Kan jeg bruke studielånet mitt til å kjøpe et hjem?

Kan jeg bruke studielånet mitt til å kjøpe et hjem?
Kan jeg bruke studielånet mitt til å kjøpe et hjem?

Video: Kan jeg bruke studielånet mitt til å kjøpe et hjem?

Video: Kan jeg bruke studielånet mitt til å kjøpe et hjem?
Video: Buying a House with Student Loans (Even High Student Loan Debt) 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg er en utdannet student og vil motta mer i studielån enn jeg trenger. Kan jeg bruke min overskytende studiestøtte til et hus nedbetaling?

A. Når du står overfor en viktig beslutning om hvordan du håndterer pengene dine, tenk på det i sammenheng med hele din økonomiske situasjon. Den beste måten å gjøre det på, er å se på de økonomiske prioriteringene som jeg skisserer i hvordan man gjør beslutninger om personlige økonomier.

Hvis du ikke oppnår prioriteringer i riktig rekkefølge, for eksempel å ha et nødfond før du kjøper et hjem, kan du komme inn i reelle problemer. Mens du kjøper et hjem er et veldig bra mål for mange mennesker, og det kan være morsomt å tenke på, bør det ikke vurderes før økonomien din er i god form.

I tillegg til å ha nok penger til et hus nedbetaling, trenger du også et beredskapsfond som tilsvarer minst 3 til 6 måneders verdi av levekostnadene dine. Bruk aldri nødfonden din til å få en forskuddsbetaling. Ellers vil du ikke ha en økonomisk pute til å falle tilbake hvis du mister jobben din, blir ute av stand til å jobbe eller har en stor uventet utgift.

I tillegg bør du regelmessig bidra til en pensjonskonto, for eksempel en IRA eller en arbeidsplass 401 (k), i et beløp som tilsvarer 10% til 15% av bruttoinntektene. Og selvfølgelig bør du ha liten eller ingen høyrente gjeld, for eksempel kredittkort eller billån som krever tosifrede årlige renter.

Hvis du har beskyttet deg selv ved å oppnå det som er viktigst først ved å lagre for det uventede (nødfondet), spare for fremtiden (pensjonskonto) og eliminere dyre gjeld (kredittkort), kan du bruke ditt overskytende studielåns penger slik du liker. Hvis ikke, har du din neste lekseroppgave!

For mer informasjon les eller hør på Skal du leie eller kjøpe et hjem? og tre nødfondsfeil som skal unngås.

Koble med meg på sosiale nettsteder som Facebook, Twitter, og Google+.

Få Money Girl Book!

Leter du etter mer penger råd eller en flott gave? Plukk opp en kopi (eller flere!) Av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Det forteller deg hva du virkelig trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Få ebook versjonen eller paperback på din favoritt bok selger i dag! Klikk her for å laste ned 2 gratis kapitler av Money Girls 'Smart Flytter til å vokse rik.

Andre linker du kanskje liker:

Prioriteter for dine personlige finanser

Hvordan spare mer penger for pensjonering

10 ting du bør vite om 401 (k) planer

6 Pensjonskontoer du bør vite om, del 1

Young Man Planning Fremtidig bilde med glede av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: