Kredittkort utnyttelse og kreditt score

Kredittkort utnyttelse og kreditt score
Kredittkort utnyttelse og kreditt score

Video: Kredittkort utnyttelse og kreditt score

Video: Kredittkort utnyttelse og kreditt score
Video: Моя история начала работы парикмахером. Уроки парикмахеров для новичков 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. "Jeg vet at kredittkortutnyttelsen min 30% eller mindre er best for å øke kredittpoengene mine. Hvis jeg har 3 kredittkort, gjelder dette forholdet for hvert kort, eller beregnes det som et gjennomsnitt på alle 3?"

A. Kredittutnyttelse er hvor mye av din tilgjengelige kreditt du bruker, og er en kritisk faktor for hvordan kredittpoengene dine beregnes.

Kredittutnyttelse gjelder for revolverende kontoer, som ikke har fast løpetid, for eksempel kredittkort og kredittkort. Det gjelder ikke for faste lån - som det du får for en bil eller et hjem - som har en sluttdato.

Definisjonen av kredittutnyttelse er din totale kontosaldoer dividert med dine totale kredittgrenser. Hvis du for eksempel har et kredittkort med en balanse på $ 1000 og en kredittgrense på $ 2000, er kredittutnyttelsen din 50% ($ 1000 / $ 2000 = 0,50).

Ved å betale saldoen på kortet til $ 500, kan du redusere utnyttelsen til 25% ($ 500 / $ 2000 = 0,25) og øke kredittpoengene dine.

Hvis du har mer enn ett kredittkort eller en kredittkreditt, behold utnyttelsen din under 30% på hver konto og samlet på alle kontoene dine. Det er bedre å spre ut saldoen på flere kredittkort med lav utnyttelse enn å ha en konto med høy kredittutnyttelse.

Selv om høy utnyttelse gjør vondt, er det ikke anbefalt å holde bruk på 0%. Kreditorer som forbrukere som bruker kreditt, men administrerer det ansvarlig.

Du må aldri ha en kredittkortbalanse fra måned til måned for å vise kredittutnyttelse. Selv om du betaler hele saldoen din fullt ut hver måned, er det bare å bruke kortet ditt for å vise aktivitet og bygge god kreditt.

Andre linker du kanskje liker:

5 måter å få et lån med dårlig kreditt

Hvordan få et kredittkort med dårlig kreditt

25 + beste verktøy for pengene ledelse og produktivitet

Credit Score Survival Kit - en gratis multimedia videoopplæring med 3 strategier for å øke kredittpoengene dine!

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag!

Holder kredittkortbilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: