Betaler det å gå tilbake til skolen?

Innholdsfortegnelse:

Betaler det å gå tilbake til skolen?
Betaler det å gå tilbake til skolen?

Video: Betaler det å gå tilbake til skolen?

Video: Betaler det å gå tilbake til skolen?
Video: Ultimate Violetta: Nervøs for å gå tilbake til skolen? - Disney Channel Norge 2023, Desember
Anonim
Jeg mottok en anonym e-post som spurte:
Jeg mottok en anonym e-post som spurte:

"Jeg har nylig uteksaminert med bachelorgrad og begynte å betale tilbake studielånene mine. Men nå tenker jeg på å få en mester, så jeg kan tjene mer. Er det bedre å vente til jeg betaler mine nåværende lån for å gå tilbake til skolen, eller å gå nå og legge til flere lån til min eksisterende gjeld?".

Får ikke Money Girl Newsletter? Melde seg på gratis penger tips og råd!

Enten du bør gå tilbake til skolen, er et viktig spørsmål fordi det påvirker mange aspekter av livet ditt. I dag skal vi dekke fordelene og ulemperne med å komme tilbake til klasserommet. I tillegg får du 5 tips for å få vite mer om utdanning, spesielt hvis du trenger å låne penger for å gjøre drømmene dine til en realitet.

Pros for å gå tilbake til skolen

Image
Image

Å betale for utdanning er en investering i fremtiden som vanligvis lønner seg. Visste du at å ha en bachelorgrad er verdt nesten $ 1 million mer i levetid inntekt, i gjennomsnitt enn å ha et videregående diplom?

Går ekstra avstand for en mastergrad, gir deg et gjennomsnitt på $ 1,3 millioner mer. Og hvis du virkelig vil ha store penger, kan doktorgrader og profesjonelle grader gi deg over $ 3 millioner mer enn hvis du ikke fortsetter din utdanning etter videregående skole.

Ikke bare gjør høyere utdanning hjelp til å tjene mer, men den siste lavkonjunkturen viser at det også gjør deg mer ansatt. I juli 2012 var arbeidsledigheten for en videregående student 8,7% sammenlignet med 4,1% for en arbeidstaker med bachelorgrad eller høyere.

I tillegg til å ha mer penger og sikkerhet, kan det være personlig lønnsomt å gå tilbake til skolen. Å ha muligheten til å utvide dine interesser eller studere et emne du elsker, er utrolig spennende. Videreutdanning gir deg også mer selvtillit, kontakter og erfaringer å trekke fra for resten av livet ditt.

Ulemper for å gå tilbake til skolen

Så mange som argumentene er for å gå tilbake til skolen, det er negativer å vurdere. Den største ulempen er kostnaden. Videregående opplæring blir dyrere hvert år, og få mennesker kan få regningen uten å gå inn i gjeld.

Selv om høyere utdanning, som nevnt, kan være nøkkelen til å tjene mer penger, kan det ta mange år for inntektene dine å blomstre. Inntil da kan du føle seg stramt tynn for å betale regninger og studielån.

Relatert innhold: Tips for å takle studielån og komme ut av gjeld

En annen vurdering når du går tilbake til skolen, er inntekten du gir opp hvis du må slutte arbeidet til å bli en heltidsstudent. Også å forlate arbeidsstyrken i flere år kan være skadelig for din karriere i det lange løp.

En psykologisk konsekvens av å investere mye tid og penger i å få en grad er at du kan føle seg kjedet til en bestemt karriere hvis den kommer med en heftig pedagogisk prislapp. Det kan gjøre det vanskelig å endre jobber senere hvis du blir disenchanted med arbeidet.

Vi kjenner alle vellykkede mennesker som Richard Branson, grunnleggeren av Virgin-bedrifter, Dave Thomas (Wendys milliarder grunnlegger) og Mark Wahlberg (Oscar-nominert skuespiller og entreprenør) - som aldri har vunnet videregående skole. Avhengig av karriere eller mål, trenger du kanskje ikke en grad å tjene mer eller for å oppnå suksess. Bare husk at disse tilfellene der mangel på formell utdanning fører til store penger, er sjeldne.

Tips for å gå tilbake til skolen

Hvis du lurer på om å gå inn i gjeld for mer utdanning, vil virkelig lønne seg, er det 5 tips å følge:

  1. Spør din arbeidsgiver. Møt med sjefen din for å finne ut om han eller hun tror å få en ekstra grad kan betale seg i din bedrift eller industri. Få meninger av personer du stoler på, om mer skole er nøkkelen til å lande en bedre jobb eller en kampanje.

  2. Få undervisning refusjon. Hvis du er ansatt og vil fortsette å jobbe i skolen, finn ut om bedriften din betaler utgifter til utdanning. Opplæringsprogrammer betaler vanligvis en del av kostnaden for klasser knyttet til jobben din hvis du opprettholder et visst karakterpoeng gjennomsnitt. Da jeg fikk MBA jobbet jeg for et Fortune 500-selskap som betalte ca 30% av min totale undervisning. Du får tilleggsutdanning og blir mer verdifull for din bedrift samtidig!

  3. Forskningspotensialinntekt. Hvis du vurderer en grad for et helt nytt felt, bli kjent med gjennomsnittlig lønn. Sjekk ut ressurser som payscale.com, salary.com og Occupational Outlook Handbook, som er publisert av Bureau of Labor Statistics på bls.gov.

  4. Vurdere overkommelighet. Det er en generell tommelfingerregel at du aldri bør ta mer i studielån enn forventet årslønn etter skolen. For eksempel, hvis du forventer å gjøre $ 50 000 i året umiddelbart etter oppgradering, begrense din totale utdanningsgjeld til $ 50 000.

  5. Velg riktig tidspunkt. Bare fordi du vil gå tilbake til skolen betyr det ikke at det nå er den beste tiden. Vurder hva du må gi opp for å få nok tid til å delta på klasser og studere. Vil du fortsatt ha nok tid til arbeid og familieforpliktelser?

I min bok, Money Girl's Smart Moves til å vokse rik, Jeg anbefaler en strategi som jeg kaller Plan of Thirds å gjøre å betale for utdanning mer håndterlig.Planen er å spare 1/3 av kostnaden før du går på skole, tjene 1/3 mens du går på skole, og betal den endelige 1/3 i studielån du får i løpet av skolen og lønn etter eksamen. Klikk her for å laste ned 2 gratis bokkapitler!

Uansett din faglige eller personlige motivasjon for å gå tilbake til skolen, sørg for at du kan fullføre programmet til rett tid og rettferdiggjøre prisen. Å ta for mye utdanning gjeld kan være skadelig for ditt økonomiske liv - men å ta riktig beløp kan åpne karrieredører som gjør det smertefritt å betale seg.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:

  • Hvordan komme seg ut av gjeld raskere
  • Finansiell rådgivning som gjør deg rik
  • Gjør et kvantesprang i dine personlige finanser
  • Money Girl's Smart Moves til å vokse rik - få papirkopi eller ebook!

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Få mer penger jente!

Det er et stort arkiv av tidligere Money Girl-episoder på nettstedet Quick and Dirty Tips. Skriv bare inn hva du vil lære om i søkefeltet øverst på siden. Og se hva som skjer!

Her er alle de mange stedene du kan koble til med meg, lære mer om personlig økonomi, og spørg penger spørsmålet ditt:

• Facebook

• Twitter

• Google+

• Pinterest

• Money Girl podcast på iTunes (det er gratis å abonnere!)

• E-post: [email protected]

Klikk her for å registrere deg for gratis Money Girl Newsletter!

For å lære om hvordan du sparer penger og bygger rikdom, få en kopi av boken min Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig på din favoritt bokhandel på trykk eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Image
Image

Fotoattribusjon: Kvinne College Student bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: