Lukker en bankkonto ditt kreditt?

Lukker en bankkonto ditt kreditt?
Lukker en bankkonto ditt kreditt?

Video: Lukker en bankkonto ditt kreditt?

Video: Lukker en bankkonto ditt kreditt?
Video: Как открыть итальянский банковский счет (обзор) 2023, Desember
Anonim
Image
Image
En Money Girl Facebook-tilhenger som heter Lauryn B. spør:
En Money Girl Facebook-tilhenger som heter Lauryn B. spør:

"Jeg vurderer å bytte banker, men hørte at det er viktig å etablere historie med en. Er det ille å lukke en bankkonto etter at du har hatt det lenge?" Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR:

Mange tror feilaktig at bankkontoer påvirker kredittpoengene dine. Sannheten er at verken kontroll, besparelser, pengemarkedsregnskap eller depositumsertifikater (CDer) er inkludert i kredittrapporten din; derfor har de ingen positiv eller negativ innvirkning på kredittpoengene dine.

Kredittfilen din inneholder bare kredittkontoer (som lån og kredittkort) og offentlige poster som involverer gjeld, for eksempel innkrevingskontoer, konkurser, skattelettelser og sivile dommer.

Ikke engang pengene du har i banken er rapportert på kredittfilen din. Men hvis du overtrer en bankkonto og ikke betaler tilbake penger du skylder, kan en bank overføre kontoen din til et samlingsbyrå. Denne informasjonen vil dukke opp som en kriminell konto på kredittrapporten din og påvirke kredittpoengene dine negativt.

Noen få ting som ikke vises på en kredittrapport er:

  • Transaksjoner med debet- eller sjekkekort knyttet til bankkontoer
  • medisinsk historie, unntatt kontoer i samlinger
  • kriminell bakgrunn, for eksempel arrestordre
  • eiendeler eid, slik som egenkapital i fast eiendom
  • investeringer eller pensjonskontoer
  • Inntektshistorie
  • kjønn, rase eller utdanning

Relatert innhold: 9 ting som ikke kan skade kredittpoengene dine

Å ha et langt forhold til en liten, lokal bank eller kredittforening kan gi deg et ben for å bli godkjent for et lån eller kredittkort. Men i dag gjør de fleste store banker og utlånsinstitusjoner kredittavgjørelser basert utelukkende på strenge garantiperioder, for eksempel kredittpoeng, inntekt, gjeld og jobbhistorie.

Så hold deg aldri til en bank som gir dårlig service eller avgifter. Fordelene du får fra å bytte til en bedre bank er verdt det. Du kan imidlertid alltid ha kontoer på mer enn én bank hvis du er nølende til å avslutte et forretningsforhold med en liten bank eller kredittforening.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:5 tips for å forenkle din personlige økonomi Hvordan bygge kreditt uten et kredittkort Gjør et kvantesprang i dine personlige finanser De beste kontrollkontoene gir deg mulighet til å finansiere fordelene

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Bank Office Sign bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: