Kontroller at du har tilbakeholdenhet

Innholdsfortegnelse:

Kontroller at du har tilbakeholdenhet
Kontroller at du har tilbakeholdenhet

Video: Kontroller at du har tilbakeholdenhet

Video: Kontroller at du har tilbakeholdenhet
Video: СТРАННЫЕ НОВОСТИ НЕДЕЛИ - 33 | Таинственный | Вселенная | НЛО | Паранормальный 2023, Desember
Anonim
I denne episoden vil jeg diskutere lønnsskatt frahold. Forstå hva som er tatt ut av lønnsslippet ditt, og når du må justere kvotene dine.
I denne episoden vil jeg diskutere lønnsskatt frahold. Forstå hva som er tatt ut av lønnsslippet ditt, og når du må justere kvotene dine.

Hvordan tilbakeholding fungerer

Når du tar en ny jobb, er en av skjemaene du fullfører for arbeidsgiveren din W-4. Dette skjemaet forteller arbeidsgiveren hvor mye skatt skal tas ut av betalingen din. Pengene som kommer ut av din brutto sjekk kalles tilbakeholdende, fordi det er holdt tilbake fra deg og går til regjeringen i stedet.

Føderalskatt kalles en "pay-as-you-go" skatt fordi du må betale opp som du tjener penger i løpet av året. Tilbakelevering er en skatteinnsamlingsmetode som fordeler regjeringen fordi den reduserer sjansene for skatteunddragelse. Det legger også den administrative byrden av innsamling på arbeidsgivere som er pålagt å beregne og sende inn skatt på vegne av sine ansatte.

Fullfører en W-4

Din skattefradrag er basert på antall kvoter du krever på skjema W-4. En godtgjørelse er den samme som et fritak fra skatt. Jo flere kvoter du påstår, jo mindre føderal inntektsskatt vil bli tatt ut av lønnsslippet ditt.

Det er viktig å merke seg at du kan legge inn en ny W-4 med arbeidsgiveren din når som helst din personlige situasjon endres. Du kan justere antall kvoter for å unngå å ha for mye eller for liten skatt tilbakeholdt.

Målet ditt skal være å få din tilbakeholding til å passe til den faktiske mengden av skatt du skylder. Hvis for liten skatt holdes tilbake, skylder du skatt ved årsskiftet, og må også betale renter pluss en straff for ikke å betale i tide. Hvis for mye skatt holdes, mister du bruken av disse midlene til pengene dine blir refundert.

Sjekk tilbakeholding årlig

Det er en god ide å gjennomgå skattemessig tilbakeholdelsen i begynnelsen av hvert år. Noen arbeidsgivere kan sende ut en påminnelse om dette, men andre kan ikke. Vesentlige hendelser som ekteskap, skilsmisse, fødsel eller adoption av et barn, pensjonering eller kjøp av nytt hjem vil påvirke skatteplikt. Andre endringer som påvirker inntekter som å miste en jobb, ta på en ekstra jobb eller øke eller redusere lønn, bør be deg om å vurdere din tilbakeholdenhet når som helst i løpet av året.

Inntektsjusteringer som rentetrekk eller aliment av studielån vil påvirke skatteforpliktelsen. Endringer i spesifiserte fradrag eller skattekreditter som medisinske utgifter, utdanningskreditter og barnskattkreditter bør også være et signal for å vurdere tilbakeholdenhet. Hvis du har tilleggsinntekter som ikke er gjenstand for tilbakeholdenhet, for eksempel rente, utbytte, gevinster osv., Vil du sørge for at du har nok skatt tilbakeholdt.

Her er en praktisk kobling til IRS-publikasjonen 919 med tittelen Hvordan justerer jeg min skatteavgift?

Hva får tilbakeholdt

Arbeidsgivere er pålagt å holde tilbake 4 forskjellige typer skatter fra arbeidstakernes lønnsslipp:

  1. Føderale inntektsskatt
  2. Statens inntektsskatt
  3. Sosialsikkerhetsskatt
  4. Medicare Skatter

De to siste, Social Security og Medicare, er kollektivt kalt FICA. Dette står for Federal Insurance Contributions Act skatten. De fleste av dere vet at Medicare er det føderale programmet som gir sykehusforsikringspenger når du fylte 65 år. Fordelene fra Social Security er oppsummert av programmets offisielle navn OASDI. Dette akronymet står for alderdom, overlevende og uføreforsikring.

Arbeidsgivere betaler også

Mange innser ikke at arbeidsgivere også må betale en tilsvarende mengde FICA for hver av sine ansatte med hver lønnssjekk. Så mengden av trygdpenger som du vil motta, er direkte relatert til det beløpet du og dine ulike arbeidsgivere har betalt inn i programmet over hele arbeidskarrieren din.

Hvor mye er tilbakeholdt?

I 2008 og 2009 er skattesatsen for trygdeordninger 6,2%. Så arbeidsgivere beholder dette beløpet fra bruttolønnen din i tillegg til å betale ytterligere 6,2% av selskapets penger til deg. Denne skatten er betalt i hvert år inntil en lønnsgrense er nådd. For 2008 er lønnsgrensen $ 102 000, og den vil bli økt til $ 106 800 i 2009. Når du tjener lønnsbasen, må verken din eller din arbeidsgiver betale mer sosialsikkerhetsskatt.

Medicare skattesats er for tiden 1,45%. Det er ingen lønnsgrunnlag for Medicare-delen av FICA-skatten, så både arbeidstaker og arbeidsgiver betaler en samlet total på 2,9% uansett hvor mye det tjenes.

Egenbeskatning

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, betaler du både ansatt og arbeidsgiver side av FICA-skatt for en samlet sum på 15,3%. Det er 12,4% for den sosiale trygghetsdelen opp til lønnsgrensen og 2,9% for Medicare-delen.

Flere ressurser

Hvis du er interessert i å lære mer om inntektsskatt, se Treasury-nettstedet på treas.gov, for deres faktaark om historien til det amerikanske skattesystemet.

administrative

Jeg er glad du lytter. Hvis du ikke allerede mottar showet via en podcast-aggregator som iTunes, anbefaler jeg at du gjør det. Abonnere på showet via iTunes er helt gratis og betyr ganske enkelt at du får hver ny episode så snart den er utgitt.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Tilleggsressurser:

2008 Sosial Sikkerhetsendringer

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: