Kan din svigermor være skattemessig?

Innholdsfortegnelse:

Kan din svigermor være skattemessig?
Kan din svigermor være skattemessig?

Video: Kan din svigermor være skattemessig?

Video: Kan din svigermor være skattemessig?
Video: Kolonial.no | Hopp over butikken | Det er ikke lørdag i dag 2023, Desember
Anonim

Dagens show handler om hva som gjør noen avhengige, eller et unntak, for inntektsskatt.

Skattefritak Sparer penger

Det er viktig å forstå hvem du kan hevde som en avhengig av dine skatter, fordi du får skattefritak for hver enkelt. Skattefritak er en god ting fordi de sparer penger ved å senke inntektene som din inntektsskatt er beregnet på.

Typer av skattefritak

Det finnes to typer unntak: 1) personlige unntak og 2) avhengige unntak. For 2008 kan beløpet du kan trekke for hver av disse unntakene være $ 3.500. Men dette beløpet reduseres med en fase ut av unntak når den justerte bruttoinntekten din (AGI) kommer inn i de seks tallene.

Jeg mottok en e-post fra Amanda i Fairfax, VA. Hun skriver:

Jeg har nylig gift meg med en fantastisk fyr. Nå, under posten bryllupet rydde jeg ut nye skatteskjemaer for å endre skattestatus fra single til gift. Spørsmålet mitt er om jeg ikke tar fradrag, og min nye ektemann hevder at jeg er en avhengig mann som kan skade oss eller hjelpe oss økonomisk?

Takk for spørsmålet Amanda og mange gratulerer! Mitt råd er å alltid ta alle skattefritak som du kan. Du kan vanligvis kreve ett unntak for deg selv og en for din ektefelle. Dette er de personlige fritakene - din ektefelle er faktisk ikke ansett som din avhengige, og du anses heller ikke for hans avhengighet. Amanda, hvis ingen andre kan kreve din mann som fritak, anbefaler jeg at du gjør det.

Krav til avhengige unntak

Den andre kategorien av skattefritak er avhengige. Du kan kreve ett unntak for hver person du juridisk kan hevde som avhengig. For å kunne kreve et barn som avhengige, må de ha et personnummer eller skattebetalers identifikasjonsnummer og bestå en fritakstest. Jeg gir deg testdetaljer om et øyeblikk.

Hvis du er skilt eller skilt fra en ektefelle, kan foreldre som har forvaring av barnet i mer enn halvparten av skatteåret, kreve barnet som avhengige. Det spiller ingen rolle hvilken forelder gitt mer økonomisk støtte til barnet i løpet av året.

Men hva om du bryr deg om andre familiemedlemmer, som en svigermor? Får du ikke kreve og motta skattefritak for dem også? Absolutt … hvis de bestiller fritakstesten som jeg nevnte. Så her er det:

  1. De må være en slektning ELLER hvis ikke en slektning, bor i husstanden hele året
  2. De kan ikke legge inn en felles selvangivelse med en ektefelle, bortsett fra å kreve tilbakebetaling av skatt på grunn
  3. De må være borger, bosatt eller nasjonalt i USA, eller være bosatt i Canada eller Mexico
  4. De må være noen for hvem du gir over halvparten av deres samlede økonomiske støtte
  5. De må ha mindre enn $ 3 400 av brutto årlig inntekt, med mindre den avhengige er et barn under 19 år eller et barn som er en heltidsstudent under 24 år. Merk at inntektsgrensen på $ 3 400 var beløpet for 2007, og det kan øke for 2008.

Hva er bruttoinntekt?

Det er viktig å skille mellom at bruttoinntekt betyr all skattepliktig inntekt. Dette inkluderer lønn, arbeidsledighetstillegg, kvitteringer fra utleieeiendom, og noen sosiale ytelser, for eksempel. Hvor mye personverninntekt er skattepliktig, avhenger av det totale beløpet av ytelser og andre inntektskilder.

Men hvis noen er bare Inntekt er trygd, de ytelsene er vanligvis ikke skattepliktig, og den personen vil vanligvis bestå testen for å kvalifisere som en avhengighet. Jeg legger en lenke i utstillingsnotatene til IRS-publikasjon 915 som gir fullstendige opplysninger om hvilke sosiale ytelser som er skattepliktige.

Flere støtteordninger

I noen familier kan det være flere personer som kollektivt støtter en avhengig, for eksempel en funksjonshemmet forelder. Loven tillater en flerstøttesamtale, som er skjema 2120. Hver finansiell bidragsyter til en avhengighets støtte må signere dette skjemaet og sende det inn med selvangivelsen. Hvis følgende fire regler er oppfylt i en flerstøtteordning, kan du motta en skattefritak for den avhengige:

  1. Hvis du betaler mer enn 10% av personens totale økonomiske støtte
  2. Hvis beløpet betalt av deg og andre utgjør mer enn halvparten av personens totale økonomiske støtte
  3. Hvis hver bidragsyter kunne ha hevdet skattefritakelsen på egen selvangivelse, bortsett fra at hver ga mindre enn halvparten av den totale økonomiske støtten
  4. Hvis hver bidragsyter som betalte mer enn 10% av støtten, er enig i at du kan ta skattefritaket på selvangivelsen din

Hvis du trenger mer informasjon om skattefritak eller utfasningsbeløp, legger jeg en lenke til IRS-publikasjon 501 i utstillingsnotatene på moneygirl.quickanddirtytips.com. Neste uke skal jeg dekke skattekreditter - en annen måte å redusere skattene dine på!

administrative

Jeg vil takke alle som nominert showet for 2008 People's Choice Podcast Award! Nå må jeg be deg om å hjelpe oss med å vinne prisen for Business-kategorien ved å gå til podcastawards.com og avgjøre din stemme for Money Girl. Du kan stemme en gang i døgnet før avstemningen slutter 6. novemberth. Så ikke forsink, vær så snill å stemme i dag!

En annen måte du kan vise støtte til podcasten på er å fullføre en kort undersøkelse på moneygirl.quickanddirtytips.com. Denne undersøkelsen ble laget for å hjelpe meg med å skape bedre podcaster og finne ut hvilke emner som skal dekkes i min kommende bok.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Ekstra ressurs:

IRS-publikasjon 525: Skattbar og ikke-skattepliktig inntekt

Hvilke stipendier er skattepliktig

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: