Hvordan beregnes kredittkortrente?

Hvordan beregnes kredittkortrente?
Hvordan beregnes kredittkortrente?

Video: Hvordan beregnes kredittkortrente?

Video: Hvordan beregnes kredittkortrente?
Video: Månedlig kredittkortrente omregna til årlig rente 2023, Desember
Anonim
Image
Image

En anonym podcastlytter spør: Må du bare betale renter på et kredittkort hvis du har en balanse fra en måned til den neste? Også, hvordan bruker du et kredittkort, kan du øke kredittpoengene dine?

Dette er et flott spørsmål fra baksiden til grunnleggende. Hvis du ikke forstår hvordan et kredittkort fungerer, er det lett å komme seg inn i problemer med å bruke en.

Kredittkort begynner å belaste renter dagen du foretar et kjøp, ta et kontantskudd eller overføre en balanse fra en annen konto. Du belastes vanligvis en daglig rate som er lik kortets årlige prosentsats (APR) divideres med 365.

For eksempel kan APR for nye kjøp være 11,99%, kontantutvikling 23,99%, og balanseoverføringer 5%. Balansen for hver av disse transaksjonskategoriene akkumuleres hver dag til du betaler dem fullt ut.

Den gode nyheten er at kredittkort gir deg en frist for kjøp (men vanligvis ikke for kontanter eller balanseoverføringer) som gir deg mulighet til å unngå renter på nye kostnader dersom du betaler saldoen i sin helhet etter faktureringsoppgørelsen forfallsdato. Men hvis du bærer hele eller en del av balansen til neste måned, begynner interessen å hente opp. I tillegg, hvis du gjør en sen betaling, belastes du en avgift som blir lagt til din utestående saldo - og ja, renter blir beregnet på det beløpet også. Nå, la oss dekke den andre delen av spørsmålet om byggekredit. Kredittkort bidrar til å øke kredittpoengsummen på følgende 4 måter:

  • Betaler kredittkortregningen din i tide gir deg mulighet til å bygge en positiv betalingshistorikk, noe som er det viktigste for å øke kredittpoengene dine.
  • Det belaster ikke mer enn 30% av din tilgjengelige kreditt viser at du bruker kreditt på forsvarlig måte.
  • Å eie et kredittkort i lang tid utvider kreditthistorikken din, og jo lenger jo bedre.
  • Å ha en blanding av kredittkontoer, som avdragslån, boliglån og kredittkort, er et løft til poengene dine.

Et kredittkort er et veldig kraftig finansielt verktøy som kan forbedre livet ditt hvis du bruker det på en forsvarlig måte. På den annen side misbruker du et kredittkort ved å foreta kjøp som du ikke har råd til å betale i sin helhet hver måned, kan være ødeleggende for din økonomiske fremtid.

Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler!

Kredittkortbilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: