Hvordan hindre identitetstyveri

Innholdsfortegnelse:

Hvordan hindre identitetstyveri
Hvordan hindre identitetstyveri

Video: Hvordan hindre identitetstyveri

Video: Hvordan hindre identitetstyveri
Video: ID tyveri - hva er det og hvordan kan jeg unngå det? 2023, Desember
Anonim

Denne episoden handler om hvordan du kan hindre identitetstyveri og forbli trygt fra cyberkriminalitet.

Løn krig mot cyberkriminalitet

Jeg hater det som forhindrer identitetstyveri og nettkriminalitet er emner som vi selv trenger å diskutere. Men dessverre er det mange gutta som velger å bruke sin tid og talenter til onde formål. Tyveri i cyberspace vokser og ingen ser ut til å være immun - ikke enkeltpersoner, bedrifter eller myndigheter. Heldigvis har jeg så mange tips og verktøy som kan hjelpe deg med å forhindre identitetstyveri og vinne krigen mot cyberkriminalitet, at jeg trengte å bryte emnet opp i to forestillinger. Så vær sikker på å sjekke ut neste ukes episode også.

Hva er identitetstyveri?

Identitetstyveri er en alvorlig kriminalitet som skjer både online og offline. Det anslås at om lag 25% av alle tilfeller er internettrelaterte. Identitetstyveri skjer når noen stjeler din personlige informasjon og bruker den til å begå svindel eller andre typer kriminalitet uten din kunnskap. En tyv kan bruke ditt navn, personnummer, førerkortnummer eller ulike bank- eller kredittkortnummer, for eksempel for å ødelegge livet ditt. Og når identiteten din er truet, kan det koste tid og penger, for ikke å nevne at du blir igjen for å håndtere en virkelig dårlig kredittpoengsum.

Hvordan identitetstyveri skjer

For å forhindre identitetstyveri, er det nyttig å forstå hvordan tyven gjør hva de gjør. De har en rekke måter å få konfidensiell informasjon på, for eksempel ditt personnummer, og du kan være sikker på at de hele tiden planlegger nye metoder. En måte de får informasjonen din er, er å stjele den fra bedrifter. Kanskje de jobber for et selskap som du har oppført i sin database. Kanskje de hacker inn i en virksomhets poster eller bestikker noen som har tilgang til dem. Eller de tar informasjon fra dine kredittrapporter ved å misbruke arbeidsgiverens autoriserte tilgang.

En annen måte identitetstyveri skjer når kriminelle får informasjon direkte fra deg. De kan stjele lommeboken eller kopiere kreditt- eller debetkortnumrene. De kunne stjele din epost eller "dumpster dykk" for informasjon i søpla. Og noen ganger kriminelle endrer faktisk postadressen din slik at din epost blir sendt til dem, noe som gir dem tilgang til dine personlige opplysninger og kontonumre.

En av de vanligste måtene tyver får informasjon er ved å fremstå som et legitimt selskap, for eksempel en bank. Ofte vil de hevde at det er et problem med kontoen din som trenger umiddelbar handling. De kan ringe eller sende en e-post til deg for å be om din personlige informasjon under forutsetning av å løse det falske problemet. Jeg er sikker på at de fleste av dere vet at sende svindel-e-post som dette kalles "phishing". Det er p-h-i-s-h-i-n-g, og det er hvordan de fleste cyberkriminalitetoffer blir tatt. I del to av denne episoden vil jeg dele tips om hvordan du raskt gjenkjenner en kroket fiskemannens beitekrok.

Hva skjer med din identitet

Etter at en tyv får din personlige informasjon kan de forsøke å åpne nye kontoer i ditt navn, bruke som det ikke er i morgen, og skade din kredittrapport alvorlig. De kan søke om nye kredittkort eller åpne en bankkonto i ditt navn. De kan også sende innmeldinger i ditt navn, gi politiet ditt navn hvis de blir arrestert, kjøp en bil ved å ta ut et automatisk lån i ditt navn, eller til og med få et førerkort med sitt bilde i ditt navn! Ja, himmelen er skummelt, skummelt grense.

Tips for å beskytte deg mot identitetstyveri

Her er syv tips som hjelper deg med å beskytte deg mot identitetssvindel:

  1. Beskytt ditt personnummer og nummer som en søppelhund! Fjern kortet fra lommeboken, la det stå på et trygt sted hjemme eller i en safe. Hvis du har andre kort som inkluderer nummeret, men du vil bære dem hele tiden (for eksempel helseforsikring), bør du vurdere å bære en kopi av kortet, med nummeret blacked-out, i stedet for å bære det aktuelle kortet.
  2. Skriv aldri ditt personnummer på sjekker eller del det med noen person eller firma som du ikke stoler på 100%. Det er bare en håndfull situasjoner der du kanskje må avsløre nummeret, for eksempel for ny ansettelse, åpning av kontoer hos finansinstitusjoner, skattemessige forhold eller søknad om kreditt eller forsikringspolicy. Hvis du må sende inn ditt personnummer online, se etter det lukkede hengelås-symbolet nederst eller på toppen av nettsiden som indikerer at det er en sikker tilkobling. Klikk på hengelåsen for å finne ut om sikkerhetssertifikatet er oppdatert.
  3. Bruk aldri ditt personnummer eller noen del av det som brukernavn eller passord for online-kontoer. Hvis et passord ble automatisk utstedt til deg ved å bruke disse tallene, må du omgående endre det.
  4. Signer alle nye kredittkort med en gang og aldri bære noen økonomiske kort, sjekker eller ID som du ikke trenger å.
  5. Ta dine kreditt- og debetkortskvitteringer fra alle kjøp, matche dem til dine utsagn, og smid dem før du setter dem i søppel. Og snakker om makulering …
  6. Tøm alle dokumenter som har personlige opplysninger eller kontonumre på dem, inkludert uønskede kredittkorttilbud. På den måten er det eneste som de dumpere dykkerne får, skittent.
  7. Følg opp på manglende utsagn eller regninger. Hvis de ikke har kommet i posten, kan det tyde på at noen har endret postadressen din.Vurder å gå papirløs med e-uttalelser og e-fakturaer når det er mulig.

Vi må holde oss informert om å holde våre identiteter og våre penger trygge. Så bli med meg igjen neste uke for flere tips om dette viktige temaet. Og for tips om hvordan du genererer sikre passord for å holde onlineinformasjonen din trygg, vennligst sjekk ut denne episoden av Get-It-Done Guy's show.

Vær oppmerksom på alle former for identitetstyveri med min Quick Tip for å forhindre medisinsk identitetstyveri.

administrative

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser:

Federal Trade Commission: Deter, oppdage og forsvare mot ID-tyveri

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: