Gimme Some Tax Credit

Innholdsfortegnelse:

Gimme Some Tax Credit
Gimme Some Tax Credit

Video: Gimme Some Tax Credit

Video: Gimme Some Tax Credit
Video: 3 Ways We Use Potatoes 2023, Desember
Anonim
I den siste episoden snakket jeg om noen skattefritak. I dagens show skal jeg gi deg noen tips om måter å senke dine skatter ved å utnytte skattekreditter.
I den siste episoden snakket jeg om noen skattefritak. I dagens show skal jeg gi deg noen tips om måter å senke dine skatter ved å utnytte skattekreditter.

Hva er et skattemessig kreditt?

Et skattefritak og en skattekreditt sparer både penger, men de gjør det på forskjellige måter. Et unntak eller fradrag reduserer skattepliktig inntekt før skatt beregnes på det beløpet. Men en skatt kreditt reduserer den totale mengden av skatt du må betale. Siden en skatt kreditt gir deg mulighet til å trekke fra skatt, dollar for dollar, er det enda bedre enn et fradrag! Så jeg vil sørge for at du begynner å tenke på alle skattekreditter du kan ta for skatteåret 2008.

Tar standardavdrag

Når det gjelder skattefradrag, har alle rett til det som kalles standardfradrag. For 2008 er standardfradraget $ 5,450 for singler samt for gifte personer som arkiverer hverandre. For de som er gift og arkiverer i fellesskap er det $ 10,900. Og for husholder er det $ 8000.

Du får velge mellom å ta standardavdrag eller legge opp alle dine individuelle fradrag og bruke det beløpet. Du kan bruke beløpet som er høyere og det mest fordelaktige for deg. Jeg anbefaler å gå gjennom prosessen med å beregne dine potensielle fradrag, fordi summen kan være høyere enn du tror. Ifølge IRS tar to av tre skattebetalere standardavdrag, i stedet for å spesifisere sine fradrag som boliglånsrenter, medisinske utgifter og velgørende bidrag, for eksempel.

Men la oss komme tilbake til skattekreditter. Du kan ta alle skattekreditter som du har rett til om du tar standardfradrag eller ikke. Hvert år overser mange skattebetalere skattekreditter fordi de bare ikke skjønner at de kvalifiserer for å ta dem!

Ofte oversett skattekreditter

Vurder om du kan dra nytte av følgende åtte skattekreditter:

1. Opptjent inntektsskatt (EITC). Dette er tilgjengelig for arbeidsfamilier som tjener mindre enn $ 41.646 per år hvis det blir gift med det samme. Barnløse arbeidstakere med inntekt under $ 15.880 kvalifiserer også. Maksimal kreditt er $ 4,824 for de med mer enn ett kvalifiserende barn.

2. Child Tax Credit. Dette er vanligvis tilgjengelig hvis du har barn under 17 år. Maksimal kreditt er $ 1000 per kvalifisert barn. Dette er i tillegg til $ 3.500 avhengig unntak som ble diskutert forrige uke i show 96. Imidlertid er kreditt redusert hvis inntekten er over et visst beløp.

3. Barn og avhengighetsomsorgskatt. Denne er tilgjengelig hvis du må betale noen for å ta vare på et barn under 13 år, en annen avhengig av deg, eller en ektefelle som ikke klarer å ta vare på seg selv, slik at du kan gå på jobb.

4. Håper Utdannelse Skattekreditt. Dette er tilgjengelig for å bidra til å betale høyskoleopplæring og avgifter for deg eller for dine pårørende når du er registrert i skolen minst halvtime. Maksimal kreditt er $ 1800 og er tilgjengelig for de første to årene av utdanningen. Kreditten er redusert hvis inntekten er over en viss grense.

5. Lifetime Learning Tax Credit. Dette er en annen utdanningskredit som er tilgjengelig for å bidra til å betale undervisning og gebyrer for deg eller dine pårørende, selv om de bare er innmeldt i ett høyskolekurs. Det er også begrenset basert på inntektsnivået ditt. Så kanskje den dataklassen du tok på samfunnsskolen i år, kunne faktisk bidra til å redusere skattene dine!

6. Saverens skattekreditt. Dette er tilgjengelig for arbeidstakere som bidrar til en pensjonsplan som en IRA eller en 401k. Du kvalifiserer hvis du er single eller gift innlevering hver for seg og tjene mindre enn $ 26 500. Hvis du legger inn som husstandshode, er inntektsgrensen $ 39.750 og for gift innlevering er det $ 53.000. Husk at IRA-bidrag kan gjøres til 15. aprilth etter skatteåret. Maksimal kreditt er $ 1000 for singler og $ 2000 for gifte mennesker.

7. Energibesparende skattekreditt. Denne kreditt er tilgjengelig hvis du gjør energieffektive forbedringer i ditt hjem, uansett hvilket inntektsnivå du har. Dette inkluderer kjøp slike utvendige dører og vinduer, varmtvannsberedere, varmepumper, klimaanlegg og ovner. Maksimum kreditt er begrenset til $ 500. Det er også en 30% kreditt for kostnaden for sol- og brenselcelletilførsel. Du kan lære mye mer om skattelettelser for energibesparelser på Institutt for energi nettsted på energy.gov. Enkelte stater kan også gi skattekreditter for energibesparende innsats.

8. Alternativt bilkreditt. Dette er tilgjengelig for den opprinnelige kjøperen av et nytt, kvalifiserende kjøretøy. Så ikke gå glipp av en skattekredit for noen ny hybrid du har kjøpt! Jeg vil inkludere koblinger i utstillingsnotatene til kvalifiserte modeller og skattemessige beløp.

Vær oppmerksom på at dette ikke er en komplett liste over skattekreditter. Det er andre tilgjengelige for kvalifiserte skattebetalere som Adoption Credit og Kreditt for eldre eller funksjonshemmede. Noen skattekreditter kan refunderes, noe som betyr at de kan redusere skatt under $ 0, til det punktet du vil motta tilbakebetaling. Eller hvis du allerede mottar tilbakebetaling, vil enkelte skattekreditter øke det beløpet. Husk å henvise til den offisielle IRS nettsiden for mer informasjon på irs.gov.

administrative

Jeg er glad du lytter. Hvis du ikke har tatt Money Girl-undersøkelsen enda, vennligst gå til moneygirl.quickanddirtytips.com. Du finner koblingen på venstre sidefelt.Det er en veldig kort undersøkelse designet for å hjelpe meg med å forbedre showet og forstå hvilke økonomiske emner som er viktige for deg.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Tilleggsressurser:

Mer om EITC

IRS-publikasjon 596: Opptjent inntektskreditt

IRS-publikasjon 972: The Child Tax Credit

IRS-publikasjon 503: Utgifter til barn og avhengighet

IRS-publikasjon 970: Skattefordeler for utdanning

Bruk skjema 8880 for å hevde sparerens kreditt.

Bruk Form 5695Hybrid Cars og Alternative Motor Vehicles til å kreve energibesparende kreditt

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: