Hvordan finner du en finansiell rådgiver? (Del 1)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan finner du en finansiell rådgiver? (Del 1)
Hvordan finner du en finansiell rådgiver? (Del 1)

Video: Hvordan finner du en finansiell rådgiver? (Del 1)

Video: Hvordan finner du en finansiell rådgiver? (Del 1)
Video: Какого числа от 1 до 31, родился человек, такая у него и вся жизнь 2023, Desember
Anonim
Du vet at du bør investere pengene dine med omhu for å bygge rikdom for fremtiden. Men hvis du er som de fleste, har du kanskje ikke nok tid, kunnskap eller motivasjon til å få jobben gjort alene.
Du vet at du bør investere pengene dine med omhu for å bygge rikdom for fremtiden. Men hvis du er som de fleste, har du kanskje ikke nok tid, kunnskap eller motivasjon til å få jobben gjort alene.

I denne 2-delsserien diskuterer vi hvordan du finner og forbereder ditt første møte med en finansiell rådgiver..

Klikk her for å abonnere på den ukentlige Money Girl lyd podcast-det er GRATIS!

Når du tenker på en finansiell rådgiver, hva kommer i tankene? En grådig Wall Street-type som skriker ut kjøper og selger ordrer midt på børsen? Selv om disse menneskene eksisterer, er det ikke hva den typiske økonomiske rådgiveren for enkeltpersoner egentlig liker.

Det er mange forskjellige typer rådgivere i finansbransjen. Derfor er det viktig å bli kjent med hvem de er og hvordan de kan hjelpe deg. Uansett om du velger en rådgiver for første gang eller bytter til en ny, kan riktig rådgiver være din beste allierte for å oppnå dine økonomiske drømmer.

Her er 3 av de vanligste typer finansielle rådgivere for enkeltpersoner:

Advisor Type # 1: Certified Financial Planner (CFP)

En sertifisert finansiell planlegger eller CFP vil vurdere økonomien din fra et høyt nivå og hjelpe deg med å opprette en økonomisk plan for å nå dine mål. Disse fagpersonene må bestå strenge eksamener som dekker investering, pensjon, eiendom planlegging, skatt og forsikring.

I tillegg må en CFP ha 3 års planerfaring under beltet og holde seg oppdatert ved å fullføre videreutdanning hvert år.

Bruk en CFP når du trenger veiledning om hvordan du oppnår en rekke økonomiske mål, for eksempel å planlegge for pensjon, sende barn til college eller kjøpe livsforsikring. De kan utdanne deg om produktalternativer, hjelpe deg med å håndtere økonomisk risiko, og lage en detaljert plan for å oppnå dine økonomiske drømmer.

Du kan bruke en CPF en gang eller få råd med jevne mellomrom for å sikre at du holder deg oppdatert for å møte viktige økonomiske milepæler.

Rådgiver nr. 2: Registrert investeringsrådgiver (RIA)

Men hva om du bare vil ha hjelp til å gjøre investeringer? I så fall kan en registrert investeringsrådgiver eller RIA være en uvurderlig ressurs. En RIA må være lisensiert for å selge investeringer og er registrert hos Federal Securities and Exchange Commission (SEC) eller statlige verdipapirmyndigheter.

Selv om en vanlig megler også har lisens til å selge investeringer, er de ikke det samme som en RIA. En RIA holdes til en høyere standard fordi de må fungere som din fiduciary. Dette betyr at en RIA har en faglig forpliktelse til å gi deg investeringsrådgivning som er i din beste interesse.

Med andre ord kan en RIA ikke anbefale en investering rett og slett fordi de får betalt en høy provisjon. De må forstå din økonomiske situasjon og anbefale produkter som passer for dine mål og toleranse for investeringsrisiko.

I de fleste tilfeller vil du utvikle et langsiktig forhold med en RIA, slik at de kan bygge din investeringsportefølje over tid.

Rådgiver # 3: Estate Planner

En viktig del av økonomisk planlegging er å sørge for at det du eier, eller din eiendom, blir håndtert i henhold til dine ønsker hvis du dør eller blir uføre. Estate planer er vanligvis satt opp ved hjelp av en advokat som spesialiserer seg på eiendomsretten.

Din bo plan bør omfatte mange oppgaver, for eksempel å skape en siste vilje, en levende vilje, navngi en eksekutor for å overvåke din vilje, etablere en verge for overlevende etterlatte, og sette opp en varig fullmakt som kan ta beslutninger på dine vegne.

Et annet viktig element i bodeplanlegging er å begrense de skattene dine mottakerne til slutt vil måtte betale. En eiendomsplanlegger kan gi deg råd om hvorvidt å sette opp en tillit er riktig for din situasjon. Og hvis du eier eiendom, bør du planlegge eiendom vurdere den beste måten å holde tittel på eiendomsmegling.

Nå har du en oversikt over 3 vanlige typer rådgivere du kan oppsøke. I del 2 av denne serien lærer du hvordan du finner disse rådgiverne, snoop inn i bakgrunnen, og forbereder deg på å møte dem for første gang.

Klikk her for å abonnere på gratis Money Girl Newsletter for mer penger tips!

Flere artikler og ressurser du kanskje liker:

7 dager til sunnere personlige økonomi

Trenger du en finansiell rådgiver?

Hvordan lage beslutninger om personlige økonomi?

Money Girl's Smarte Moves to Grow Rich - få paperback eller ebook idag!

Få mer penger jente!

Det er et stort arkiv av tidligere artikler og podcaster hvis du skriver inn hva du vil lære om i søkefeltet øverst på siden. Her er alle de mange stedene du kan koble til med meg, lære mer om personlig økonomi, og spørg penger spørsmålet ditt:

  • Google+
  • Image
    Image
  • Money Girl podcast på iTunes (det er gratis å abonnere!)
  • E-post: [email protected]

Klikk her for å registrere deg for gratis Money Girl Newsletter!

Last ned gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves for å vokse rik

For å lære om hvordan du kommer ut av gjeld, spare penger og bygge rikdom, få en kopi av boken My Girl's Smart Moves to Grow Rich. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig i favorittbokhandelen din i print eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Forretningsmannbilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: