Hvordan betale kredittkort gjeld

Hvordan betale kredittkort gjeld
Hvordan betale kredittkort gjeld

Video: Hvordan betale kredittkort gjeld

Video: Hvordan betale kredittkort gjeld
Video: Bruk kredittkort på en smart og fornuftig måte for å få fordeler 2023, Desember
Anonim

Tina ønsker å vite:

"Jeg var involvert i en ulykke og har mye kredittkortgjeld på grunn av mine uventede medisinske utgifter. Imidlertid skal jeg motta en oppgjør. Skal jeg betale hele gjelden på en gang eller foreta regelmessige utbetalinger over tid? Har hørt å gjøre store betalinger mot kredittkortgjeld er skattepliktig."

SVAR:

Gjeld er bare skattepliktig hvis den er kansellert eller tilgitt av utlåner. For eksempel, hvis du skylder $ 30.000 på et kredittkort og utstederen godtar å betale opp gjelden for $ 20.000, vil $ 10.000 bli ansett skattepliktig inntekt.

Når du betaler hele beløpet på din gjeld, er ingen skatt skyldig, uansett om du betaler den av med tiden eller med en enkelt, stor betaling.

Hvordan du skal håndtere en fallfall avhenger av din generelle økonomiske situasjon. Betal alltid kredittkort og andre høyrente gjeld så snart som mulig fordi interessen er kostbar.

Men ikke glem at du bør ha minst 3 til 6 måneders nøkkelsparing for å beskytte deg mot uforutsette utgifter eller tap av inntekt.

Så vær sikker på at du bruker en del av din økonomiske oppgjør for å bøte opp nødfonden din hvis du ikke har nok lagret. Hold kontantbeholdningen din i en FDIC-forsikret avkastningskonto med høy avkastning, hvor du kan tjene litt interesse og få tilgang til pengene umiddelbart. Send så mye som mulig hver måned til gjenværende kredittkortgjeld, slik at du kan smelte den ned så fort du kan.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: