Konverter til en Roth IRA

Innholdsfortegnelse:

Konverter til en Roth IRA
Konverter til en Roth IRA

Video: Konverter til en Roth IRA

Video: Konverter til en Roth IRA
Video: Retire Early Using A Roth IRA || Roth Conversion Ladder 2023, Desember
Anonim

Dagens emne er hva du skal gjøre hvis du vil konvertere til en Roth IRA, men kan ikke.

En Roth IRA er en fin måte å lagre for pensjonisttilværelse hvis du er kvalifisert til å bidra. Med en Roth IRA, bidrar du etter skatt, men inntektene dine blir fri for føderal skatt. Og du betaler ingen føderal skatt på utdelinger hvis du har hatt Roth i fem år eller lengre og er minst 59 1/2 år.

Hvorfor investere i en Roth IRA

Fordi en Roth gir pensjonsinntekt som er fri for føderal skatt, er det en smart måte å investere for pensjonering. Hvis du er singel, må din endrede justerte bruttoinntekt være under $ 99 000 for å bidra til en Roth i 2007. Hvis den er mellom $ 99 000 og $ 114 000, kan du gjøre et delvis bidrag.

Og hvis du er gift innlevering i fellesskap, kan du bidra til en Roth hvis din endrede justerte bruttoinntekt er mindre enn $ 156 000. For inntekter mellom $ 156 000 og $ 166 000, kan du også gjøre et delvis bidrag.

Så hvordan bestemmer du om en Roth passer for deg? Hvis du er yngre eller tror at skattefrekvensen din blir den samme eller høyere når du går på pensjon enn den er i dag, er en Roth sannsynligvis den beste innsatsen din. Du må betale skatt på bidragene dine i dag, men inntektene dine blir skattefrie, noe som virkelig kan bidra til å øke fremtidig verdi av pensjonsinvesteringene.

Konvertere til en Roth IRA

Hvis du har bidratt til en annen type IRA eller har rullet over 401 (k) fra en tidligere arbeidsgiver til en rollover IRA, er det mulig å konvertere den til en Roth IRA. Men hvis du konverterer til en Roth, må du legge til skattepliktig beløp du konverterer til din inntekt på selvangivelsen og lønnsskatt på den, noe som kan bety en større enn vanlig skatteregning. Etter at du har betalt skatten, er smerten over, og inntektene dine vil bli skattefrie.

Hvis du tenker på å konvertere til en Roth, vær sikker på å estimere skatteregningen først. Hvis det er mer enn du er villig til å betale, kan du vurdere å konvertere bare en del av din eksisterende IRA til en Roth for å holde skatteregningen håndterlig. For å unngå straffer, må du ikke betale skatteregningen med IRA-penger. Det er best å betale skatter med penger utenfor din IRA. Jeg har en praktisk, rask tips om hvordan Roth IRA-konverteringer blir beskattet, så sørg for å sjekke det ut.

Er du kvalifisert for en Roth-konvertering?

Ikke alle er kvalifisert til å konvertere til en Roth. For å være kvalifisert, må din endrede justerte bruttoinntekt, uansett om du er single eller gift innlevering, være $ 100 000 eller mindre. På grunn av denne inntektsbegrensningen er mange giftpar med to inntekter og enkelte høyinntektsberettigede ikke kvalifisert til å konvertere til en Roth.

Hvis dette beskriver deg, hør du opp fordi situasjonen faktisk vil skifte til det bedre: I 2006 ble a ny skattelov ble introdusert som gjør at noen kan konvertere eksisterende IRA-eiendeler til en Roth i år 2010. Så hvis du vil konvertere, men ikke har gjort det på grunn av inntektsavbrudd, kan du konvertere i 2010!

Den nye loven reduserer også skattesmerten ved å konvertere til en Roth. I stedet for å måtte betale føderal skatt på den skattepliktige konverteringsbeløpet på ett år, vil du kunne spre skatteregningen over to år. Hvis du konverterer til en Roth i 2010, kan du betale halvparten av skatten i 2011 og den andre halvdelen i 2012.

Så hvis du vil konvertere alt eller noen av en tradisjonell, rollover eller SEP IRA til en Roth, men ikke har kvalifisert, planlegg deg fram og merk kalenderen din for 2010!

For oppdatert informasjon om Roth IRA, vennligst se avsnitt 173 om forskjellen mellom tradisjonelle og Roth IRAer, og episode 154 om de nye Roth-reglene for 2010.

Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning.

I dag gir jeg bort to kopier av Den velstående frisøren av David Chilton. Denne boken er en rask og enkel lesning som forklarer hvordan du skal administrere din økonomi og oppnå rikdom over tid. Denne ukens vinnere er Beth T. og Tim C. Gratulerer! Sjekk din e-post for instruksjoner og nyt boken!

Cha-ching! Det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Jeg vil virkelig, virkelig sette pris på det hvis du tok et øyeblikk til å legge inn en anmeldelse på iTunes. Og takk så mye til alle som allerede har! Money Girl er en del av Quick and Dirty Tips-nettverket. Sjekk ut Moderne Manners Guy podcast for tips om hvordan du skal være mer høflig. Takk for at du lyttet! Relaterte linker: o Roth IRA o Lov om skatteforhøyelse og forsoning av 2005 o Mer om loven

o Roth vs tradisjonell IRA kalkulator

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: