Kan være en lat investor betale av?

Innholdsfortegnelse:

Kan være en lat investor betale av?
Kan være en lat investor betale av?

Video: Kan være en lat investor betale av?

Video: Kan være en lat investor betale av?
Video: The Intelligent Investor Summary: Investing Wisdom (BY BENJAMIN GRAHAM) 2023, Desember
Anonim

>

Når det gjelder å investere, er det to brede strategier eller filosofier: Aktiv investering og passiv eller lat investering. I dette innlegget vil jeg gi deg de store fordeler og ulemper for hver strategi, fortelle deg hva forskerne sier, og gi deg et viktig tips for å øke investeringsavkastningen.

Hva er aktiv investering?

Først av, la meg forklare aktiv investering. En aktiv investor liker å kjøpe og selge ulike typer investeringer, som aksjer, verdipapirfond, børsnoterte fond og varer på en kontinuerlig basis. De holder øye med markedene og tar beslutninger som å kjøpe en aksje når prisen faller og selger den når prisen går opp, slik at de kan få umiddelbar fortjeneste. Målet med en aktiv investor er å tide markedet for å dra nytte av kortsiktige prisbevegelser.

Som du kan forestille deg, hvis du er veldig god til aktiv investering, kan oppsiden være enorm. Men hvis du ikke er det, kan en investering som blir sur, gi deg store tap. Ikke bare kan timingen på markedet være risikabelt, men det kan være dyrt fordi du generelt må betale et handelsgebyr hver gang du foretar en transaksjon, noe som virkelig kan ta en bit av inntektene dine. I tillegg tar det et visst nivå av kompetanse for å forstå hvordan man leser resultatdiagrammer, bruk profesjonell handelsprogramvare og forstå hvordan endringer i ulike typer bransjer og renter er knyttet til fremtidig pris på investeringene. En passiv investor kjøper vanligvis fundamentalt sterke selskaper som sannsynligvis vil fortsette å tjene penger i flere tiår framover.

Hva er passiv investering?

På den annen side er passiv investering bare hva det høres ut som. Det betyr at du virkelig ikke gjør mye, dermed den dovne faktoren. Passive investorer har et langsiktig syn på investeringen, som også kalles en buy-and-hold-strategi. Tanken er at de foretar konsistente, men begrensede kjøp av investeringer som skal verdsette over lange perioder. De anser ikke å eie aksjer som eksploderer i vekst så raskt at de kan ødelegge seg selv. Disse typer flyktige investeringer er de som aktive investorer vil gjerne snap opp. En passiv investor kjøper vanligvis fundamentalt sterke selskaper (eller midler som eier disse selskapene) som sannsynligvis vil fortsette å tjene penger i flere tiår framover.

Kan være en lat investor betale av?

Men spørsmålet du sannsynligvis spør deg selv er om lat investering lønner seg. Hvem er mer sannsynlig å tjene mer penger over tid, en aktiv investor eller en passiv en? Det har vært mye forskning om dette emnet, men jeg vil fremheve en artikkel av Mark Hulbert som skriver for American Association of Individual Investors (medlemskap påkrevd). Han har sporet rådgiverporteføljer i over tre tiår, og sier at om to tredjedeler av dem ville ha tjent mer penger hvis de hadde vært mye mindre aktive.

Hulbert sier at for 2010 alene har 500 forskjellige porteføljer han undersøkte, fått et gjennomsnitt på 14,6%. Det er en ganske god avkastning - men få dette: Hvis de samme porteføljene ikke hadde engasjert seg i aktiv handel - hvis de bare holdt på de samme investeringene fra 1. januar til slutten av året, ville de ha gjort 18%! Selv i 2009 - da markedet gikk ned 9. mars og deretter løp opp - hadde den gjennomsnittlige porteføljen kommet ut med nesten 1% dersom absolutt ingen handler hadde blitt gjort.

Hvorfor være en lat investor kan betale seg

Hulbert citerer også en akademisk studie som undersøkte handlingene i 10.000 tilfeldige meglerkontoer for individuelle investorer fra 1987 til 1993. Studien fokuserer på saker når aktiv investering skjedde, hvor kontoinnehaveren kjøpte og solgte en aksje på færre enn 30 dager. Forskerne fant at de 12 månedene etter at aksjene ble solgt, utførte de bedre enn aksjene som ble kjøpt for å erstatte dem.

Med andre ord, viser dataene at investorene er tilbøyelige til å selge seg for tidlig. Hvis investorene hadde vært lat og beholdt sine investeringer, ville de ha fått en avkastning som var 3,2% høyere enn hva de fikk! Hulberts artikkel er å demonstrere at flere transaksjoner reduserer porteføljens avkastning. En kjent økonom med navnet Gene Fama Jr. er kreditert for å si: "Dine penger er som såpe. Jo mer du klarer det, desto mindre har du det."

Hvorfor dovne investorer kan gjøre mer

Mange bedrifter og forskere som studerer investoradferd finner konsekvent at gjennomsnittlig investor tjener under gjennomsnittlig avkastning. Grunnen til at vi gjør det så dårlig på egen hånd, sammenlignet med historisk markedsavkastning, skyldes vår menneskelige natur. Når markedet faller, panikk vi og selger i verste fall når prisene er lave. Og når markedet skyter opp, blir vi grådige eller endelig får tilliten til å kjøpe igjen, i verste fall, når prisene er høye. Vi jakter trender og overreagerer til nyheter, noe som kan føre til svært irrasjonelle og dårlige investeringsbeslutninger.

Hvordan øke investeringen din returnerer

Min raske og skitne tips er å øke investeringsavkastningen din ved å bli en lat investor. Jeg sier ikke at du aldri bør gjøre en handel, men jeg tror at det å bli en aktiv investor ikke bør tas lett. Hvis du har en lidenskap for handel, vær forberedt på å bruke minst like mye tid på å gjøre leksene dine som du ville jobbe på deltid.For de fleste, ved å holde seg til en passiv strategi hvor du bidrar penger til en pensjonisttilværelse eller en ikke-pensjonsmeglingskonto, som Betterment, vil systematisk gi deg rikelig med investeringsavkastning for mye mindre innsats. Det er ikke så mange områder i livet hvor det er en sofa potet kan betale seg - men er det ikke hyggelig å vite at investeringen er en av dem?

Last ned gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves for å vokse rik

Hvis du liker tipsene du får i Money Girl podcast og vil ta mer kontroll over pengene dine, tror jeg du vil like boken min, Money Girl's Smart Moves to Grow Rich. Boken forteller deg hva du trenger å vite om penger og om pensjonsregnskap uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig i favorittbokhandelen din i print eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan laste ned to gratis kapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Få mer penger jente!

Husk å sjekke ut det store arkivet med artikler og podcaster her. Også, registrer deg for gratis Money Girl Newsletter og koble med meg på Facebook og Twitter! Send inn dine pengespørsmål til [email protected] eller la dem stå på min telefonsvarer linje på 206-333-1610.

Flere ressurser:

Modet av misguided Convictions: Trading Adfærd av individuelle investorer Standard & Poors Indeks versus Active Funds Scorecard, årsslutt 2010 Kvantitativ analyse av investorens oppførsel

Betterment LLC er en SEC-registrert investeringsrådgiver. Brokerage tjenester tilbys av Betterment Securities, en SEC registrert megler-forhandler og medlem FINRA / SIPC.

Investeringer: Ikke FDIC-forsikret • Ingen bankgaranti • Kan miste verdi

Investering i verdipapirer innebærer risiko, og det er alltid potensial for å miste penger når du investerer i verdipapirer.

Før du investerer, vurder investeringsmålene dine og Betalings kostnader og utgifter.

Ikke et tilbud, oppfordring av tilbud eller råd til å kjøpe eller selge verdipapirer i jurisdiksjoner der Betterment and Betterment Securities ikke er registrert.

Lazy Investor image courtesy of Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: