Retningslinjer for å stenge et kredittkort

Retningslinjer for å stenge et kredittkort
Retningslinjer for å stenge et kredittkort

Video: Retningslinjer for å stenge et kredittkort

Video: Retningslinjer for å stenge et kredittkort
Video: What CLOSING a Credit Card Did to My Credit Score... 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Danny P. spør: Jeg har 5 kredittkort med nullbalanser og totalt $ 7,500 tilgjengelig kreditt. Jeg bruker bare ett kort og betaler det fullt ut hver måned. Et av de andre kortene har en lav $ 200 kredittgrense. Ville det være lurt å avbryte det?

Enten det er smart å lukke et kredittkort eller ikke, er et vanlig spørsmål fordi mange vet at det kan skade kredittpoengene dine. Men vi vil også lette vår last og grøft kortene vi ikke bruker. Her er 3 retningslinjer som vil hjelpe deg med å avbryte kredittkortet ditt, og når det kan skade:

  1. Hva er kredittgrensen på kortet? Når det kommer til kreditt- og kredittkort, er beløpet du skylder for alle dine kontoer i forhold til din totale kredittgrense veldig viktig. Jo bredere spredningen, jo bedre. Det anbefales at du aldri har en balanse som overstiger 30% av din tilgjengelige kreditt. Tenk på hva som skjer når du avbryter et kredittkort. Det er sagt at du har 2 kredittkort og hver har en kredittgrense på $ 5000, og du skylder $ 2000 på kort A og ingenting på kort B. Det er en total kredittgrense på $ 10.000 og en total skyld på $ 2000, eller en kredittutnyttelse på 20% ($ 2000 / $ 10.000 = 0,20). Hvis du avbestiller kortet B fordi du bare har betalt det, skylder du fremdeles $ 2000 på kort A, og din tilgjengelige kreditt krymper til $ 5000. Kansellering av kortet ditt skutt utnyttelsesforholdet opp fra 20% til 40% ($ 2000 / $ 5000 = 0,40), noe som kan redusere kredittpoengene dine. Jo lavere kredittgrensen på et kort, desto mindre lukker det, kan det påvirke kredittpoengene dine negativt. Siden kortet Danny ønsker å kansellere har en liten kredittgrense som bare utgjør 2% ($ 200 / $ 7,500 = 0,02) av sin totale kreditt, bør den ikke ha noen ubetydelig påvirkning på hans kredittpoeng.
  2. Hvor lenge har du hatt kortet? Lengden på kreditthistorikken din spiller en viktig rolle i hvordan ulike scoring-modeller beregner kredittpoengene dine. Hvis du lukker et kort, forblir positive kredittransaksjoner på din kredittrapport i 10 år, og eventuelle negative transaksjoner forblir i 7 år. Men etter den tiden forsvinner all kontoinformasjon.Så tenker to ganger om å kansellere en kredittkonto du har hatt åpen i mange år.
  3. Har du et annet kredittkort? Å ha en blanding av kreditttyper - som avdragslån og kredittkort - er en faktor i hvordan kredittpoengene beregnes. Så avbryt ikke ditt eneste kredittkort. Du må ha minst ett kredittkort i god stand.

**********

Laura Adams er den prisbelønte forfatteren av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Få papirkurven eller ebook på Amazon.com! Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler! Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: