [email protected]

Last ned gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves for å vokse rik

For å lære mye mer om smarte måter å administrere pengene dine, få en kopi av min bok Money Girl's Smart Moves to Grow Rich. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig i favorittbokhandelen din i print eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Flere artikler og ressurser du kanskje liker:

5 klare måter å spare mer penger

Hvordan spare penger med kuponger Tjene penger ved å bruke elektroniske bankkontoer

Betal lavere priser på gjeld

De beste høyavkastningskontrollene

Spar penger og tid ved hjelp av Financial Web Tools

Bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: