Hvor lenge skal du holde skatt og finansielle poster?

Innholdsfortegnelse:

Hvor lenge skal du holde skatt og finansielle poster?
Hvor lenge skal du holde skatt og finansielle poster?

Video: Hvor lenge skal du holde skatt og finansielle poster?

Video: Hvor lenge skal du holde skatt og finansielle poster?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2023, Desember
Anonim
Når det gjelder din skatt og økonomiske poster, hva trenger du å henge på og hvor lenge? Her er noen retningslinjer for å hjelpe deg med å holde det du trenger for riktig tid.
Når det gjelder din skatt og økonomiske poster, hva trenger du å henge på og hvor lenge? Her er noen retningslinjer for å hjelpe deg med å holde det du trenger for riktig tid.

Først av, vil du lagre postene dine på en organisert måte på et trygt sted. Et arkivskap er et utmerket valg. For flere tips om hvordan du organiserer skatt og finanspapirer, sjekk ut forrige ukes episode.

Hvor lenge skal du holde skatteavkastning?

Når det gjelder selvangivelser, har IRS opptil tre år fra datoen du arkiverer for å kontrollere tilbakemeldingen din hvis den mistenker utilsiktede feil. Du har også tre år til å sende inn en endret avkastning.

Men det er faktisk best å beholde skatteoppføringene for syv år fordi IRS kan be om å se dem på senere punkter i spesielle situasjoner. Hvis for eksempel IRS mistenker at du har underrapportert inntektene dine med et beløp som er 25% eller mer av din rapporterte inntekt, kan de be om å se postene dine inntil seks år senere. Og hvis du har skrevet bort en verdiløs aksje, kan IRS be om å se din avkastning og dokumentasjon opptil sju år senere. Så hold dem i syv år for å spille det trygt.

Her er en lenke til IRS Publication 552, som angir hvor lenge IRS har til å revidere avkastningen din i forskjellige situasjoner. Du finner den nederst på siden.

Hold støttedokumentasjon for

Sørg for å henge på den støttende dokumentasjonen du brukte til å utarbeide din avkastning. Hvis du blir revidert, vil du kunne vise hvor tallene du kom tilbake fra, kommer fra. Så hold dokumentasjonen din knyttet til inntekter, utgifter, investeringer, og boligkjøp eller salg. Å holde den støttende dokumentasjonen sammen med selvangivelsen gjør at det er enkelt å finne det du trenger hvis du noen gang må referere til det.

Kvitteringer for hjemmebruk

Når det gjelder forbedringer i hjemmet, hold kvittene så lenge du eier huset ditt. Kostnaden for permanente forbedringer samt salgskostnadene blir lagt til den opprinnelige kjøpesummen din for å bestemme kostnadsgrunnlaget når du selger, noe som noen ganger kan redusere mengden av kapitalgevinstskatt du skylder.

Det er også en god ide å beholde oppføringene fra kjøp og salg av huset eller leieboligen i seks år etter at du har solgt den.

Pensjon, Savings, og Brokerage Statements

Når det kommer til poster som viser uverdigbare IRA-bidrag du har gjort, vil du beholde dem på ubestemt tid. Når du begynner å gjøre IRA-uttak i pensjon, vil du få dem dersom du må bevise at du allerede har betalt skatt på pengene.

Hold dine månedlige pensjons- og sparekonto uttalelser gjennom hele året til du mottar årsregnskapet. Hvis årsregnskapet ditt samsvarer med månedserklæringene, kan du kvitte seg med månedlige utsagn og bare holde årsskiftet.

Hold også oversikt over aksjekjøp og fondskjøp inntil du selger fordi du trenger dem til å beregne kapitalgevinst eller tap.

Hva kan du kaste?

Selv om det er ganske mye økonomisk papirarbeid som du bør beholde, trenger du ikke å bli en pakke rotte. Det er noen ting du gjerne kan kaste. Du kan bli kvitt lønnene dine hvert år etter at du har sjekket at de samsvarer med hva som vises på W-2. Du kan også rense kredittkortopplysninger, bruksregninger og telefonregninger etter at du har betalt dem x de inneholder ikke fradragsberettigede utgifter. Når du kvitterer med økonomiske papirer, trenger du ikke lenger, makulere dem - det er den sikreste måten å gå.

Så håper du at du alltid har det du trenger, når du trenger det!

Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne artikkelen er kun for utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, profesjonelt råd. Send dine spørsmål eller kommentarer til [email protected].

Beslektede lenker: IRS-publikasjon 552

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: