Vanlige Investeringsfeil

Innholdsfortegnelse:

Vanlige Investeringsfeil
Vanlige Investeringsfeil

Video: Vanlige Investeringsfeil

Video: Vanlige Investeringsfeil
Video: 💥БЛЕСТЯЩИЙ РЕЗУЛЬТАТ!🤗✅ Свяжите и Вы! Узор для палантина (вязание крючком для начинающих) 2023, Desember
Anonim
Image
Image

I dag på MoneyGirl tar vi en titt på de syv vanligste feilene investorene gjør og leksjonene som vi kan lære av dem. Flere lyttere har skrevet inn og spurt hvordan de unngår de vanligste feilene i nye investorene. Hva snakker jeg om? Tenk tilbake for et sekund … Har du noen gang funnet deg selv å si: Det var så dumt, jeg burde ha kjent bedre. Eller, hvorfor solgte jeg den aksjen? Eller hvorfor lyttet jeg til onkel Irvs lager tips? OG, har du den tilstanden jeg kaller Red-Forehead-syndrom? Du vet når du knuser hodet på pulten igjen og igjen fordi du føler at du har gjort en dum feil når du investerer. Gjør doo da dooo! Hjelp er kommet! Tro det eller ei, selv Warren Buffet har gjort en feil eller to i sine berømte 40-pluss år med å investere. Så, du bør forvente å gjøre noen feil selv. Trikset er å gjenkjenne dine feil og lære av dem.

Feil nummer 1 - Bruke for mye margin

Margin, eller lån for å utnytte investeringer, er kjent i investeringssirkler som "gratis penger". Men sannheten er, mange ganger er det akkurat det motsatte. Hvis du bruker for mye låne penger, og dine marginerte investeringer begynner å miste, blir tapene dine kompensert. Husk at til slutt må du betale tilbake pengene som ble lånt, og hvis du ikke brukte margin klokt, kan du virkelig være i for noen økonomisk smerte. Hvis du bruker margin uten disiplin, kan du like godt bare kaste pengene dine ut av et vindu - du får det samme resultatet. Lærdommen som skal læres er enkel. Som ny investor, bruk margin sparsomt, hvis i det hele tatt. Vent til du er mer erfaren og mer bevisst på fallgruvene å investere på margin.

Feil nummer 2 - Kjøper aksjer på ubekreftede tips

Dette er feilen som spilles ut så godt på sitcoms, komedierutiner og med din galne onkel Larry som forteller deg at han er "helt sikker på at dette er neste varme lager." Å ta et tips i seg selv er ikke en stor feil, men ikke Å følge opp på disse "tipsene" med grundig forskning og ikke å vurdere kilden, kan være den største økonomiske faux pasen du noensinne vil gjøre. Bare fordi du fikk tips fra din galne onkel Larry, hvem er tilbake på hans vinnende strek, siden han Få tilbake fra "pennen" kan ikke være en god langsiktig strategi. Læren som skal læres - grundig undersøke noen "gode tips" og prøv å få en ny mening før du investerer dine hardt opptjente penger.

Feil nummer 3 - Day Trading

Som tiltrekkende og prangende som dagshandling ser ut til den uerfarne utenforstående, er dagshandel for en nybegynner investor ikke noe mer enn penger-masochisme. Du har sikkert hørt om investorer som tilbringer hele dagen foran datamaskinens kjøp og salg av aksjer. Du har også hørt historiene om daghandlere som gjør tusenvis på en handel før deres første kopp kaffe om morgenen. Men visste du at disse investorene også startet små? De jobbet seg opp til de store fortjenestene … og tapene. For å lykkes, trenger de en god mengde data, forskning og en velkjent strategi for å sikre et konsistent fortjeneste. Som dagbror trenger du trening, tålmodighet og viktigst - skjønnsmessig kapital. Uten disse og spesialiserte handelsprogramvaren kan du miste og miste fort. Læren som skal læres - Hvis du ikke er spesielt dyktig på å håndtere stress, er det andre alternativer enn dagens handel for å bidra til å bygge opp rikdom. Se på daghandel som en karriere, ikke en hobby eller sidelinje.

Feil nummer 4 - Overestimere evner

Dette er sannsynligvis den verste feilen den nye investor kan gjøre. Overestimering av evner som investor er vanligvis produktet av tidlig suksess. Ofte, når du begynner å administrere investeringer, kan du bli feid opp i eufori og begynne å drikke i din egen suksess. Overbevissthet mens du investerer er egenskapen til en rang amatør - amatøren som til slutt lurer på hvorfor hans tidlige suksess har forvandlet til massiv fiasko. Visst, hvis du investerer tiden din klokt i forskning og strategi, kan du gjøre det bra, men du må alltid være på utkikk etter ditt neste landminne. Spør alltid hva jeg mangler, hva kan gå galt? Læren som skal læres - Ikke anta det bare fordi du har en datamaskin og Internett som du kan slå proffene. Røde og grønne kjøp og salg strategier kan gi deg en fortjeneste her eller der, men å investere krever tålmodighet og fremfor alt et lite humør.

Feil nummer 5 - glemmer å se på det store bildet

Selv etter å ha studert alt teknisk jargong - regnskap og spådommer - glemmer mange nye investorer å se på resten av bildet - økonomien og trenden. Fordelene sier: "Trenden er din venn" og "Ikke slå på båndet." Noen ganger blir vi fanget opp i minutiaen og glemmer å se deg rundt hva som er rett foran oss. Husk at å investere i dårlig lager i gode tider kan gi profitt, men å investere i god lager i dårlige tider vil ofte gi tap. Gå tilbake og se på ting fra en avstand for å få perspektiv. Læren som skal læres - Å se på det store bildet er like viktig som å være teknisk kunnskapsrik og fundamentalt korrekt. Hvis bølgen er stor nok, vil den slå ned selv den største bygningen. Det samme gjelder for markedene. Husk, en stigende tidevann øker alle skip.

Feil nummer 6 - Sammenligne tapene dine med stolthet

Mange investorer tilbringer dager, og til og med uker, før de velger å investere i den perfekte aksjen. Men hva skjer når aksjene går sør? Vel, mange nybegynnere legger sin stolthet i veien, og de velger å beholde aksjen. William O'Neill lærer at aksjer skal selges når de er 7% lavere enn kjøpesummen. Ingen ifs, ands eller buts. Lærdommen som skal læres - Uansett hvor mye tid du bruker på å forske på en aksje før du investerer, har du alltid en salgsdisiplin. Pass på at du følger en plan for å sikre at risikoen for ulemper er tålelig. Ta stolthet og følelser og la dem stå på døren, det er ikke plass til noen av dem i en lønnsom portefølje.

Feil nummer 7 - pass opp tilbudet

Noen ganger er en aksje lav fordi den skal være. Sikker på at det er tider når en aksje er mispriced, men ikke ofte. Det kan være grunner til at du ikke er klar over at prisen har krasjet 50%. Selv om alt ser bra ut, kan det være noe galt. I mange tilfeller kan det være en grunnleggende årsak til prisreduksjonen som vil frelse seg en gang i fremtiden. Leksjon som skal læres - Pris alene bør ikke være avgjørende for å ta stilling til om en aksje skal kjøpes. Gjør leksene dine.

For mer informasjon om å komme i gang med å investere, sjekk ut Winning Investors episode for å starte som investor og Money Girl's episode av investeringsstrategier. Du kan også henvise til Money Girl's Quick Tip for å forsikre dine investeringer.

Cha-Ching … og det er alt for nå. Hilsen av Andrew Horowitz, gjestens vert for Money Girl's Tips for et rikere liv. Takk for at du stemte inn på "Money Girl". Og å takke Darren, Katie og Shannon for å sende inn spørsmål som hjalp med dette viktige showemnet, skal vi sende deg en kopi av boken min. Husk at disse disiplene er bare noen få som jeg dekker i min bok - The Disciplined Investor - Essential Strategies for Success. Ta opp en kopi på Amazon og begynn på veien til å bli en disiplinert investor. Som alltid er alles situasjon annerledes, så sørg for å konsultere en skatte- eller finansrådgiver før du tar viktige økonomiske beslutninger. Denne podcasten er kun til utdanningsformål og er ikke ment å være en erstatning for å søke personlig, faglig rådgivning. Takk for at du lyttet!

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: