Kan du miste når du får?

Innholdsfortegnelse:

Kan du miste når du får?
Kan du miste når du får?

Video: Kan du miste når du får?

Video: Kan du miste når du får?
Video: 16 ошибок штукатурки стен. 2023, Desember
Anonim

Denne episoden handler om fordelene og ulempene ved å investere i verdipapirfond.

Skatter på toppen av tap

Som vi alle vet, har mange mennesker mistet investeringspenger på grunn av volatiliteten i aksjemarkedet de siste ukene. Det har vært en tøff tid for de aller fleste investorer. Men det som er veldig tøft, er å tape penger i fondet ditt, og da må du betale skatt på den tapte investeringen! La meg forklare…

Selv om mange verdipapirfond har hatt store tap, har noen fortsatt kapitalgevinster. En gevinst er bare forskjellen mellom det beløpet du betaler for en kapitalfordel når du kjøper den, og beløpet du mottar for den investeringen når du selger den. Hvis du har fortjeneste fra salget, har du en gevinst som er skattepliktig. Det du mister penger fra salget, har du et tap på kapital. Kapitalgevinster får oppveies av kapitalstap.

Phantom Gevinster er skummelt

En situasjon der du skylder skatt, selv om du opplever en negativ avkastning på investeringen, kalles en fantom gevinst. Nei, det er ikke en igjen vits fra Halloween! Phantom gevinster er vanlige i et down-marked, som vi har opplevd i det siste. De kan oppstå når investorene bestemmer seg for å komme seg ut av et fallende fond. Hvis investor ønsker å selge, kan fondet måtte innhente penger for å betale aksjonæren. Fondet ville gjøre dette ved å selge investeringer, til og med lønnsomme.

Fondoversikt

Hvis du ikke er kjent med verdipapirfond, er de selskaper som investerer i aksjer, obligasjoner, pengemarkeder, eiendeler og andre verdipapirer, eller en kombinasjon av disse. Investeringene som et aksjefond eier, kalles porteføljen. Det er en praktisk pakke med mange individuelle investeringer som ville være komplisert for en typisk investor å klare seg selv. Fondforeninger tillater folk uten økonomisk erfaring å enkelt investere små eller store mengder penger.

Kapitalavkastning

Men det er stor forskjell på hvordan kapitalgevinster håndteres med verdipapirfond sammenlignet med individuelle verdipapirer. Når du kjøper og holder en aksje, for eksempel betaler du skatt hvert år på det du tjener. Inntekten kan komme fra rente opptjent eller fra utbytte mottatt. Men du betaler ikke kapitalgevinstskatt til du faktisk selger aksjen og banker et overskudd. Med verdipapirfond er denne samme informasjonen sant. Men i tillegg til å betale personlig kapitalgevinst skatt på aksjer du selger og profitterer fra, Du må også betale skatt hvert år på fondets gevinster.

Dette skyldes at amerikansk skattelov krever at verdipapirfond fordeler kapitalgevinster til sine aksjonærer. Og disse fordelingene er skattlagt på langsiktig kapitalgevinst, uansett hvor lenge du har eid aksjene. Så hvis en fondsbestyrer selger noen av de underliggende verdipapirene for et overskudd, som ikke helt kompenseres av tap, må de overføre den skattepliktig gevinsten til aksjonærene. Dette skjer selv om fondet hadde dårlig ytelse etter at du kjøpte den

Fordeler og ulemper ved gjensidig fond

Betyr dette at verdipapirfond er dårlige investeringer? Absolutt ikke. Fondforeninger gir aksjeeiere store fordeler som profesjonell ledelse, diversifisering, likviditet, overkommelighet og bekvemmelighet. Men hver investering kjøretøy har sine fordeler og ulemper. Jeg vil gjøre deg oppmerksom på et par flere ulemper for verdipapirfond for å bare huske:

De fleste gebyrer. Fond kan være dyrt å drive. Det er derfor investorene rammes av årlige avgifter og salgsprovisjoner uavhengig av fondets ytelse. Det er imidlertid noen ikke-belastende midler som kan minimere administrasjonsgebyr. Hvis du føler deg komfortabel å investere uten tjenester fra en megler, bør du vurdere å kjøpe verdipapirer direkte fra en ikke-fondfond for å spare på utgifter.

Aksjekursene beregnes bare en gang daglig. Dette er i kontrast til en enkelt lager som du kan overvåke prisendringer minutt for minutt, hvis du vil, ved å sjekke nettsteder som etrade.com eller scottrade.com. Men fordi et fond er sammensatt av flere verdipapirer, avhenger prisen av fondets netto aktivverdi eller NAV som beregnes ved utgangen av handelsdagen. Men hvis du sjelden omfordeler penger, eller kjøper og selger midler, i en fondfamilie, kan dette ikke være et problem for deg.

Mutual Funds og Skatt-Utsatt Kontoer

En måte å eliminere skatt på fondfordeling er å kjøpe dem innenfor en pensjonskonto. Dette skyldes at pensjonskontoer som IRA og 401 (k) s er eksempler på skattefordelte kontoer. Det betyr at fortjenesten ikke rapporteres som kapitalgevinster. Du blir ikke rammet av noen skatter før du tar pengene dine ut. På den tiden beskattes overskuddet som vanlig inntekt, ikke kapitalgevinster.

Mutual Funds and Taxable Accounts

Men hvis du eier verdipapirfond utenfor en kvalifisert pensjonskonto, vær forberedt på eventuell skatteforpliktelse i år. Mange fond har avsluttet sitt regnskapsår i slutten av oktober, så vær på utkikk etter deres estimater for distribusjon slik at du kan planlegge tilsvarende.

Her er et tips hvis du investerer i verdipapirfond på en skattepliktig konto: Vurder å vente på å kjøpe flere aksjer til etter at fondet har gjort noen gevinster fordelinger for skatteåret 2008. Jeg legger en lenke i utstillingsnotatene til IRS-publikasjon 564, som inneholder grundig informasjon om skatter forbundet med å investere i verdipapirfond.

For mer informasjon, se denne episoden av The Winning Investors show, som sammenligner fond med Exchange Traded Funds (ETFs). Og i en fremtidig episode vil jeg dekke noen strategier for å investere suksess.

administrative

Jeg er glad du lytter. Finn et transkripsjon av dette showet, samt all kontaktinformasjon på moneygirl.quickanddirtytips.com.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Ekstra ressurs:

Introduksjon til gjensidig fond fra SEC

Bilde med tillatelse til Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: