Kan en bok være skattefradrag?

Kan en bok være skattefradrag?
Kan en bok være skattefradrag?

Video: Kan en bok være skattefradrag?

Video: Kan en bok være skattefradrag?
Video: Noen burde ikke bli foreldre 2023, Desember
Anonim
Anna R. skriver:
Anna R. skriver:

"Jeg nyter boken din, Money Girl's Smart Moves til å vokse rik. Hvis jeg begynner å investere i en IRA, er kostnaden for din bok eller et annet læringsprogram fradragsberettiget på min skatt?"

Det høres ut som en god ide, Anna! Men uheldigvis er bøker eller pedagogiske materialer du kjøper for personlig bruk, ikke skattefradrag.

Image
Image

Men her er 3 situasjoner når en bok ville regnes som et skattefradrag:

  1. Virksomhetsutgifter: Hvis du er selvstendig næringsdrivende, er utgifter som bøker, magasiner og utdanningsprogrammer som er nyttige i å drive virksomheten, skattefradragbare - så lenge du prøver å tjene penger. Lær mer i episoden min Fra Medarbeider til Selvstendig Næringsdrivende.

  2. Jobbrelatert utgift: En viss mengde uutbetalte utgifter for jobben din som er nødvendig eller nyttig, for eksempel en bok, handelspublikasjon eller seminar, er fradragsberettigende dersom du spesifiserer utgifter på Schedule A. Lær mye mer i Fradragsrisiko, Del 2: Jobbutgifter.

  3. Utdannelsesutgift: Undervisning og avgifter du betaler for deg selv, din ektefelle eller en avhengig av å delta i en kvalifisert institusjon for høyere utdanning, er fradragsberettiget til en årlig grense, selv om du ikke har nok totale fradrag for å spesifisere. Fradraget inkluderer kursrelaterte bøker, forsyninger og utstyr som kreves som en betingelse for innmelding. Lær mer i tips om hvordan du betaler for college.

Anna, hvis ingen av disse situasjonene gjelder for deg - ikke bekymre deg! Slik bidrar det til at en IRA blir sin egen skattebelønning:

• Tradisjonelle IRA-bidrag gir deg et skattemessig fradrag i året du lager dem og blir ikke beskattet før du begynner å ta uttak etter alder 59½.

• Roth IRA-bidrag er skattepliktig i året du lager dem, men gir deg skattefri vekst. Utbetalinger etter 59 år er helt skattefrie.

I tillegg til disse store skatteavbruddene, vil IRA-bidrag tillate deg å bygge en investeringskonto for å betale for den gode pensjonen til drømmene dine.

Klikk her for å ta tak i din kopi av Money Girl's Smart Moves til å vokse rik! Denne prisbelønte boken er tilgjengelig som en eBok eller Paperback hos din favoritt bokhandler.

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: