Kan jeg ekskludere kapitalgevinstskatt på leie?

Kan jeg ekskludere kapitalgevinstskatt på leie?
Kan jeg ekskludere kapitalgevinstskatt på leie?

Video: Kan jeg ekskludere kapitalgevinstskatt på leie?

Video: Kan jeg ekskludere kapitalgevinstskatt på leie?
Video: Rolf Løvaas intervjuet i 1996, like før sin død. 2023, Desember
Anonim

Spørsmål: "Jeg kjøper et nytt hjem og planlegger å beholde min nåværende som utleie i noen år, i stedet for å selge den med en gang. Når jeg finner en kjøper, vil jeg kunne ekskludere skatteavgiftene?"

A. En av fordelene ved å være et hus er at du får noen fine skattefordeler. En av de største er hjemmet kapitalgevinst skatt ekskludering. Det tillater deg å unngå å betale skatt på en stor del av fortjenesten du mottar fra salg av ditt hovedhjem.

Normalt, når du selger en kapital eiendel - som eiendom, aksjer eller samleobjekter - forskjellen mellom hva du betalte for det (også kjent som grunnlaget) og hva du selger det for, er en gevinst eller et kapitalstap. Hvis du selger en eiendel for mer enn ditt grunnlag, har du en kapitalgevinst som er skattepliktig.

Imidlertid er boligsalgsutleggelsen en spesiell situasjon som gir deg muligheten til å unngå gevinster på opptil $ 250.000 eller $ 500.000 hvis du er gift og sender en felles avkastning på kvalifisert eiendom.

For å være berettiget til denne skattefordelen, må du ha eid og bodd i ditt hjem i minst 2 av de foregående 5 årene før salgsdatoen. Det betyr at du kan ekskludere kapitalgevinst på en leiebolig som pleide å være din primære bolig, så lenge du ikke venter for lenge og savner fristen.

Ellers vil hele beløpet av fortjeneste du gjør i boligsalg bli gjenstand for skatt. For fullstendig informasjon les publikasjon 523, Selge ditt hjem.

Hjem til salgs bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: