Hvordan holde seg ut av kredittkort gjeld

Hvordan holde seg ut av kredittkort gjeld
Hvordan holde seg ut av kredittkort gjeld

Video: Hvordan holde seg ut av kredittkort gjeld

Video: Hvordan holde seg ut av kredittkort gjeld
Video: Bruk kredittkort på en smart og fornuftig måte for å få fordeler 2023, Desember
Anonim
Podcast lytter Jesse spør:
Podcast lytter Jesse spør:

Jeg har nettopp fått mitt første kredittkort og trenger råd om den beste måten å bruke den på, slik at jeg ikke kommer inn i økonomiske problemer som mange av vennene mine. Hvilke tips har du?

Her er 6 tips for å bruke et kredittkort med omhu, holde seg ut av gjeld og bygge kredittpoengene dine:

  1. Bare lad det du har råd til å betale hver måned. Å ha plast i lommeboken kan virke som en invitasjon til å overføre, men det må ikke være. Millioner mennesker bruker kredittkort hver dag, men betaler aldri en krone i renter eller avgifter fordi de betaler regningen full og til hver måned.
  2. Spor kredittkortet ditt som et debetkort. Et triks for å bruke kredittkort på en ansvarlig måte er å trekke fra hver avgift fra kontosaldoen din, som om du kjøpte med et debetkort. Det holder deg fra å bruke mer enn du har i banken, men lar deg høste kredittkortbelønninger.
  3. Send mer enn en betaling i måneden. I stedet for å foreta en betaling til kredittkortselskapet når regningen kommer, send en betaling hver annen uke. Dette er veldig enkelt å gjøre når du bruker nettbank og regning. Sjekk kredittkortbalansen din online, og start deretter en e-betaling fra bankkontoen din.
  4. Ikke bruk mer hvis kredittgrensen din øker. Hvis du har vært en god kunde, vil kredittkortutstederen din trolig øke kredittgrensen over tid. Aldri la en økt kredittgrense friste deg til å bruke mer enn du har råd til å betale deg med en gang.
  5. Bruk kortsiktig kreditt strategisk. Når du finansierer et kjøp, eller når det gjelder elektronikk eller møbler, med et kredittkort, må du sørge for at du kan tilbakebetale den fullt ut innen kort tid. Jo lenger det tar deg å betale det, jo mer vil kjøpet koste deg. For eksempel, hvis du belaster en $ 2000-datamaskin på et kort med 18% rente og betaler den på to måneder, vil renten koste rundt $ 60. Men hvis du betaler ut om to år, betaler du nesten $ 785 i interesse!
  6. Gjør betalinger til rett tid. Å betale kredittkortoppgaven til rett tid hver måned vil hjelpe deg med å bygge en god kredittpoeng over tid. Etter hvert som kredittpoengene øker, kvalifiserer du deg for nye kredittkontoer til konkurransedyktige rentesatser og får gunstig behandling fra selgere som forsikringsselskaper og verktøyselskaper.

For å lære mer om å bygge opp kredittpoeng, last ned Credit Score Survival Kit. Dette multimediasettet inneholder en video hvor jeg viser deg trinnvis hvordan du får din gratis kredittrapport. Pluss, jeg forteller deg om mitt favorittsted for å få kredittkortet ditt gratis, uten at noen stenger er festet. Sjekk det ut:

********** Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl, det er smart å flytte til. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler! Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: