Arbeidsgiverbidrag til 401 (k) s og mer på selvregistrerte IRAer

Innholdsfortegnelse:

Arbeidsgiverbidrag til 401 (k) s og mer på selvregistrerte IRAer
Arbeidsgiverbidrag til 401 (k) s og mer på selvregistrerte IRAer

Video: Arbeidsgiverbidrag til 401 (k) s og mer på selvregistrerte IRAer

Video: Arbeidsgiverbidrag til 401 (k) s og mer på selvregistrerte IRAer
Video: Understanding Solo 401(k) Contributions 2023, Desember
Anonim

I dag dekker jeg to korte emner lyttere har spurt om: arbeidsgiverbidrag til en 401 (k) og litt mer informasjon om selvstyrte IRAer.

Gjør arbeidsgiver 401 (k) Bidrag til din maksimale bidragsgrense?

Al innkalt med dette spørsmålet om 401 (k) grenser:

«Hei, jeg heter Al og jeg lyttet til pengepodcasten. Jeg hadde et spørsmål om bidragsgrenser til en 401 (k). Jeg forstår at det skal være 15 500 dollar. Hvis arbeidsgiveren min samsvarer med en del av mitt bidrag, er grenseverdien bare på hva jeg bidrar, eller er det det jeg bidrar i tillegg til hva arbeidsgiveren bidrar til?

Takk for spørsmålet, Al. Først har du det riktig. Bidragsgrensen for en 401 (k) for 2007 er $ 15 500, som er $ 500 mer enn i fjor. Grensen gjelder bare for dine bidrag. Arbeidsgiveravstemming påvirker ikke grensen. Så hvis du skulle maksimere din 401 (k) for 2007 ved å bidra med hele $ 15 500, og hvis arbeidsgiveren skulle matche de første $ 10 000 du bidro med en sats på 50 cent på dollaren, ville du ha en total sum bidrag på $ 20.500 for året - de $ 15.500 du bidro pluss $ 5000 arbeidsgruppen match. Som nevnt i episode 4, hvis din arbeidsgiver samsvarer med dine bidrag, er det en virkelig, veldig smart idé å bidra nok til din 401 (k) for å få den fulle arbeidsgiverkampen.

Kan du kjøpe et hjem med din selvstyrte IRA?

Nå, for et annet spørsmål. Som svar på episode 7 om selvstyrte IRAer, hørte lyttere David og George lagt ut på bloggen, og lurte på om det er mulig å kjøpe ditt eget hjem eller et feriehus med din selvstyrte IRA. Takk, Jaime, for å sende svar der. Jeg ønsket å gi litt mer informasjon til alle.

Svaret på spørsmålet er dessverre nei. Du kan bare kjøpe eiendommer du ikke bruker personlig med din selvstyrte IRA. For eksempel kan du ikke kjøpe et feriehus som du leier ut og også delvis bruke deg selv. Du kan heller ikke kjøpe eiendomsmegling med din selvstyrte IRA hvis din ektefelle, dine barn eller barnebarn, eller dine foreldre eller besteforeldre vil bruke den. Dine ascendants og etterkommere er definert som "diskvalifiserte personer" og kan ikke personlig bruke eiendom som er kjøpt av din selvstyrte IRA. Husk at du kan låne penger fra din selvstyrte IRA til noen andre så lenge de ikke er "diskvalifiserte". Du kan også låne penger fra andres selvstyrte IRA, igjen, så lenge de ikke er en "diskvalifisert person". Så en venn eller søsken kan for eksempel låne deg penger fra deres selvstyrte IRA for å finansiere kjøp av ditt eget hjem. Foruten dine oppstigninger og etterkommere er det også noen andre forekomster av "diskvalifiserte personer." Hvis du er interessert i flere detaljer, ta kontakt med en selvstyrt IRA-depot. Du finner lenker til noen selvstyrte IRA-varemerker på slutten av denne siden. Som alltid er alles situasjon annerledes, så det er en god ide å konsultere skatt eller finansiell rådgiver.

administrative

I dag har vi en annen bokgave. Hvis du har sendt meg en e-post eller lagt ut på bloggen, blir du automatisk angitt i bortkastet. Og vinneren er Monique i Minneapolis. Gratulerer! Du har vunnet en kopi av IRA Wealth av Patrick Rice. Vennligst sjekk e-posten din for instruksjoner. Og til slutt, en stor takk til alle som har tatt seg tid til å legge inn en anmeldelse på iTunes. For de av dere har ikke lagt inn en anmeldelse, vil jeg virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å skrive en! Også, besøk Money Girl delen av quickanddirtytips.com for å ta publikum undersøkelsen. Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Hvis du har et spørsmål eller en kommentar, send den til [email protected]. Også, se de nyeste Quick and Dirty Tips podcaster: Legal Lad og Mighty Mommy. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: