Kan jeg ta en 401 (k) tilbaketrekking for å kjøpe et hjem?

Innholdsfortegnelse:

Kan jeg ta en 401 (k) tilbaketrekking for å kjøpe et hjem?
Kan jeg ta en 401 (k) tilbaketrekking for å kjøpe et hjem?

Video: Kan jeg ta en 401 (k) tilbaketrekking for å kjøpe et hjem?

Video: Kan jeg ta en 401 (k) tilbaketrekking for å kjøpe et hjem?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2023, Desember
Anonim
Image
Image
En leser ved navn Carol spør:
En leser ved navn Carol spør:

"Hvis jeg er en 64 år gammel mann som fortsatt er ansatt, hva er skattekonsekvensene av å trekke ut $ 100 000 fra min pensjonskonto for å kjøpe et hjem for mitt voksne barn?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for pengene tips og råd!

SVAR:

Carol angav ikke hvilken type pensjonskonto han eier, men jeg antar at han ønsker å ta 401 (k) uttak.

Hva er en 401 (k)?

En 401 (k) er en populær pensjonsplan for arbeidsplasser som gjør det mulig for ansatte å bidra med en del av lønnene sine på forhånd. Du utsetter betalende skatt på både bidrag og inntjening i planen til du tar en distribusjon i fremtiden.

Å ta en utdeling før alder 59½ regnes som en tidlig tilbaketrekking, med en 10% straff, i tillegg til vanlig inntektsskatt (med mindre unntak gjelder).

Imidlertid kan en tilbaketrekking av 401 (k) kun gjøres når:

  • ansettelse avsluttes
  • en ansatt går tilbake
  • en ansatt blir deaktivert eller dør
  • en ansatt har kvalifisert økonomisk motgang
  • en ansatt når 70 år og er pålagt å begynne å ta utdelinger

Siden Carol fortsatt er ansatt, har han ingen problemer, og er yngre enn 70 år, er han ikke kvalifisert til å ta en utdeling, med mindre hans 401 (k) tilbyr et spesielt alternativ kjent som en tilbaketrekking i drift.

Hva er en tilbaketrekking av tjenesten?

En tilbaketrekking i drift er en funksjon i noen pensjonsplaner på arbeidsplassen som gir deltakerne en alder på 59 ½ eller eldre for å få tilgang til hele eller deler av pengene mens de fortsatt jobber og bidrar til planen.

Inntektsutbetalinger kan innløses, noe som påvirker dem til vanlig inntektsskatt. Eller de kan rulles over til en IRA (Individuell pensjonsordning) uten skattemessige konsekvenser, hvis det gjøres i tide.

Hvis Carols pensjonsplan gir tilbakekalling i tjenesten, legger du fordelingen bare ved å legge beløpet til hans skattepliktige inntekt. For eksempel, hvis hans lønn er $ 50 000, vil en $ 100 000-fordeling hindre sin skattepliktige inntekt for året til $ 150 000.

Et annet alternativ for Carol å trykke på pensjonsfondet av en eller annen grunn er å ta et 401 (k) lån fra planen, hvis det er et alternativ. Lån er en annen funksjon som arbeidsplassplaner har lov til å ha, men kan ikke tilby.

For å finne ut om pensjonsplanen din tilbyr lån eller tilbakekalling av tjenesten, les plandokumentet, spør fordeleradministratoren, eller kontakt planens varemerke for råd.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker: Hvordan og hvor å investere i en IRA 25 + Beste Personal Finance Tools Finansiell rådgivning som gjør deg rik 10 ting du bør vite om 401 (k) planer

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

IOU Piggy fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: