God gjeld versus dårlig gjeld

Innholdsfortegnelse:

God gjeld versus dårlig gjeld
God gjeld versus dårlig gjeld

Video: God gjeld versus dårlig gjeld

Video: God gjeld versus dårlig gjeld
Video: Новый год 2023, Desember
Anonim
Image
Image

I dag skal jeg snakke om god gjeld versus dårlig gjeld. Mange tror at all gjeld er dårlig og er noe å unngå og betale ned så raskt som mulig. Men det er virkelig to typer gjeld: god gjeld og dårlig gjeld. Nå er en rask og skitten tommelfingerregel for å finne ut om en bestemt gjeld er god eller dårlig, å spørre deg selv om gjelden finansierer noe som verdsettes eller avskrives i en verdi. Hvis gjelden finansierer noe som går opp i verdi, er det vanligvis "god gjeld." På den annen side, hvis det finansierer noe som mister verdi, er det vanligvis "dårlig gjeld".

Hva er god gjeld?

Eksempler på god gjeld ville være boliglån på ditt hjem og et lån til en høyskoleutdanning. Et boliglån finansierer et hus, en eiendel som på lang sikt går opp i verdi, og et studielån finansierer en utdanning, som sannsynligvis vil resultere i en høyere betalende jobb og bedre ansettelsesevne nedover veien - i det minste er det ideen uansett.

Hva er dårlig gjeld?

Et eksempel på dårlig gjeld ville være et billån - de fleste nye biler mister mer enn halvparten av verdien i løpet av de første fem årene etter at de ble kjøpt. Et annet eksempel på "dårlig gjeld" ville være penger du låner for å kjøpe noe som mister verdi som du faktisk kunne ha råd til å kjøpe uten lån, for eksempel en middag ute, for eksempel.

Hvordan betale av gjeld

Ok, så er forskjellen mellom god gjeld og dårlig gjeld, men hva er den smarteste måten å betale av gjeld? Når du tar på gjeld, er det en god ide å begynne å betale ned de høyeste rentene dine først, spesielt hvis de finansierer varer som mister verdi. For nesten alle betyr dette at du først betaler ned de høyeste kredittkortene dine. Deretter jobber du med å betale ned lavere rente forbrukslån, som et billån. [AdMiddle] Etter at du har betalt av disse typer gjeld, vil det neste skrittet jobbe mot å betale dine "gode gjeld" hvis-og dette er en stor hvis-hvis du ikke har bedre bruk for pengene. Hvis du kan investere pengene dine med en høyere avkastning enn renten på gjelden, er du vanligvis bedre å investere pengene i stedet og betale ned gjelden sakte. Hvis du har et boliglån, ønsker du ikke å rush for å betale det raskere. Boliglån har vanligvis lave priser sammenlignet med andre typer lån, og i USA og flere andre land er renten du betaler på boliglånet ditt fradragsberettiget. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Du kan sende dine spørsmål og kommentarer til [email protected]. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: