Råd for begynnelsen av investorer

Innholdsfortegnelse:

Råd for begynnelsen av investorer
Råd for begynnelsen av investorer

Video: Råd for begynnelsen av investorer

Video: Råd for begynnelsen av investorer
Video: The Intelligent Investor Summary: Investing Wisdom (BY BENJAMIN GRAHAM) 2023, Desember
Anonim

Rask tips: Råd for begynnelsen av investorer

Noen ganger er den vanskeligste delen om å investere bare begynt. Hvis du ikke har åpnet en pensjonskonto eller en meglerkonto ennå, er det her å gjøre:

Image
Image

1. Bestem hva du investerer for. Når du har et økonomisk mål, er det enkelt å velge riktig investeringskonto.

Hvis du suger bort penger for pensjon, bruk en skattefordelt pensjonskonto, som en 401 (k), en IRA eller en SEP-IRA. Hvis du sparer for utdanning, vurder å åpne opp en skattebegunstiget 529-plan. Hvis du vil ha størst fleksibilitet og tilgang til pengene dine for noe som å kjøpe et hjem eller starte en bedrift, bruk en skattepliktig meglerkonto.

2. Bestem din risikotoleranse. Du er den eneste som vet hvordan du reagerer på risiko. Hvis du ikke har noe imot store svingninger i investeringsverdier i bytte for potensielt høy avkastning, vil du investere mesteparten av pengene dine i aksjer eller aksjefond.

På den annen side, hvis økonomiske rollercoasters gjør deg for queasy, eller når du nærmer deg pensjon, bør obligasjoner og inntektsgivende midler utgjøre en større del av porteføljen din.

3. Be om hjelp hvis du trenger det. Hvis du ikke er komfortabel å plukke investeringer, er det ikke noe problem! Be om hjelp fra dine fordeler administrator på jobb eller fra meglerhuset der du åpnet din IRA eller skattepliktig konto.

De fleste investorer tilbyr gratis råd til kunder. Hvis du bare vil overføre investeringene til en profesjonell, kan du finne en Registrert Investeringsrådgiver (RIA) som vil administrere pengene dine mot et gebyr basert på størrelsen på porteføljen din.

Young Investor image courtesy of Shutterstock

Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: