Finansielle tips for nyutdannede

Innholdsfortegnelse:

Finansielle tips for nyutdannede
Finansielle tips for nyutdannede

Video: Finansielle tips for nyutdannede

Video: Finansielle tips for nyutdannede
Video: Expats Get The Highest Paid Jobs In These Countries 2023, Desember
Anonim

I dette innlegget vil jeg gi nyutdannede noen pengerbesparende oppgaver for å oppnå som de sier farvel til akademisk liv og gå inn i arbeidsverdenen.

Sett opp de beste bankkontoer

En av de første tingene du må gjøre etter oppgradering er å sette opp høyavkastende bankkontoer. En kontrollkonto du kanskje har hatt mens du er i skolen, er kanskje ikke den beste til å fortsette å gå fremover. Nå er det på tide å bli seriøs om å sette pengene dine på jobb ved å åpne opp en gratis høyrentekontroll og sparekonto som vil tjene en konkurransedyktig rente. Hurtig tips: Hvis du registrerer deg på en koblet konto, kan du hoppe over overtrekkst dekning og unngå å risikere heftige avgifter.

Hvordan finne de beste bankkontoer

Jeg anbefaler at du besøker checkfinder.com så snart som mulig for å se på de beste alternativene for stedet. Jeg liker virkelig dette nettstedet fordi deres tilbud har de høyeste prisene, er FDIC-forsikret, har gratis nettbank, og refunderer opptil $ 25 av de månedlige minibankavgiftene dine hvis du bruker en maskin som ikke er i nettverket.

Et eksempel på et stort bankkonto tilbud

Når jeg skriver inn Orlando postnummer og sorterer resultatene etter pris, er det beste tilbudet på checkfinder.com en konto med et årlig prosentvis avkastning (APY) som er 3,51% for saldoer opptil $ 25.000. Det er mye høyere enn det som går for en femårig CD akkurat nå! For å få den fantastiske hastigheten må du møte tre enkle krav hver måned:

  • Gjør minimum 12 debetkort kjøp
  • Har ett direkte innskudd eller foreta en automatisk faktura betaling
  • Motta kontoudskriften elektronisk

Dette bestemte tilbudet gir deg også muligheten til å åpne opp en gratis, høy rente sparekonto som betaler 2,51% på saldoer opp til $ 10.000. De to kontoene er knyttet sammen og de samarbeider slik at interessen du tjener på sjekkkontoen pluss eventuelle ATM-gebyr refunderes automatisk inn på sparekontoen. Men siden sjekkkontoen er så bra, vil jeg velge å beholde så mye penger på den kontoen som mulig. Husk at tilbud på bankkonto kan endres og plasseres, så sjekk om de mest konkurransedyktige tilbudene minst en gang i året.

Begynn å bygge opp et nødfond

Bankkonto tilbud kan endres, så sjekk rundt for de mest konkurransedyktige tilbudene minst en gang i året.

Lære å håndtere penger klokt kan være en utfordring for noen nyutdannede. Det beste rådet jeg kan gi deg om å bli økonomisk ansvarlig, er veldig enkelt: Få aldri fanget uten et nødfond. Begynn å bygge opp et reservefond på minst noen få tusen dollar med en gang, så du vil være forberedt på eventuelle uventede utgifter som bilreparasjoner eller medisinske regninger som ikke er dekket av forsikring. Du bør ideelt sett holde tre til seks måneders verdi av levekostnadene dine, og aldri berøre pengene, unntatt når du står overfor et alvorlig økonomisk dilemma. Nødfonde er ikke til shopping, på ferie, eller noe annet som du virkelig kan overleve uten.

Ikke stol på å bruke et kredittkort for å kausjonere deg av en papirstopp. Hvis du ikke har penger til å betale av kredittkortet, vil du bli sittende fast og betale store rentekostnader på balansen måned etter måned til du kan betale den av. Det gjør din nødkostnad enda mer! Din høye sparingskonto er det perfekte stedet for å holde nødpengene dine fordi det vil være tilgjengelig, trygt og tjene penger.

Jeg har mange tips som kan hjelpe deg med å sette penger til side i min episode for å spare penger.

Forstå dine studielån

Din neste oppgave er å ta en hard titt på studielånene dine. Pass på at du forstår alle deres vilkår, betingelser og ulike tilbakebetalingsmuligheter. Finn ut når din nådeperiode slutter og merk den datoen rødt på kalenderen din, fordi det er da du må begynne å gjøre hovedstol og rentebetalinger. For eksempel, med Stafford føderale lån har du inntil seks måneder etter eksamen for å begynne å betale. Hvis du ikke har landet en jobb eller funnet ut at lånebetalingen din er for høy i forhold til inntektene dine, undersøk hvilke alternativer du har.

Hvordan tilbakebetale studielån

Her er fire tilbakebetalingsmuligheter som kan være tilgjengelige for visse føderale, private eller konsoliderte studielån:

  1. Utvidet tilbakebetaling. Dette plangiverer deg opp til 25 år for å tilbakebetale et lån med en vesentlig redusert månedlig betaling.

  2. Gradert tilbakebetaling. Dette alternativet gir deg mulighet til å foreta svært lave utbetalinger i flere år, etterfulgt av standardstolerans og rentebetalinger for gjenværende løpetid.

  3. Inntektsfølsom tilbakebetaling. Dette alternativet lar deg velge et lånsbeløp som er mellom 4% og 25% av din månedlige bruttoinntekt. Du må godkjennes for denne tilbakebetalingsplanen hvert år.

  4. Inntektsbasert tilbakebetaling (IBR). Dette er et alternativ når du kan bevise en økonomisk trussel. Det gir deg mulighet til å dekke ditt månedlige lån på 15% av din skjønnsmessige inntekt. Etter å ha betalt i 25 år, hvis du ikke var i stand til å tilbakebetale hele lånet, kan du være berettiget til lån tilgivelse fra den føderale regjeringen.

I tillegg til alternative tilbakebetaling for studielån, kan du kvalifisere for lånetrygd hvis du har rammet en økonomisk grov patch på grunn av sykdom, funksjonshemming eller tap av jobb, for eksempel. En utsettelse er når en utlåner tillater deg midlertidig å slutte å betale for en bestemt tidsperiode.Renter kan likevel tilfelle, avhengig av hvilken type lån du har. Så hvis du noen gang har alvorlige økonomiske problemer, kontakt din utlåner for å diskutere din situasjon og be om en deferment søknad.

Hvordan spare renter på studielånene dine

Hvis du velger å bruke et alternativt betalingsalternativ for studielån, husk at det vanligvis koster deg mye mer i interesse på lang sikt. Selv om du gjør lavere månedlige innbetalinger i de fleste planer, vil du ende opp med å betale interesse for en lengre periode, noe som virkelig legger til. Men når din økonomiske situasjon forbedrer, kan du alltid forskuddsføre studielånet ditt når som helst uten straff. Du kan foreta en engangsbeløp eller sende mer enn minimumsbeløpet hver måned for å senke studiekostnadskostnaden.

En finale rask og skitten tips er å alltid varsle din utlåner hvis du begynner å få problemer med å gjøre betalinger i tide. De kan hjelpe deg med å evaluere alle dine valg. Gi dem også beskjed når kontaktinformasjonen din, som e-postadresse, e-postadresse eller telefonnummer, endringer.

Det er også gode nyheter om du er en høyskoleeksamen: Ifølge Arbeidsdepartementet er arbeidsledigheten for unge voksne med grader en tredjedel mindre enn for de med bare videregående diplom. Så, selv om økonomien vår fortsatt er rystet, og du kan føle deg saddled med studielånets gjeld, kan det hende at du har en høyskoleutdanning når du begynner jobbsøking og karriere.

Koble til Money Girl

Hvis du har penger spørsmål eller emner du liker å dekke, må du sende en e-post til [email protected], send en Tweet til @ lauraadams, eller legg inn et innlegg på Money Girl Facebook-siden. Sjekk også min nye blogg på smartmovestogrowrich.com. Du kan se en video jeg postet om hvordan du organiserer dine økonomiske poster og ser hvordan jeg holder meg godt organisert.

Hold møter på nettet med GoToMeeting

GoToMeeting gjør det enkelt å samarbeide online med alle andre steder. Prøv den gratis.

Ta listenerundersøkelsen

Hvis du liker lydpodcastversjonen av denne bloggen, setter vi virkelig pris på at du tar noen øyeblikk for å fullføre en Listener Survey. Det er en fin måte for oss å få dine meninger og gjøre showet enda bedre. All informasjon du oppgir vil bli brukt anonymt.

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: