Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?

Innholdsfortegnelse:

Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?
Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?

Video: Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?

Video: Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?
Video: Betal mindre for boliglånet! // Guide til lavere rente på lån // Pengesnakk 2023, Desember
Anonim
En Money Girl podcast lytter som heter Randy P. spør:
En Money Girl podcast lytter som heter Randy P. spør:
Image
Image

Jeg har nok penger til å betale billånet mitt, som er omtrent $ 12.000. Betaler du et lån tidlig øker kredittpoengene min. Er det bedre å bare fortsette å gjøre månedlige innbetalinger i henhold til den opprinnelige låneplanen?

SVAR:

Selv om redusert gjeld kan øke kredittpoengene dine, må du også bruke kredittkontoer for å opprettholde god kreditt.

Her er 3 grunner til å holde et avdragslån, som et kortlån eller et boliglån, og å betale det i henhold til låneperioden kan være til fordel for kreditt:

Årsak # 1: Kontoen vil bli stengt.

Betaling av et avdragslån betyr at kontoen vil bli stengt med en gang. Som lukket, inaktive kontoer alder, betyr de mindre og mindre for kredittpoengene dine. Kredittskåringsmodeller veier vanligvis åpne, aktive kontoer tyngre enn lukkede kontoer.

Derfor fortsetter å foreta betimelig betaling på et avdragslån hver måned, i stedet for å betale det tidlig, en kraftig måte å demonstrere at du vet hvordan du bruker kreditt på en forsvarlig måte.

Årsak # 2: Din kreditt historie er forkortet.

En annen variabel i beregning av kredittpoeng er lengden på kreditthistorikken din. Jo lenger du hadde åpne kontoer jo bedre. Å betale et avdragslån forkorter gjennomsnittlig lengde på kredittkontohistorikken din og fungerer mot deg.

Lukkede kontoer forblir på kreditthistorikken din, men bare for en begrenset periode. Hvis det er noen forsinkede betalinger, går kontohistorikken i 7 år. Hvis ikke, forblir den i filen i 10 år.

Årsak # 3: Du trenger en blanding av kredittkonto typer.

For å oppnå utmerket kreditt må du vise positiv historie med både avdrag og revolverende kredittkontoer, som kredittkort og kredittkort.

Siden revolverende kontoer har kredittgrenser, kan betaling av dem virkelig øke kredittpoengene dine. Les mer (eller hør på podcasten) om den optimale balansen for å opprettholde på et kredittkort i kredittutnyttelse, hva betyr det for kredittpoengene dine.

Betaler avdrag på lån øke kredittpoeng?

For de 3 grunnene ovenfor, betaler du et avdragslån på forhånd, oppveier ikke fordelene til kredittpoengene dine som du får fra å betale den av over tid.

Du kan imidlertid likevel vurdere å betale et lån tidlig, spesielt hvis du allerede har god kreditt. Å bli kvitt en gjeld sparer penger på interesse, så lenge det ikke er en forskuddsbetaling. Jeg dekker dette emnet mer detaljert i følgende artikler og podcaster:

Enten å investere eller betale ned gjeld, del 1 Enten å investere eller betale ned gjeld, del 2 Skal du betale ned gjeld tidlig

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Leter du etter smarte strategier for å øke kredittpoengene dine raskt? Last ned Credit Score Survival Kit. Denne gratis multimedieressursen vil hjelpe deg med å spore kredittsuksessen din og vise deg hvordan du overvåker og reparerer kredittoppgjøret og kredittpoengene gratis.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: Hva å vite før du avbryter et kredittkort Hvordan få kreditt med ingen eller dårlig kreditt Konsolidere kredittkort gjeld og spare penger Kredittpoeng FAQ (VIDEO) Hvor får du gratis kredittpoeng

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

Kontantfoto fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: