Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)
Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)

Video: Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)

Video: Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)
Video: 8 Major 401(K) Mistakes! (Beginners Should Know These!) 2023, Desember
Anonim

Arbeidspensjonspensjonsplaner, som 401 (k) s og 403 (b) s, er fantastiske måter å spare for pensjonering. Men hva om du ikke har tilgang til en? I dette innlegget vil jeg fortelle deg hvilke alternativer du trenger for å bygge en trygg økonomisk fremtid og hvordan du kan lagre for pensjon uten 401 (k).

Hvordan lagre for pensjonering uten en 401 (k)

Mange mennesker har ikke muligheten til å investere i en pensjonskonto på jobb. Det kan være tilfelle hvis du er mellom jobb, er selvstendig næringsdrivende, jobber for en liten bedrift som ikke gir fordeler, eller er f.eks. En hjemme-ektefelle. Vel, ikke la det stoppe deg fra å nå dine pensjonsdrømmer! Heldigvis finnes det andre typer kontoer du kan bruke for å oppnå dine langsiktige økonomiske mål.

Hva er en IRA?

Uansett din situasjon, kan omtrent alle bidra til en IRA, eller Individuell pensjonsordning - derfor anser jeg det som hjørnestenen i pensjonsbesparelser. En IRA er en personlig spareplan som ikke har noe å gjøre med arbeidet ditt. du åpner den, finansierer den og kontrollerer den selv. Det eneste kravet til å bidra til en IRA er at du har litt inntektsverdi eller har ektefelle med arbeidsinntekt. (For mer om IRA, se artikkelen min, Hva er forskjellen mellom en tradisjonell og Roth IRA?)

Hvor mye kan du bidra til en IRA?

En IRA er en personlig plan som ikke har noe å gjøre med arbeidet ditt. du åpner den, finansierer den og kontrollerer den selv.

Hvor mye penger du kan bidra til en IRA, er basert på alder og inntekt. Du kan bidra med et beløp som samsvarer med din skattepliktig kompensasjon opp til $ 5000 eller $ 6000 hvis du er 50 år eller eldre, for 2010. For eksempel, hvis du er 18 år og får $ 4000 fra en deltidsjobb i år, Maksimumsbeløp som du kan bidra med, er $ 4000, ikke $ 5000. Men selv om du lager $ 500 000, kan du mest bidra med $ 5000 (eller $ 6000 hvis du er 50 eller eldre). Hvis du ikke jobber, men du har en ektefelle som fungerer, kan du finansiere en spousal IRA ved hjelp av inntektene sine. Så lenge du er gift og sender en felles selvangivelse, kan du og din ektefelle maksimere ut IRA hvert år, selv med en inntekt.

Hvordan blir penger i IRA vokse?

Pengene du bidrar til en IRA, fordeles blant de investeringene du velger, som aksjer, obligasjoner, verdipapirfond og børsnoterte fond. Hvis du er ung, vil vekstfondene tillate pengene dine til å formere seg så aggressivt som mulig gjennom årene. På den annen side, hvis pensjonen din er mindre enn ti år borte, velger du mer konservative og mindre risikable investeringsalternativer, som obligasjonsfond eller pengemarkedsfond.

Hvordan åpner du en IRA?

Det er super lett å åpne opp en IRA-bare fullføre et søknad på en online megling, fondsselskap eller bank. Du kan vanligvis sette opp en oppgave for å trekke ut automatiske bidrag fra kontoen din gratis. Her er noen gode steder å komme i gang:

  • Etrade.com
  • Scottrade.com
  • Zecco.com
  • Sharebuilder.com
  • Schwab.com
  • Vanguard.com
  • Bankofamerica.com

Etter at du har opprettet din IRA, er du ikke sikker på hvilke investeringer som er riktige for deg, ikke vær sjenert om å kontakte selskapets finansavdeling for å snakke med en representant eller megler om alternativene dine.

Hvordan lagre for pensjonisttilværelse hvis du er selvstendig næringsdrivende

Hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har ditt eget selskap, er det enda flere måter å spare for pensjon, i tillegg til en IRA. En "selvstendig næringsdrivende" person er noen som er i virksomhet for seg selv (enten full- eller deltid) og har en uavhengig virksomhet. I denne artikkelen diskuterer jeg to av de beste typene pensjonsplaner å sette opp og vedlikeholde hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har et lite selskap: SEP og den enkle planen.

Hva er en SEP pensjonsplan?

En SEP, eller forenklet ansattes pensjonsplan, er også kjent som en SEP-IRA. Det gjør det mulig for arbeidsgivere å gjøre innskudd før skatt til en tradisjonell IRA for hver av deres kvalifiserte medarbeidere. SEPer tillater ikke ansatte å bidra; de kan bare finansieres av arbeidsgiverbidrag. Men det tillater enkeltpersoner som er selvstendig næringsdrivende å bidra til egen pensjonskonto. Hvis du er enmannsoperasjon eller bare noen få ansatte, vil en SEP være den enkleste pensjonsplanen for deg å sette opp og vedlikeholde. Du kan til og med få en SEP for din egen arbeidsinntekt hvis du har en annen jobb hvor du deltar i arbeidsgiverens pensjonsplan.

SEP-reglene gir deg mulighet til å bidra med ethvert beløp du vil ha, opp til 25% av lønnen din dersom du er ansatt i ditt eget selskap, eller opptil 20% av din egen sysselsettingsinntekt. Disse prosentene er begrenset til et maksimumsbeløp på $ 49 000 for 2010. Hvis du ansetter arbeidstakere, må du tilby SEP til alle kvalifiserte medarbeidere og finansiere det i et beløp som er like proporsjonalt med lønnene sine. For å sette opp en enkelt, send inn IRS Form 5305-SEP.

Hva er en enkel pensjonsplan?

Den andre pensjonsplanen jeg nevnte er den enkle, som står for Savings Incentive Match Plan for ansatte. Den er tilgjengelig for selvstendig næringsdrivende og til bedrifter med mindre enn 100 ansatte.Det kan settes opp som enten en IRA eller en 401 (k) og er finansiert av både arbeidsgiverbidrag og ansattes lønnsutskudd. For 2010 kan en ansatt bidra til opptil $ 11 500 eller opp til $ 14 000 hvis de er minst 50 år gamle. En arbeidsgiver med en SIMPLE må velge å gi tilsvarende bidrag på minst 3% eller å foreta ikke-valgfrie bidrag på 2% av hver berettiget arbeidstakers erstatning.

En enkel er et godt alternativ når bedriften din begynner å vokse og legge til ansatte; Det kan imidlertid ha flere restriksjoner og innebære mer opptak enn du virkelig vil ha hvis du er eneeier. En SIMPLE har også begrensninger på hvor mye du kan bidra hvis du også deltar i en pensjonsplan hos en annen arbeidsgiver. Se IRS-publikasjon 560 for instruksjoner om hvordan du konfigurerer en enkel plan.

Bruk en skattepliktig meglerkonto for å spare for pensjonering

EN rask og skitten tips er at hvis du ikke er selvstendig næringsdrivende og du ikke kvalifiserer for en IRA, kan du alltid investere for pensjonering på en skattepliktig meglerkonto. Fullfør en online søknad på et av de nettstedene som jeg nevnte tidligere, og begynn å vokse ditt pensjonssnest egg så snart som mulig.

Matrix Direct har rimelig livsforsikring

Podcastutgaven av dette tipset ble sponset av Matrix Direct. De har hjulpet over 4 millioner mennesker får rimelig livsforsikring slik at deres kjære er beskyttet. Besøk matrixdirect.com/moneygirl og spar opptil 75% eller mer på livsforsikring i dag.

Koble til Money Girl

Hvis du har penger spørsmål eller emner du liker å dekke, må du sende en e-post til [email protected]. Du kan også sende en Tweet til @ lauraadams eller lage et innlegg på Money Girl Facebook-siden. Og ikke glem å sjekke ut videoinnleggene på min nye blogg, Smart Moves to Grow Rich.

Flere ressurser:

Velge en pensjonsløsning for småbedrifter

IRS-publikasjon 560, pensjonsplaner for små bedrifter

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: