Uføreforsikring

Innholdsfortegnelse:

Uføreforsikring
Uføreforsikring

Video: Uføreforsikring

Video: Uføreforsikring
Video: Uføreforsikring og hvorfor det er viktig 2023, Desember
Anonim

Dagens emne forsikrer din største ressurs.

En lytter ved navn Marv sendte meg en e-post med denne forespørselen:

Jeg kjøpte en langsiktig funksjonshemming forsikring for flere år siden etter at en venn av meg falt av en stige og ble deaktivert i lang tid. Imidlertid hadde jeg problemer med å finne objektive råd om hvordan å undersøke et forsikringsselskap og hvilken type politikk som var hensiktsmessig for meg. Jeg er sikker på at jeg fikk dekning jeg ønsket, men jeg hadde ikke mange valg for å gjøre tilstrekkelig sammenligningshopping. Til denne dagen hører jeg ikke mye om dette emnet.

Du er klok, Marv, for å ha fått deg uføreforsikring. Det er den viktigste forsikringsdekning som skal ha. Det er også en av de mest oversett (se Money Girl's episode om forsikringspolicyer for andre viktige forsikringspolicyer). Og du har rett, det ser ikke ut til å få mye oppmerksomhet gitt hvor viktig det er.

Forsikre din største eiendel

Disability forsikring forsikrer hva som er ekstremt sannsynlig å være din største ressurs: din fremtidige inntekt. Det er grunnen til at funksjonsforsikring er så viktig. Det er viktigere enn livsforsikring, helseforsikring og bilforsikring.

Hvis du er avhengig av inntektene dine for å betale regningene dine, trenger du funksjonshemmedeforsikring. Og hvis du tilfeldigvis er uavhengig rikelig og ikke trenger å jobbe, kan du slutte å lytte til denne episoden akkurat nå. Du trenger ikke funksjonshemmede dekning.

Risikoen for funksjonshemning er ekte

Hvis du ikke klarer å jobbe på grunn av funksjonshemming, betaler du inntektsforsikring. Oddsen for å bli deaktivert er overraskende høy. Ifølge Social Security Administration har en 20-årig arbeidstaker en 30% sjanse for å bli deaktivert før pensjonsalderen. (1) Til sammenligning er sjansene for en 20 år gammel dør før 65 år bare 17%. (2) Dette er grunnen til at funksjonsforsikring er viktigere enn livsforsikring. Fordi sjansene for å bli deaktivert er så høye, er funksjonshemmede forsikring dyr. Premiums kan være så mye som 1 til 3% av din årlige inntekt.

Og det er ikke trygt å regne med sosial sikkerhet som dekker deg i tilfelle du blir deaktivert og ikke kan fungere. Sosial sikkerhet gir bare uførepenger hvis du ikke klarer å jobbe i et år eller mer, og kan ikke utføre noen jobb uansett. Det er også veldig vanlig at funksjonshemmede krav om trygdeordninger blir nektet.

Hvis du ikke klarer å jobbe i en kort periode på grunn av funksjonshemning, kan du bruke nødfondet til å betale regningene. Men hvis du er ute av kommisjon for en lengre periode, blir funksjonsforsikring viktig.

Hvordan velge riktig dekning

Så her er noen tips om hvordan du velger uføreforsikring som passer for deg:

Finn først om arbeidsgiveren tilbyr uføreforsikring. Du kan oppdage at du allerede er dekket eller kan få forsikringen til en rimelig konsernpris. Hvis din arbeidsgiver ikke tilbyr funksjonshemmede eller hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan du finne ut om noen fagforeninger du tilhører, tilbyr dekning.

For det andre, hvis du får et valg av langsiktig eller kortsiktig dekning av funksjonshensyn, gå for langsiktig dekning. Du er mye bedre rustet til å håndtere en kort periode uten inntekt enn en lang periode. Også, hvis du ikke allerede har et beredskapsfond som tilsvarer tre-til-seks måneders levetid, er det nå på tide å begynne å lagre en opp.

For det tredje, når du velger funksjonshemming, vil du velge en plan som dekker deg gjennom 65 år, som ikke kan kanselleres av forsikringsselskapet, og som justerer seg med levekostnadene.

For det fjerde, hvis du planlegger å bli selvstendig næringsdrivende eller forlate jobben din for å heve barna, se på å få din egen, ikke-kansellerbare funksjonshemming før du forlater jobben din. Du må tjene en inntekt for å være kvalifisert til å kjøpe dekning, men når du har din egen, ikke-kansellerbare dekning, mister du ikke det hvis du avslutter jobben.

Hva er onkel Sam kutt?

Og her er ett siste tips: Finn ut hvor mye av betalingen du har, uførepensjonen ville erstatte hvis du var deaktivert. Hvis du har funksjonshemmede dekning gjennom arbeidsgiveren, er det ikke uvanlig for fordelene å dekke 66 2/3 av din lønn. Vær oppmerksom på at hvis arbeidsgiveren betaler forsikringen for deg, må du betale skatt på eventuelle uførhetstap du mottar, noe som vil redusere hvor mye du får enda mer. Hvis denne situasjonen gjelder for deg, er det en god ide å se på å få din egen tilleggspolitikk for funksjonshemming for å erstatte mengden din fordel du måtte forkjøre over til onkel Sam. [AdMiddle]

Så her ønsker du god helse og en inntekt som er godt beskyttet. I dag gir jeg bort en annen kopi av J. Paul Getty's bok Hvordan være rik. Og vinneren er Rod C. Gratulerer! Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Send dine spørsmål eller kommentarer til [email protected]. Også, en stor takk til de av dere som har lagt ut en anmeldelse på iTunes. Takk for at du lyttet!

  1. Sosial Sikkerhetsadministrasjon, Invaliditetsfordeler, Publikasjon nr. 05-10029, januar 2006
  2. Tabell 10. Vitalstatistikkrapport, vol. 47, nr. 28, 13. desember 1999

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl