Har alle behov for et nødfond?

Har alle behov for et nødfond?
Har alle behov for et nødfond?

Video: Har alle behov for et nødfond?

Video: Har alle behov for et nødfond?
Video: Økonomisk Uafhængig ved at Følge Disse 5 Trin (Sådan Sparer du Penge) 2023, Desember
Anonim
En Money Girl Facebook fan kalt Jim G. spør:
En Money Girl Facebook fan kalt Jim G. spør:

"Jeg pensjonert fra militæret og posttjenesten og har pensjonsinntekt som dekker mine månedlige utgifter. I tillegg har jeg en lavbetalt jobb, $ 370 000 i investeringer og $ 3 000 i besparelser. Trenger alle nødhjelp, inkludert en pensjonist som meg?"

Får ikke Money Girl Newsletter? Registrer deg GRATIS tips og råd om penger!

SVAR:

Hovedformålet med et beredskapsfond er å ha kontanter til å dekke utgifter dersom du mister jobben eller virksomheten, eller har uventede utgifter (som å måtte komme seg fra en orkan!).

Uten noen mengde penger å trykke, kan en finansiell krise tvinge deg til å ta ut høyrentelån eller bruke dyre kredittkort. Å ha en finansiell krise er dårlig nok, men å gå inn i gjeld for at man kan doble eller tredoble kostnaden.

Derfor anbefaler jeg at alle akkumulerer minimum 3 til 6 måneders levetidskostnader i en FDIC-forsikret sparekonto. Det beløpet er et ballparkestimat. Du kan trenge litt mindre eller vesentlig mer, avhengig av faktorer som arbeidsstabilitet, gjeldsbelastning og familiebehov.

Jim har nok pensjonsinntekt til å dekke sine månedlige utgifter akkurat nå; Men her er 3 ekstra grunner til at pensjonister bør også ha rikelig med kontanter for å holde seg økonomisk sunne:
Jim har nok pensjonsinntekt til å dekke sine månedlige utgifter akkurat nå; Men her er 3 ekstra grunner til at pensjonister bør også ha rikelig med kontanter for å holde seg økonomisk sunne:

1. Inflasjon: Hvis prisene på varer og tjenester går opp, men inntekten forblir flat, vil du føle klemmen. Det er sannsynlig at Jims pensjonsutgifter justeres årlig for inflasjon, men mange bedriftspensjonsbetalinger er ikke.

Sosial sikkerhet gir en levetilpasningsjustering (COLA) i noen år, men disse økene kan ikke fullstendig kompensere for dine faktiske utgifter. Å ha nødspenger til å falle tilbake hjelper deg med å betale kritiske utgifter, for eksempel mat og medisin, hvis de eskalerer mer enn forventet.

2. Volatilitet på markedet: Hvis kjøpekraften til Jims pensjonsinntekt reduseres, har han et neseegg på $ 370 000 for å trykke. Verdien kan imidlertid gå ned, avhengig av hvordan det er investert og hva som skjer i finansmarkedene.

Siden vellykket investering er avhengig av å kjøpe lavt og selge høyt, kan du unngå å selge på feil tidspunkt hvis du har nødpenger til å bruke i stedet. Ved å utsette selge investeringer når markedet er nede, kan du få dem til å vare lenger.

3. Uventede utgifter: Vi vet aldri hva finansielle overraskelser kan være rundt hjørnet, som hjemmevedlikehold og reparasjoner av kjøretøy. I tillegg blir eldre flere medisinske tester, dental arbeid og hørsel og øyeomsorg som kanskje ikke er fullt dekket av forsikring eller Medicare og krever utbetalinger.

Å ha et beredskapsfond gir alle en buffer for å håndtere økonomiske tilbakeslag med så lite stress som mulig. Pensjonister får de ekstra fordelene ved å kunne håndtere inflasjon, markedsvolatilitet og uventede medisinske utgifter uten å gå inn i gjeld eller selge investeringer i de dårligste tider.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:

Hvordan lage beslutninger om personlige finanser

Bruk en 401 (k) å betale av kredittkort?

Hvordan investere i den perfekte porteføljen

Skal jeg betale ut boliglån eller investere?

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Nødfond bilde fra Shutterstock. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: