Slik Budsjett Med Uregelmessig Inntekt

Slik Budsjett Med Uregelmessig Inntekt
Slik Budsjett Med Uregelmessig Inntekt

Video: Slik Budsjett Med Uregelmessig Inntekt

Video: Slik Budsjett Med Uregelmessig Inntekt
Video: Шью пачками из обрезков тряпки для пола. Такие заготовки всех удивляют DIY мастер-класс 2023, Desember
Anonim
Travis, som er en av mine coaching-studenter, spør: Det var lett nok å sette sammen et månedlig budsjett, men hvordan klarer jeg det når jeg ikke får betalt nøyaktig samme beløp hver måned eller samme dag?
Travis, som er en av mine coaching-studenter, spør: Det var lett nok å sette sammen et månedlig budsjett, men hvordan klarer jeg det når jeg ikke får betalt nøyaktig samme beløp hver måned eller samme dag?

Dette er et stort spørsmål, fordi mange mennesker, spesielt de som er betalt på provisjon, gjør frilansearbeid, eller er selvstendig næringsdrivende, tjener inntekt som endres fra måned til måned.

Budsjettering kan være enda mer utfordrende når du har uregelmessig inntekt fordi det er lett å overspenge i de gode månedene og bli fanget kort i de magre segene.

Hemmeligheten er å lage en plan for å jevne ut utgifter, slik at det forblir det samme hver måned, uansett om inntektene dine er opp eller ned eller når det kommer inn. Følg disse 5 trinnene for å budsjett når du har uregelmessig inntekt:

  1. Beregn inntektene dine: Finn ut hva du tjente i fjor, og del den med 12 for å komme opp med et månedlig estimat. Hvis i fjor var stor, og du tror ikke at inntektene dine blir det samme i år, bruk en mindre prosentandel, som 90%. Eller hvis du er sikker på at dette året blir bedre, bruk en høyere prosentandel som 110%. Men mitt råd er å jobbe av et konservativt inntektsestimat.
  2. Opprett en utgiftsplan: Sett opp kategorier og beløp for hver av dine utgifter, for eksempel mat, bolig, forsikring og auto. Ikke glem å inkludere skatter, pensjonsbesparelser og eventuelle andre økonomiske mål du vil oppnå.
  3. Innskudd inntektene dine til en "feie" -konto: I stedet for å få inntektene dine, gå direkte inn i en kontrollkonto der du kanskje vil bli fristet til å bruke alt, legger du inn penger på en sparekonto først, som Allys High Yield Savings.
  4. Overfør midler til kontoen din: Overfør samme beløp av inntekten fra besparelsene til kontoen din en gang i måneden eller hver annen uke for å dekke budsjetterte utgifter og regninger. Tenk på hvor mye du feier inn i sjekken din som lønn.
  5. Opprettholde overskytende midler i sparekontoen din: Når du holder fast i utgiftsplanen, uansett om inntektene dine er oppe, har du et beløp som er igjen i feiekontoen din. Det er pengene du vil bruke til å betale dine regninger når inntektene dine er nede i en kommende måned.

Husk at det overskytende du samler i sparekassen din, aldri skal tilbys vilkårlig, heller ikke det er et nødfond. Din feiefond er en del av din årlige utgiftsplan for å sikre at du kan dekke dine regninger.

Hvis du holder fast på utgiftsplanen og har et overskytende beløp på feiekontoen din på slutten av året, kan du bruke den til å øke nødfondet ditt, betale ned gjeld eller bidra mer til pensjonen.

**********

Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl's Smart Moves to Grow Rich. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler! Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: