Kan en balanse overføre skade din kreditt score?

Innholdsfortegnelse:

Kan en balanse overføre skade din kreditt score?
Kan en balanse overføre skade din kreditt score?

Video: Kan en balanse overføre skade din kreditt score?

Video: Kan en balanse overføre skade din kreditt score?
Video: Learn how to CONQUER THE ENTIRE WORLD in Crusader Kings 3! The most EFFECTIVE METHOD! 2023, Desember
Anonim
En Money Girl Facebook-tilhenger som heter Derek H. spør:
En Money Girl Facebook-tilhenger som heter Derek H. spør:

"Vil du bruke et balanseoverførings-kredittkort skade min kreditt score - og hvordan kan jeg vite om det passer for meg?"

Ikke får gratis Money Girl Newsletter? Registrer deg for tips og råd!

Hva er et balanseoverføringskort?

En balanseoverføring er en kampanje som tilbys av et kredittkortselskap som gir deg mulighet til å overføre gjeld til et nytt kredittkort og betale lav eller ingen rente på balansen i en begrenset periode. Balanseoverføringer brukes vanligvis til å betale hele eller en del av høyere rentebeløp, for eksempel et kredittkort eller et lån, og flytte det til et kort med lavere rente.

Avhengig av vilkårene i tilbudet, kan du bruke en balanseoverføringskort til å betale mindre interesse, og du kan legge til store besparelser. Du kan bruke pengene til å betale ned hovedstolsen på kortet raskere og unngå enda flere rentekostnader.

Hvert balanseoverføringstilbud er annerledes, så vær sikker på at du leser utskriftene nøye. De fleste belaster en overføringsavgift som varierer fra 3% til 5% per overføring. Noen tar høye renter etter at kampanjeperioden utløper; De beste overføringskortene tilbyr imidlertid en rimelig rente etter grace perioden, gitt din kredittvurdering, selvsagt. Beløpet du kan overføre er underlagt kredittgrensen du mottar på kortet.

Relatert innhold: Betaler kredittkort gjeld forbedre kreditt score?

Betyr en balanseoverføring skade kredittpoengene dine?

Hvis du kunne dra nytte av en balanseoverføring, kan du være som Derek og lurer på hvordan det ville påvirke din kreditt. Det avhenger av flere faktorer, for eksempel:

  • om du bruker en balanseoverføring for å betale en kredittkonto i sin helhet
  • Den totale balansen du overfører
  • enten du lukker en kredittkonto
  • hvor mye ny tilgjengelig kreditt du er gitt

En av faktorene som brukes til å beregne kredittpoeng, er antall nylig forespørsler i kreditten din

fil, for eksempel søknader om ny kreditt. Forespørsler utgjør bare en liten prosentandel av poengene dine, slik at søknad om nytt kredittkort vil føre til en liten midlertidig reduksjon.
fil, for eksempel søknader om ny kreditt. Forespørsler utgjør bare en liten prosentandel av poengene dine, slik at søknad om nytt kredittkort vil føre til en liten midlertidig reduksjon.

Det er imidlertid en annen, viktigere faktor som bestemmer kredittpoengene kalt kredittutnyttelsesgraden. Forholdet ditt er hvor mye gjeld du bærer på roterende kontoer (for eksempel kredittkort og kredittkort) dividert med din tilgjengelige kreditt på disse kontoene. Bruk av 30% eller mindre av din tilgjengelige kreditt anbefales for optimal kreditt.

Å få et nytt kredittkort øker øyeblikkelig din totale tilgjengelige kreditt, noe som reduserer kredittforbruket, og øker kredittpoengene dine. Det motsatte er sant når du lukker et kredittkort. Så lenge du ikke lukker et kort etter å ha overført en balanse til et nytt kort, bør nettoeffekten øke kredittpoengene dine.

Relatert innhold: Kredittutnyttelse-hva det betyr for kredittpoengene dine

Lånene påvirker ikke kredittverdier. Men å ha en blanding av begge avdragslånene, som for eksempel et billån eller boliglån og roterende kontoer, er gunstig for kreditt. Derfor kan du betale et lån ved å overføre hele saldoen til et overføringskort, ha en negativ effekt på kreditt, spesielt hvis det var din eneste avdragskonto.

Men effekten av å stenge et lån vil trolig være en vask mot den positive effekten av å motta ytterligere tilgjengelig kreditt på overføringskortet. I tillegg varierer resultatet av eventuelle endringer i kreditt, avhengig av din unike kreditt historie.

Relatert innhold: Betaler kredittkort?

Skal du gjøre en balanseoverføring?

Med mindre du har et stort kjøp planlagt i nær fremtid, for eksempel å kjøpe et hjem eller en bil, ville jeg ikke være for bekymret for kredittimplikasjonene av en balanseoverføring. I stedet fokuserer på om det vil spare deg for penger og forbedre din generelle økonomiske helse i det lange løp. Hvis du trenger hjelp med å knase tallene, bruk balanseoverføringsregnemaskinen på bankrate.com.

Andre artikler og ressurser du kanskje liker:

6 måter å betale av kredittkort gjeld Få ut av kredittkort gjeld eller spare-som er bedre? 7 trinn for å sjekke og korrigere kredittrapporten din Få gratis kreditt score (uten å skade kreditt) 9 ting som ikke kan skade kredittpoengene dine

Ikke abonner på den gratis Money Girl podcast på iTunes? Klikk her for å abonnere!

Image
Image

Smilende mann med kredittkort bilde fra Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: