FDIC Forsikring

Innholdsfortegnelse:

FDIC Forsikring
FDIC Forsikring

Video: FDIC Forsikring

Video: FDIC Forsikring
Video: How Does FDIC Insurance Work? 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Dagens emne: Er innskuddene dine forsikret? Har du noen gang lurt på hva FDIC-logoen på banken din egentlig betyr? Hvilken grad av beskyttelse tilbyr Federal Deposit Insurance Corporation, og gjelder forsikringen for deg?

Hva er Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC)?

Jeg vil starte med en liten historie. Den amerikanske regjeringen opprettet FDIC i 1933 for å gjenopprette offentlighetens tillit til det amerikanske banksystemet etter de store bankbruddene i den store depresjonen. Til tross for ordet "føderalt" i FDICs navn, er FDIC et selskap finansiert av forsikringspremier bankene betaler for dekning.

Hva gjør FDIC?

FDIC forsikrer innskudd hos amerikanske banker som kjøper forsikringen. I tilfelle en FDIC-forsikret bank brøt, er innskudd beskyttet opp til $ 100 000 per innskuddsmottaker. Enkelte pensjonsregnskap, som IRA og Keoghs, er beskyttet opp til $ 250 000 per kontoinnehaver.

Hva betyr FDIC innskuddsgrensen for deg?

For de fleste er $ 100 000 på innskuddskontoene mer enn tilstrekkelig. Men hva om du har mer enn dette beløpet på kontoen din? For eksempel, la oss si at du nettopp har solgt huset ditt, og du parkerer $ 150 000 i inntekter i Belly-up Bank til du er klar til å kjøpe ditt neste hus. Belly-up Bank mislykkes. Hvis banken er FDIC forsikret, vil FDIC betale deg $ 100.000. Men hva med de resterende $ 50.000? Den delen er dessverre usikret. Enten du er i stand til å gjenopprette noe av det, avhenger av om det er nok penger tilgjengelig etter at eiendelene til Belly-up Bank er solgt.

Kan du få pengene tilbake hvis banken din mislykkes?

Føderal lov krever FDIC å foreta innbetalinger til innskytere så raskt som mulig etter at en bank mislykkes. Hvis en ny bank skulle anta kontoen til den mislykkede banken, ville kontoene dine bli gjort tilgjengelig for deg gjennom den nye banken.

Er det en måte rundt FDIC innskuddsgrensen?

Det er mulig å ha over 100 000 dollar dekket hos en FDIC-forsikret bank hvis du har flere kontoer og eierskapstypen av kontoene er annerledes. Hvis du for eksempel har et innskudd på $ 100 000 i ditt eget navn og en $ 20 000 kontokonto i navnet på firmaet ditt eller din tillit i samme bank, ville kontiene dine være forsikret for et samlet beløp på $ 120 000.

Hvilke kontoer dekkes av FDIC Insurance?

Ikke alle typer kontoer er dekket av FDIC-forsikring. Forsikringen dekker sjekker og sparekontoer, pengemarkedsinnskuddskonto, innskuddsbevis og utestående kassererkontroller. Det forsikrer ikke penger i aksjer, obligasjoner, fond, livrenter eller livsforsikringer, eller innholdet i pengeskap. Generelt sett er forsikring utformet som en beskyttelse mot sjeldne hendelser. Hvor godt FDIC beskytter innskudd kommer ned til det beløpet FDIC holder i reserve. I juni 2007 var FDICs reserveforhold 1,2%. Det betyr at FDIC har $ 1,20 for hver $ 100 det forsikrer. Mens FDIC-forsikringen vil beskytte innskuddene dine i tilfelle banken din blir underlagt som en isolert sak, er den ikke designet for å håndtere et omfattende banksystemssammenbrudd.

Slik sørger du for at kontoene dine er FDIC-forsikrede

Så hva kan du gjøre for å sikre at innskuddene dine er dekket? Her er noen tips: Bekreft først at kontoen din, sparekonto og eventuelle CDer du eier, er dekket. De fleste, men ikke alle bankene i USA, har FDIC-forsikring. Banker som har det, må vise FDIC-logoen på sine grener og på deres nettsider. Her er en lenke du kan bruke for å sjekke om banken din er FDIC forsikret. Hvis din bank ikke er FDIC forsikret, bytt til en som er. For det andre, ikke overstige FDIC-forsikringsgrensene på en bank. Forsikringsproblemer til side, husk at det generelt ikke er en god ide å beholde mye penger på en bank siden avkastningen på bankinnskudd vanligvis ikke overstiger inflasjonen. Tredje, diversifisere blant finansinstitusjoner om nødvendig. Hvis du av en eller annen grunn trenger å beholde mer enn $ 100 000 innskudd i en bank, behold den hos flere FDIC-forsikrede banker i kontoer med $ 100 000 eller mindre. Hvis du for eksempel har $ 50 000 deponert hos Bank of America og $ 100 000 deponert hos ING Direct, vil innskuddene dine være helt forsikret for totalt $ 150 000. [AdMiddle] Så her ønsker du innskudd som er godt beskyttet. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning.

Neste uke, noen flere svar på FDIC spørsmål. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

administrative

Hvis du ønsker å be om et emne eller dele et eget eget tips, send det til [email protected]. Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Sjekk ut de andre flotte podcaster som Modern Manners Guy. Denne uken snakker han om hvordan man høflig hilser noen. Takk for at du lyttet! Relaterte linker: · FDIC Bank Find · Beregn innskuddsdekning · FDIC Reserve Level

Brendan Howard / Shutterstock.com Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: