Hvordan skal jeg velge investeringer for min pensjonskonto?

Hvordan skal jeg velge investeringer for min pensjonskonto?
Hvordan skal jeg velge investeringer for min pensjonskonto?

Video: Hvordan skal jeg velge investeringer for min pensjonskonto?

Video: Hvordan skal jeg velge investeringer for min pensjonskonto?
Video: Månedlig Fondsparing gjort RIKTIG - Bli Millionær på den Forsiktige Måten 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. "Jeg bidrar med 5% av min inntekt til en pensjonskonto på jobb som tilbyr 5% matchende. Jeg er skuffet over planens varemottaker fordi når jeg ber ham om råd om valg av investeringer, er han ikke nyttig. Jeg er 31 år gammel og er komfortabel med en moderat mengde investeringsrisiko. Hvordan skal jeg velge investeringer for pensjonering, så jeg får best mulig avkastning?"

A. Selv om valg av investeringer kan virke forvirrende, ikke la det overvelde deg. Tenk på investeringsmenyen for pensjonsplanen din som en restaurantmeny med 3 hovedavdelinger.

I stedet for å velge mellom forretter, entrees og desserter, får du velge fra aksjer, obligasjoner og kontanter. Du trenger bare å velge riktig kombinasjon for din situasjon. Her er et sammendrag av hver investeringstype:

aksjer er iboende det mest risikable investeringsalternativet fordi prisene kan svinge vilt - men de har også størst mulighet til å vokse og gi deg den høyeste avkastningen. Nesten alle investorer bør eie aksjer, aksjefond eller børsnoterte fond (ETF). Hvis du er ung eller har høy toleranse for investeringsrisiko, bør flertallet av porteføljen være i aksjer.

obligasjoner er mindre risikofylte enn aksjer fordi deres verdi ikke svinger så mye og du mottar en investeringsavkastning. Å eie obligasjonsfond eller ETF-obligasjoner gir deg lavere investeringsavkastning, men mer stabilitet. Å eie noen mengder obligasjoner er en smart måte å slå tilbake risikoen i porteføljen din.

Penger er det minst risikable alternativet fordi verdien aldri endres; Det kan imidlertid miste verdi på grunn av inflasjon. De fleste pensjonsmenyer på arbeidsplassen inkluderer et pengemarkedsfond, som er en veldig trygg, men lav avkastningskvivalent.

Alle investorer bør ha en kontant nødfond som tilsvarer minst 6 måneders levetid. Men mitt råd er å beholde det på en FDIC-forsikret bankkonto, slik at du kan få tilgang til det enkelt og uten straff. Tapping mest tradisjonelle pensjonskonto før alder 59-1 / 2 kommer med en bratt 10% tidlig tilbaketrekking straff, i tillegg til vanlig inntektsskatt.

Her er en rask og skitten tips: Trekk din alder fra 100 eller 110 for å finne ut hvilken andel aksjer som skal utgjøre porteføljen din. For eksempel bør en 31-årig investor eie rundt 79% (110 - 31 = 79) til 69% (100 - 31 = 69) aksjer. Det betyr at en portefølje verdsatt til $ 100 000 skal ha maksimalt $ 79 000 i aksjer. De resterende $ 21.000 vil bli holdt i obligasjoner og kanskje en liten sum penger.

Image
Image

Andre artikler du kanskje liker:

8 tips for å investere uten for mye risiko

Smart flyttes til å begynne å investere på hvilken som helst inntekt

5 enkle trinn for å bygge din perfekte portefølje

6 Pensjonskontoer du bør vite om, del 1

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Hvor å investere? image courtesty av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: