Hvordan investere i gull

Innholdsfortegnelse:

Hvordan investere i gull
Hvordan investere i gull

Video: Hvordan investere i gull

Video: Hvordan investere i gull
Video: Investere I Gull - #15 Investeringsskolen 2023, Desember
Anonim

Dagens tema er hvordan man investerer i gull.

For to episoder siden forklarte jeg hvordan gull virker som anti-dollar, noe som betyr at prisen har en tendens til å gå opp ettersom amerikanske dollar går ned. Siden 2001 har amerikanske dollar mistet verdien og prisen på gull har gått opp. Det var $ 270 per troy ounce tidlig i 2001 og er nå i slutten av oktober 2007, over $ 780 per troy ounce. Hvis du vil lære mer om hvordan gull fungerer som anti-dollar, sjekk ut episoden fra to uker siden på dette emnet. Du vil kanskje også vurdere siste ukes episode om gullstandarden.

Hvorfor Gold holder verdi over tid

Forsyningen av gull er begrenset, noe som hjelper gull holde sin verdi. Gullforsyningen øker veldig, veldig sakte, ettersom mer gull blir utvunnet. Gull fungerer som en sikring mot inflasjon og en verdihandel over tid. I det gamle Roma kunne en enkelt en ounce gullmynte kjøpe en kvalitet toga, et par sandaler og et belte. I dag er det samme: en enkelt en-ounces gullmynt er ca $ 780, nok til å kjøpe en god kvalitet dress, sko og et belte. (1)

Hvis du tror at vi vil oppleve mer inflasjon fremover, og at dollaren sannsynligvis vil fortsette å miste verdi, kan du tenke på hvordan du skal sette en del av porteføljen din inn i vanskelige eiendeler, for eksempel gull.

Men hvordan investerer en vanlig person i gull?

Gull ETFer

En av de enkleste måtene å investere i gull er gjennom et børsnotert fond eller ETF for kort. Du kan tenke på en ETF som et fond som du kan handle som en aksje. Jeg vil forklare mer om ETFer og noen av fordelene sine mot verdipapirfond i en fremtidig episode.

To eksempler på ETFer som bare kjøper, lagrer og forsikrer fysisk gull, er StreetTracks Gold Shares (som handles på New York Stock Exchange under tickersymbolet GLD) og iShares Comex Gold Trust (som handles på amerikanske børs under ticker symbol IAU).

En av de viktigste fordelene ved å investere i gull gjennom ETF er at du ikke trenger å bekymre deg for å lagre fysisk gull trygt. Å eie fysisk gull kan være risikabelt fordi det kan bli stjålet eller tapt, og du må vanligvis betale et gebyr for å lagre det trygt.

En viktig ting å være klar over er at skattemyndighetene beskatter gull-ETFer som samleobjekter, ikke som aksjer og verdipapirfond. Samleobjekter er underlagt spesielle skatteregler. Hvis du holder en gull ETF i mer enn et år, vil du bli beskattet til den spesielle samleobjekt på 28%, i stedet for å bli beskattet på den langsiktige kapitalgevinsten på 15%. Du kan imidlertid unngå den høyere "samleobjekt" skattesatsen for en gull ETF ved å holde den i en Roth IRA, som er skattefri.

Gruveselskaper

En annen relativt enkel, men indirekte måte å investere i gull, er gjennom et fond eller ETF som eier edelt metallrelaterte selskaper. Det er mange fond som investerer i selskaper over hele verden som min gull og andre edle metaller. Her er en lenke til en nettside som viser toppmøte med edelt metall.

En ETF som investerer i gullrelaterte selskaper, er Market Vectors Gold Miners (som handler på den amerikanske børsen under symbolet GDX). Denne ETF repliserer AMEX Gold Miners-indeksen, som er en indeks for de fleste gull- og sølvgruveselskaper.

Gullmynter

Nå er ETFer og verdipapirfond ikke de eneste måtene å investere i gull. Noen liker å eie gull direkte og investere i gullmynter. Hvis du kjøper mynter, er det veldig viktig at du gjør leksene dine først og kjøpe dem fra en anerkjent forhandler. Du vil også oppbevare dem trygt ved å holde dem i en safe, for eksempel. Hvis du har bekymringer for at regjeringen igjen kunne konfiskere gull eid av enkeltpersoner som FDR, kom tilbake i 1933, kan du være mest komfortabel å investere i gullmynter før 1933. Disse mynter anses å være samleobjekter og er ifølge loven unntatt for konfiskering.

Husk å ta det enkelt

Til slutt, hvis du investerer i eller tenker på å investere i gull, er det viktig å ikke gå over bord fordi prisen på gull kan variere mye. For de av dere som ønsker å se hvordan gullprisen har svingt i løpet av årene, har jeg postet

Så her ønsker du deg glad investering og gylden avkastning. I dag gir jeg bort en annen kopi av The ABCs of Gold Investing av Michael Kosares. Og vinneren er Dani fra Spartanburg, South Carolina. Gratulerer og sørg for å sjekke e-posten din for instruksjoner. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, jeg vil virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Denne uken snakker Modern Manners Guy om hvordan å lage en skål. Takk for at du lyttet! (1) G. Edward Griffin forklarer dette konseptet i 2006-filmen Fiat Empire. Beslektede lenker: Prisen på gull (1975 - nåværende)

Toppleder av edelt metallfond

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: