Betaler av kredittkort gjeld forbedre kreditt score?

Innholdsfortegnelse:

Betaler av kredittkort gjeld forbedre kreditt score?
Betaler av kredittkort gjeld forbedre kreditt score?

Video: Betaler av kredittkort gjeld forbedre kreditt score?

Video: Betaler av kredittkort gjeld forbedre kreditt score?
Video: What Is Credit Score? The Golden Rules Of Improving Your Credit Score! 2023! 2023, Desember
Anonim
En Facebook-tilhenger som heter Rocio spør:
En Facebook-tilhenger som heter Rocio spør:

"For å forbedre kredittkortet mitt er det bedre å betale av kredittkortet mitt og ikke bruke det lenger eller bare bruke det til store kjøp?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR:

Du får mange fordeler ved å bruke et kredittkort, for eksempel bekvemmelighet, kjøpsbeskyttelse og belønninger. Men det mange ikke skjønner er at et kredittkort også er et kraftig verktøy for å bygge opp kreditt - når det brukes ansvarlig.

Her er 3 tips for hvordan du bruker et kredittkort for å forbedre kredittpoengene dine:

Tips nr. 1: Gjør betalinger på tid

Å betale regningene til rett tid er generelt den viktigste faktoren for å opprettholde eller bygge en god kreditt score. Det er mange forskjellige kreditt scoring modeller, og de fleste av dem gir betalingshistorie mest vekt når man beregner en poengsum.

Så husk at det er viktig å være rettidig, selv om du bare kan foreta minimum månedlige utbetalinger på kredittkortet ditt. Selvfølgelig er det bedre å betale alle dine kredittkortavgifter hver måned, i stedet for å bare foreta minimumsbetalinger.

Betaling av kredittkortregningen i sin helhet er en smart strategi fordi du kommer til å bygge opp kreditt, men hopp over renten. Bruk verktøy som online faktura betaling og faktura varsler for å sikre at betalingsdato datoer ikke faller gjennom sprekker.

Relatert innhold: Hvordan få kreditt med ingen eller dårlig kreditt

Tips nr. 2: Ikke bruk for mye av ditt kreditt

En annen viktig faktor i hvordan kredittpoengene beregnes er hvor mye av din tilgjengelige kreditt du bruker, som er kjent som kredittforbruk. Forholdet beregnes ved å dele balansen din med din tilgjengelige kredittgrense på roterende kontoer, for eksempel kredittkort og kredittlinjer.

Hvis du for eksempel har et kredittkort med en kredittgrense på $ 1000 og saldoen på kortet er $ 600, har du 60% utnyttelsesgrad ($ 600 / $ 1000 = 0,60 = 60%). Et lavt kreditt utnyttelsesforhold er bedre for kredittpoengene dine fordi det viser at du vet hvordan du bruker kreditt på en forsvarlig måte.

En god tommelfingerregel er å aldri reparere kostnader som overstiger 20% til 30% av kredittgrensen din - selv om du rutinemessig betaler hele regningen din. Hvis Rocios kredittkortbalanse gir ham et kredittforbruk som overstiger 30%, betaler det ned, vil definitivt forbedre kredittpoengene sine.

Relatert innhold: Kredittutnyttelse-hva det betyr for kredittpoengene dine

Tips nr. 3: Bruk kreditt

Selv om du ikke bør bruke for mye av din kreditt, må du bruke noe av det regelmessig for å opprettholde eller forbedre kredittpoengene dine! Det er umulig å demonstrere kredittverdigheten din og bygge en sterk kreditt profil hvis du ikke bruker dine kredittkontoer.

I tillegg, hvis du lar et kredittkort gå i tomgang for lenge, kan kortselskapet avbryte det for inaktivitet. Det kan skade din kreditt fordi det dråper det totale beløpet du har tilgjengelig, noe som øker kredittforbruket. En høyere utnyttelsesgrad er et signal om at du kan ha økt din totale gjeldsbelastning - selv om du egentlig ikke gjorde det.

For å oppsummere, ville det være et smart trekk for Rocio å betale av sitt kredittkort. Som jeg nevnte, trenger du ikke å balansere fra måned til måned eller betale noen renter på et kort for å bygge opp kreditt.

Men Rocio bør ikke slutte å bruke kortet helt. I det minste bør han betale et kredittkort (bare en liten en) hver måned eller så og betale det helt og i tide. Det vil holde kontoen aktiv og fortsette å legge til positiv betalingshistorikk til hans kredittrapport.

Relatert innhold: Du betaler av et kredittkort-nå hva?

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: 9 ting som ikke kan skade kredittpoengene dine 25 + Beste Personal Finance Tools 7 trinn for å sjekke og korrigere kredittrapporten din Slik får du gratis kreditt score

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Stempel gjeld foto fra Shutterstock

Image
Image

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: