Kan du stole på at anmeldelsen? Se opp for disse røde flaggene

Innholdsfortegnelse:

Kan du stole på at anmeldelsen? Se opp for disse røde flaggene
Kan du stole på at anmeldelsen? Se opp for disse røde flaggene

Video: Kan du stole på at anmeldelsen? Se opp for disse røde flaggene

Video: Kan du stole på at anmeldelsen? Se opp for disse røde flaggene
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Desember
Anonim

Enten du leter etter en bok, en restaurant eller en bil, har du sikkert lest en forbrukeranmeldelse online. De kan være nyttige, men hvis du legger for mye vekt på dem, kan du ende opp med å bli skuffet.

TripAdvisor, Yelp og Amazon-brukere er ikke ufeilbare, og mange er altfor sjenerøse. Når Best Reviews så på 360.000 Amazon-brukerrangeringer på tvers av 488 produkter, fant de at 240.000 av de anmeldere ga femstjerners vurderinger.

Det er ikke bare ekstrem positivitet som du må passe på. Forskere fra Cornell University anslår at om lag 10 prosent av online vurderinger er falske.

De røde flaggene

Det finnes måter å unngå å bli trukket inn av en falsk anmeldelse eller en feilinformert korrekturleser. Pass opp for:

  • Dårlig metode: Rabat enhver gjennomgang som ikke har noen grunnlag. Hvis en bruker ikke testet produktet, feilsøker det eller sammenligner det med konkurrenters produkter i samme prisklasse, vil anmeldelsen gi omtrent like mye som produktbeskrivelsen.
  • irrelevans: Anta at du leter etter en ny familiebil som får god kjørelengde og vil ikke være et mareritt å parkere. Trenger du virkelig å vite hvordan den utfører i Alaskas villmark? Diskvalifiser eventuelle vurderinger som ikke er relevante for dine behov.
  • Manglende perspektiv: Produktene må vurderes mot lignende alternativer. En lokal spisestue kan ikke sammenlignes med en eksklusiv restaurant, og enhver gjennomgang som er basert på den sammenligningen mangler perspektiv.

Spotting gode anmeldelser

Så hva skal du se etter i stedet? Gode vurderinger har en tendens til å ha to ting til felles:

  1. De er detaljert. Se utover stjerneklassifiseringen. Jo grundigere forklaringen, desto bedre. Situasjonsdetaljer er viktige. Alle kan ha dårlig erfaring med et produkt eller en tjeneste, men det betyr ikke at produktet eller tjenesten er dårlig. Det kan bety at produktet ikke passet brukerens behov på det tidspunktet.
  2. De kommer fra en troverdig kilde. Ikke alle korrekturlesere er like pålitelige, så du må måle brukerens troverdighet. Noen inkluderer forsikringer om deres troverdighet i sine vurderinger, men du bør også se etter eksterne signifikatorer. Hvor mange vurderinger har han eller hun forlatt? Noen nettsteder har tillit eller troverdighetspoeng for anmeldere. Har denne brukeren en god en? Hvis du ser på Amazon, er anmeldelsen merket "Amazon Verified Purchase?"

Ikke anta at anmeldere vil gjøre ditt arbeid for deg. Du må forstå markedet selv. Det er en stor forskjell mellom $ 4 hodetelefoner og $ 400, og hvis du er på utkikk etter et kvalitetsprodukt, er $ 4-paret, selv om det har tjent fem stjerner, ikke verdt din tid eller penger.

Ikke stol på hver anmelder. Vet hva du vil, og les relevante, detaljerte og troverdige vurderinger for å finne den rette kampen.

---

Anbefalt: