Hvor mye nødfond trenger du?

Innholdsfortegnelse:

Hvor mye nødfond trenger du?
Hvor mye nødfond trenger du?

Video: Hvor mye nødfond trenger du?

Video: Hvor mye nødfond trenger du?
Video: Økonomisk Uafhængig ved at Følge Disse 5 Trin (Sådan Sparer du Penge) 2023, Desember
Anonim
Dagens tema er hvor mye av en nødfonds du trenger. En lytter ved navn Nick sendte meg med dette spørsmålet om å bygge et nødfond:
Dagens tema er hvor mye av en nødfonds du trenger. En lytter ved navn Nick sendte meg med dette spørsmålet om å bygge et nødfond:

Jeg har ofte hørt at, som en tommelfingerregel, bør du ha nok penger i besparelser for å leve i tre måneder. Jeg har ikke dette nå. Er det fornuftig for meg å tilbringe noen måneder å bygge opp sparekontoen min mens du gjør minimumsbetalinger på gjeld, slik at jeg har noen reserver?

Takk for spørsmålet, Nick.

Så hvor mye av et beredskapsfond trenger en person og skal du spare opp et nødfond før du betaler av gjeld?

Alle trenger et nødfond

Alle trenger et beredskapsfond. Hvis du ikke allerede har en, kan du begynne å lagre for en i dag (episode 123 har noen gode tips om hvordan du reduserer kostnadene for å generere ekstra penger). Ikke i morgen. I dag. Uventede ting kan skje som kan bety at du må gå uten inntekt for en stund. Du vil ha fred i sinnet hvis du er forberedt på å værre en periode uten din vanlige inntekt.

Finansielle planleggere anbefaler vanligvis å opprette et beredskapsfond tilsvarende tre til seks måneders levekostnader. Hvor mye av en nødfonds du trenger, avhenger av din spesifikke situasjon. Hvis du jobber i et blomstrende felt der jobber er rikelig og lett å komme forbi, kan du føle deg komfortabel med bare tre måneders levekostnader som nødfonds. Men hvis jobber på ditt felt er få og langt mellom, vil du kanskje ha et større beredskapsfond som du kan tappe inn for, si et år, om du noen gang skulle finne deg selv ute av en jobb.

For å finne ut din nødfondsbeløp, legg opp dine levekostnader for en typisk måned. Deretter multipliserer dette tallet med antall måneders verdifond du ønsker å ha. Det er beløpet du vil spare på.

Skal du betale for gjeld først?

Og hvis du har gjeld, skal du betale det før du sparer nødfonden din?

Det er tryggest å opprette et nødfond selv om du bærer litt gjeld. Å skape enda en liten nødfond vil gjøre deg bedre i stand til å vær livets stormer.

Hvordan du bestemmer deg for å balansere å betale gjeld med å skape ditt nødfond, avhenger av renten på gjelden, og om du vil betale gjelden så raskt eller så sakte som mulig. Hvis det er et veldig lavt studielån, kan du for eksempel bestemme deg for at du betaler så langsomt som mulig for deg. I dette tilfellet ønsker du å lagre beredskapsfondet ditt mens du fortsetter å foreta minimumsbetalinger på studielånet ditt.

Hvis du derimot har høy rente kredittkort gjeld, vil du ønsker å betale den av så raskt som mulig. I dette tilfellet, hvis ditt ultimative nødfondsmål var å si seks måneders levekostnader, vil du kanskje først spare opp tre måneders verdi, deretter betale av din høye kredittkortgjeld, og fortsett å bygge din nødfond opp til ønsket seks måneders levetid.

Det er viktig å holde nødfondet ditt på en egen konto som vil bevare den og gjøre den lett tilgjengelig hvis du noen gang trenger den. En sparekonto eller en pengemarkedsrekonto er begge gode steder å holde nødfondet ditt. Du kan søke for å se hvilke spare- og pengemarkedsregnskap som betaler de høyeste rentene på Bankrate.com.

Bruk det bare for ekte nødsituasjoner

Og her er et siste tips: Alltid motstå fristelsen til å dyppe inn i nødfonden din for ting som ikke er ekte nødsituasjoner. Holiday shopping, sette penger inn i den varme bestanden din onkel bare fortalt deg om, og å få en ny terrengsykkel er ikke nødsituasjoner. Nødfonden din er der for å beskytte deg i tilfelle du mister jobben din, kan ikke jobbe eller gå gjennom en annen type større livsforstyrrelse. Forhåpentligvis trenger du aldri å bruke nødfondet ditt, men hvis du gjør det, vil du at det skal være der for deg. Så motstå fristelsen til å sette hånden din i kaken jar! [AdMiddle]

Etter at du har lagret ditt nødfond, vil du være klar til å sette pengene du sparer over det punktet, for å jobbe for deg ved å begynne å bygge dine investeringer.

I dag har jeg to kopier av Ric Edelmans nye bok The Lies About Money å gi bort. Og vinnerne er Milena i Lake Worth, Florida og Carina. Gratulerer og sørg for å sjekke e-posten din for instruksjoner. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, jeg vil virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Pass på å sjekke ut de andre flotte showene som Grammar Girl og Modern Manners Guy.

Takk for at du lyttet!

Emergency Piggy Bank bilde med hilsen Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: