Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende

Innholdsfortegnelse:

Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende
Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende

Video: Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende

Video: Fra ansatt til selvstendig næringsdrivende
Video: ENK - Forskuddsskatt 2023, Desember
Anonim

Har du noen gang tenkt på å starte din egen bedrift? Det kan være arbeid du gjør på siden mens du beholder din heltidsjobb. Eller du kan bli en heltidspersonell som Michael, som skrev:

Hei Laura! Jeg kommer bare inn i freelancing. Jeg har ingen vanlig jobb og alle mine klienter betaler med sjekk. Jeg har ingen anelse om hvor du skal begynne på hele egenbeskattningsskatten og hva som er lov å skrive av. Har du ressurser eller applikasjoner som vil hjelpe?

Michael, takk for spørsmålet; og gratulerer med å gjøre spranget til freelancing!

Å bli selvstendig næringsdrivende kan være veldig spennende og økonomisk givende. Enten du kaller deg selv en freelancer, uavhengig entreprenør eller eneeier, blir du faktisk en liten bedriftseier … og ja, det er mange problemer som kan overvelde deg. Men jeg gir deg noen ressurser og informasjon for å kutte gjennom forvirringen.

Finn en profesjonell

Når du blir selvstendig næringsdrivende, begynner du å bruke mange forskjellige hatter. Plutselig er du salg, drift, juridisk og finansiell avdeling alle pakket inn i en person! Jeg kan fortelle deg fra personlig erfaring at når du går i virksomhet, bør en av dine nye beste venner være en regnskapsfører. Jeg anbefaler at du finner noen som er lokale, slik at du faktisk kan få møte ansikt til ansikt. Gjør det et poeng å snakke med et par forskjellige personer for å kort diskutere din virksomhet. Velg deretter noen som lytter godt og ser ut til å forstå hva slags arbeid du gjør. En god regnskapsfører kan spare deg for penger ved å sørge for at du planlegger tilsvarende for skatt og avskriv så mange virksomhetsutgifter som mulig.

Være forberedt på skatteavgiften din

Når du begynner å jobbe for deg selv, er en av de viktigste tipsene jeg kan gi, å være forberedt på hva du skylder deg i skatt. Michael nevnte selvstendig skatt. Selvstendig næringsdrivende, eller SE, skatt er hvordan du betaler inn trygdssystemet når du er eneeier. og det kan overraske mange nye entreprenører. Her er hvorfor: Når du jobber som en ansatt, betaler du bare for halvparten av din personskade og Medicare-skatt. Din arbeidsgiver betaler de andre 50%. Mange jobber hele livet og skjønner ikke at deres selskap faktisk måtte gå halvparten av regningen for disse fordelene. Når du blir din egen sjef, må du betale 100% av disse skattene. Og det kan være mye mer enn du tror det vil.

Self-Employment Tax

Egenbeskattningsskatten for 2009 er 15,3% av nettoinntektene. Det beløpet er totalt 12,4% for trygdeforsikring pluss 2,9% for Medicare. Du trenger bare å betale trygddelen på den første $ 106.800 du tjener. Når du har tjent det beløpet, trenger du ikke betale mer sosialavgift for året. Du må imidlertid betale Medicare-delen på 2,9% uansett hvor mye du gjør. Du legger inn egenbeskattningsskatt på Schedule SE med skjemaet 1040. Husk at hvis du ikke rapporterer all inntekt for selvstendig næringsdrivende, vil fremtidige sosiale trygghetsfordeler bli redusert.

Føderale og statlige inntektsskatt

I tillegg til skatt på selvstendig næringsdrivende, må du også betale føderale og statlige inntektsskatt selv, siden en arbeidsgiver ikke er tilbakeholdende og betaler dem for deg. Du må generelt betale beregnede skatter fire ganger i året basert på hvor mye du tror du vil tjene, selv om du bare jobber deltid på virksomheten din. Det hjelper deg å holde deg oppdatert med skattebetalinger, slik at du ikke bruker penger som egentlig ikke er din. Ellers kan du finne deg uforberedt på å betale en stor skatteregning ved årsskiftet. En regnskapsfører kan hjelpe deg med å beregne beløpet du skal betale i estimerte kvartalsskatter.

Bedriftsskattereduksjoner

Selv om du må betale mer i skatt når du er selvstendig næringsdrivende, vil du ha fordelen av å kunne trekke kvalifiserte virksomhetsutgifter. Det er alle vanlige og nødvendige kostnader for å drive virksomheten din, for eksempel kontorrekvisita, dataprogramvare, ansvarsforsikring, underholdende eller reise, for eksempel. Du kan trekke hele eller en del av dem fra din skattepliktig forretningsinntekt, noe som reduserer mengden av skatt du skylder. Jeg legger en lenke til IRS Publication 535, i tillegg til mange andre ressurser, i utstillingsnotatene for detaljer om forretningsutgifter som er fradragsberettigede. Og hvis du jobber hjemmefra, vær sikker på å lytte til Money Girl show 107 som handler om å ta hjemmekontraktsavdrag.

Bedriftsressurser

Det er mange programmer, samt online-tjenester, designet for å hjelpe deg med å holde tritt med utgifter og skattefrist, slik at virksomheten din går jevnt. QuickBooks er en fantastisk desktop accounting programvare som kan brukes til små eller store bedrifter. Hvis du foretrekker å jobbe i skyen, er det noen innovative online bokføringstjenester. QuickBooks Online og FreshBooks tilbyr begge en grunnleggende versjon som du kan prøve ut gratis. Deretter kan du flytte opp til mer omfattende planer for en månedlig avgift når du trenger avanserte funksjoner, for eksempel tidssporing, budsjettering og integrasjon med nettbank, for eksempel. Akkurat er en gratis online bokføringstjeneste som viser deg når skatter forfaller og hvilke utgifter du kanskje kan trekke fra.

Det store bildet

Vellykkede entreprenører vet hvordan de kan utnytte sine unike ferdigheter og evner. Hvis en av dine styrker ikke holder opp med detaljerte økonomiske forhold, la det være til en profesjonell regnskapsfører eller bokholder.Ikke prøv å gjøre alt selv - bruke tid på å utforske og mestre dine talenter, slik at du kan vokse din bedrift.

administrative

Nå kan du dele podcasten ved å sette opp Money Girl-widgeten på bloggen din eller nettsiden din. Det var akkurat det Janine gjorde på factorfictionnutritionblog.com. Takk Janine! Du kan få koden også, så vel som all min kontaktinformasjon, på moneygirl.quickanddirtytips.com.

Jeg er glad du lytter. Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser:

Hvem er selvstendig næringsdrivende?

Uavhengige Entreprenører vs Ansatte

IRS-publikasjon 463: Reise-, underholdnings-, gave- og bilutgifter

IRS-publikasjon 334: Skattehåndbok for små bedrifter

Sosial sikkerhet Online

Publikasjoner og skjemaer for selvstendig næringsdrivende er en samling av skjemaer og publikasjoner relatert til forståelse og oppfyllelse av innleveringskravene dine.

businesslaw.gov er den offisielle forretningsforbindelsen til den amerikanske regjeringen

nase.org er Landsforeningen for selvstendig næringsdrivende

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: