Hvordan lagre for pensjonering

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lagre for pensjonering
Hvordan lagre for pensjonering

Video: Hvordan lagre for pensjonering

Video: Hvordan lagre for pensjonering
Video: How to save for a secure retirement 2023, Desember
Anonim

Mange av oss drømmer om våre pensjonsår; kanskje du vil gjøre mye på reise, eller flytte til det strandhuset du alltid har ønsket. Dessverre blir dine pensjonsdrømmer ikke en realitet uten riktig planlegging og forberedelse. I dette innlegget vil jeg gi deg tre viktige tips om hvordan du forbereder deg til en lykksalig pensjonering, på de billigste måtene.

Hvordan å forberede seg på pensjonering

Image
Image

Livet kan kaste mange problemer på oss; Derfor forkynner jeg håper på det beste, men planlegger det verste. Selv om du sokker bort en fornuftig sum penger for fremtiden, kan uventede økonomiske utfordringer være en vei til pensjon. En funksjonshemming, kronisk sykdom eller juridisk kamp, for eksempel, kan la deg svømme inn gjeld og vær en ekte drenering på pensjonskassene dine.

Det pleide å være den arbeidsplassen pensjonen-den typen der en arbeidsgiver garanterer deg en bestemt inntekt for resten av livet ditt - gitt en fin pute. Men disse typer pensjonsytelser er på listen over truede arter. Hva med sosial sikkerhet? Var det ikke laget for å garantere oss noe nivå, vel, sikkerhet? Det er viktig å forstå at det 75 år gamle programmet ble opprettet for å være et supplement for pensjonister, ikke en eneste inntektskilde. Imidlertid lever nær 25% av alle pensjonister som mottar trygdforsikring, alene på den sjekken. Ettersom programmet kommer nærmere å betale ut mer penger enn det tar i, ser fremtiden for trygdeordninger ikke bra ut.

Så hvordan sørger du for at du har nok penger til pensjonering? Den gjennomsnittlige amerikanske vil trenge nok til å leve i 20 år etter at de har avsluttet sin primære karriere. Her er tre måter å bygge bro over gapet mellom i dag og drømmeavgang med så lite smerte og utgift som mulig:

  1. Begynn å lagre tidlig.
  2. Ta på så lite gjeld som mulig.
  3. Ta aldri tidlige uttak fra din pensjonssparing.

Hvorfor du bør begynne å spare for pensjonisttilværelse tidlig

Du kan faktisk spare mindre penger, men har fortsatt en massiv pensjonskonto, hvis du legger tid på din side.

Jeg skal forklare hvert av disse tipsene med et eksempel slik at du fullt ut forstår deres makt. La oss begynne med å lagre tidlig. Det er så viktig å få et hoppe på besparelsene dine, fordi jo raskere du begynner, jo mer tid pengene dine har til å sammensette eller vokse. Du kan faktisk spare mindre totale penger og fortsatt ha en massiv pensjonskonto, hvis du lar Father Time jobbe for deg. Og forresten, å spare "tidlig" betyr ikke å starte noen år før du vil gå på pensjon! Tidlig betyr så snart du begynner å tjene penger. Hvis du ikke allerede har fulgt dette rådet, er det aldri for sent å komme på en bedre økonomisk vei.

Tenk på dette eksemplet: Tidlig begynner Elena å investere $ 200 i måneden når hun er 25 år gammel. Hun legger penger i et pent hum-trommeindeksfond som gjennomsnittlig en årlig avkastning på 8%. Når hun er 70 år gammel, får hun en imponerende $ 1,06 millioner dollar for å finansiere pensjonisttilværelsen sin på grunn av den utrolige kraften i sammensatte interesser. Hyggelig! Men hennes venn, Late Larry, kommer ikke inn på sparevognen før han er 35. Han legger også $ 200 i samme fond som Elena investerer i hver måned, men når Larrys 70, har han bare $ 460 000. Ok, men ikke så bra som å ha over en million dollar.

Larry investerer $ 24 000 mindre enn Elena ved å procrastinere spare 200 dollar hver måned i ti år, men dette gapet koster ham $ 600 000 i pensjon! Fikk du med deg det? Forsinket investering i ti år betyr at Larry vil ha $ 600 000 mindre å bruke i pensjon enn Elena. Jeg vet ikke om deg, men ideen om å investere $ 24 000 over en tiårsperiode for å få ekstra $ 600 000 i pensjon, er vel verdt det! Når det gjelder å investere i pensjon, blir tidligfuglen godt belønnet.

Hvorfor du bør unngå gjeld

Det andre tipset jeg nevnte for den beste måten å forberede seg på pensjon er å ta på så liten gjeld som mulig. Det er fordi å betale rente på gjeld som kredittkortbalanser, lønningsdaglån og billån, er dyrt. Finansiering av noe kjøp øker kostnadene drastisk, og det gir deg mindre penger for å spare eller investere i pensjonen.

Her er et eksempel: La oss si at du kjøper en bil for $ 25.000 og finansier den i seks år til en 10% rente. Den totale prisen du virkelig betaler for bilen er over $ 33.000, og det er hvis du har anstendig kreditt. Hvis du har dårlig kreditt, kan renten bli doblet, noe som betyr at samme bil kan koste deg $ 43 000 eller mer. Selv når du kjøper noe på et kredittkort, som en kostyme for arbeid, kan du ende opp med å betale dobbelt eller tredoblet beløpet for det, avhengig av kortets rente og hvor lang tid det tar deg å betale av balansen. Å betale unødvendig interesse er akkurat som å rive opp kontanter og kaste den ut av vinduet i stedet for å lagre det for fremtiden.

Hvorfor du aldri bør ta tidlige uttak fra din pensjonssparing

Min tredje pensjonstips er å aldri ta en tidlig tilbaketrekking fra pensjonsoppsparingen. Det er spesielt sant når du investerer i skattefordelte kontoer som IRA, 401 (k) s eller 403 (b) s, fordi de pålegger en tidlig uttaksstraff. Ikke bare vil du ende opp med mindre å bruke i pensjonisttilværelse når du trekker ut disse midlene, men du må betale regjeringen en 10% straff.Au. Igjen, det er penger som kan gå mot din økonomiske sikkerhet, i stedet for å se det fordampe fra din pensjonskonto.

Flere tips om lagring for pensjonisttilværelse

Og en siste rask og skitten tips (som du har hørt meg si før, hvis du er en vanlig leser) er å alltid delta i en pensjonsplan som tilbys på jobb. Planer som 401 (k) s og 403 (b) s har høye bidragsgrenser, er praktiske, har gode skatteproblemer, og kan gi deg noen gratis penger hvis du blir tilbudt tilsvarende midler av arbeidsgiveren din. Alle de store fordelene kan gjøre en stor forskjell i mengden du samler over tid. Og hvis du ikke har en arbeidsplassplan, er IRAer den nest beste måten å gå. Vær fast bestemt og forpliktet til å sørge for at du har nok til å finansiere en god pensjon.

Registrer deg for Money Girl Newsletter!

Jeg håper du vet at det finnes andre måter å få mer penger tips, nyheter, ressurser og råd fra meg. Selvfølgelig er det Money Girl Facebook-siden og min Twitter-feed, men nå kan du få den ukentlige Money Girl Newsletter. Det har tips og ekstra innhold som du ikke finner på podcasten eller bloggen. Bare klikk her og registrer deg i dag!

Gå til møte

Podcastutgaven av dette tipset ble sponset av Go To Meeting. Spar tid og penger ved å holde møtene dine online. Gå til GoToMeeting.com/podcast og registrer deg for en gratis 45-dagers prøveversjon av deres webkonferanse-løsning.

Flere ressurser: AARP

Sosial Sikkerhetsadministrasjon

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: