7 dager til sunnere personlige økonomi

Innholdsfortegnelse:

7 dager til sunnere personlige økonomi
7 dager til sunnere personlige økonomi

Video: 7 dager til sunnere personlige økonomi

Video: 7 dager til sunnere personlige økonomi
Video: ЧЕРНОГОРИЯ 🇲🇪. Будва или Котор? Пляжи по 120€. Большой выпуск 4K. 2023, Desember
Anonim
Det nye året er en tid å reflektere over hva vi har oppnådd i forrige år og hva vi vil gjøre annerledes fremover. Noen aspekter av ditt økonomiske liv kan ikke være under din kontroll, som om ditt hjem vil sette pris på verdi. Men de fleste av dine personlige finanser er - så jeg vil at du skal ta min 7-dagers utfordring.
Det nye året er en tid å reflektere over hva vi har oppnådd i forrige år og hva vi vil gjøre annerledes fremover. Noen aspekter av ditt økonomiske liv kan ikke være under din kontroll, som om ditt hjem vil sette pris på verdi. Men de fleste av dine personlige finanser er - så jeg vil at du skal ta min 7-dagers utfordring.

Her er en plan for å følge i 7 dager på rad, eller en dag i uken i 7 uker, som vil gjøre din personlige økonomi sunnere:

Dag nr. 1: Forklar dine økonomiske mål

Hvis du ikke har opprettet noen økonomiske mål ennå, vil jeg gi noen spørsmål som vil komme i gang. Blokker ut en time, enten alene eller med din ektefelle, for å tenke på svarene mens du går en tur, ta en lang kjøretur, eller nyt en avslappende middag.

Hvordan du svarer på følgende 4 spørsmål, vil hjelpe deg å vite hva du skal fokusere på i ditt økonomiske liv på kort og lang sikt:

  1. Hva med mitt (eller våre) økonomiske liv var skuffende i fjor, og hva må endres, slik at det ikke skjer igjen i år?
  2. Hvilken del av mitt (eller våre) økonomiske liv bekymrer meg mest, og hvordan kan jeg bygge økonomiske sikkerhetsnett for å lindre stresset?
  3. I løpet av 5 eller 10 år fra nå, hva ville jeg være stolt av å si at jeg hadde oppnådd i mitt (eller vårt) økonomiske liv?
  4. Når jeg går på pensjon eller ikke kan jobbe lenger, vil jeg se tilbake og ønske at jeg hadde levd mitt økonomiske liv annerledes, eller at jeg hadde spart mer penger for fremtiden?

Finn ut hvor lett investeringen kan være på bedre! Åpne en konto med $ 250 eller mer, og du vil motta en bonus på $ 25 når du bruker nettadressen: Betterment.com/moneygirl

Dag nr. 2: Opprett din personlige regnskap

Når du har tenkt på målene du vil oppnå, ta en hard titt på hvor ditt økonomiske liv er akkurat nå. Jeg anbefaler å opprette et verktøy som jeg kaller din personlige finanserklæring (PFS) fordi det er den beste måten å få et fugleperspektiv på din økonomiske situasjon.

For å opprette PFS, må du først lage en liste over dine eiendeler og deres nåværende verdier, for eksempel kontanter, investeringer, fast eiendom og kjøretøy. Sett deretter opp dine forpliktelser, for eksempel et boliglån, billån, studielån eller kredittkortgjeld, og deres utestående saldo. Inkluder også renten du betaler for hver gjeld, slik at du vet hvilke som koster deg mest på prosentvis basis.

Når du trekker din totale gjeld fra dine samlede eiendeler, har du beregnet din nettoverdi. For eksempel, hvis du eier $ 150 000 i eiendeler, men har $ 125 000 i gjeld, er din nettoverdi $ 25 000.

Din nettoverdi er et viktig tall fordi det står mye om din generelle økonomiske helse. Jeg anbefaler at du oppdaterer PFS på årsbasis, slik at du blir fokusert på å øke nettoverdien over tid ved å øke aktiva, krympende forpliktelser eller begge deler.

Dag nr. 3: Sjekk din gratis kredittrapport

Kredittrapporten din spiller en stor rolle i helsen til din personlige økonomi. Du kan få det gratis en gang i året fra hver av de tre nasjonale kredittrapporteringsbyråene (Equifax, Experian og TransUnion) på annualcreditreport.com.

Her er en rask og skitten tips: I stedet for å få alle 3 kredittrapporter på en gang, plasser dem ut og trekk en fra et annet byrå hver 4. måned.

Det er bedre å sjekke opp en annen rapport 3 ganger i året fordi du får muligheten til å korrigere feil (som kan skade din kreditt score) oftere. Du kan også ringe feil med en gang på hvilken som helst bedragerisk aktivitet som kan ødelegge din økonomi.

Du må typisk betale for din kreditt score. Derfor er creditkarma.com et av mine favorittsteder - du kan sjekke poengsummen gratis så ofte du vil!

Dag nr. 4: Undersøk alternativer for å redusere gjeld

I stedet for å få alle 3 kredittrapporter på en gang, plasser dem ut og trekk en fra et annet byrå hver 4. måned.

Hvis du har høy rente gjeld som kredittkort, lønning lån eller butikk kontoer, være årvåken for måter å optimalisere det, eller betale mindre. Dette går hånd i hånd med å opprettholde en ren kredittrapport fordi jo bedre kreditt score, jo mer penger kan du spare.

Å ha en utmerket kreditt score gjør at du kan betale mindre for nye kredittkontoer, men det åpner også døren for flere måter å slå ut din eksisterende gjeld raskere ved å bli godkjent for en pengebesparende refinansiering, konsolidering eller balanseoverføring.

Dag nr. 5: Opprett en utgiftsplan

Hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp uten å legge penger til pensjon eller nødfonds, må du opprette en utgiftsplan.

Start med å se på hvordan du har brukt de siste månedene og se hvor du kan kutte ned. For å oppnå dine økonomiske mål og leve innenfor dine midler, er det tre alternativer: tjene mer, bruke mindre, eller gjør begge deler.

Jeg går inn i detaljer om å lage en økonomisk plan i kapittel 2 i boken Money Girl's Smart Moves to Grow Rich.

Dag nr. 6: Opprett automatisk pensjonsbidrag

[AdMiddle] Å delta i en pensjonsplan på jobben er en fin måte å sikre at du konsekvent investerer for din fremtid. Hvis du ikke har en arbeidsplassplan, kan du investere i en IRA så lenge du har en viss arbeidsinntekt.

Sett opp et direkte innskudd, så en prosentandel av lønnsslippet ditt blir automatisk investert i din IRA.Eller sett opp en automatisk overføring fra bankkontoen din til IRA en gang i måneden eller hver betalingsdag. Automatisere dine økonomiske mål er den beste måten å sikre at du oppnår dem.

Dag nr. 7: Handle din forsikring

Forsikring er et produkt som vi alle trenger for å kunne håndtere ulike typer risiko i våre liv, for eksempel dyre medisinsk behandling eller tap av inntekt på grunn av funksjonshemming. Sjekk ut MetLife.com hvor du kan få et øyeblikkelig tilbud på rimelig term livsforsikring.

Siden vi betaler for forsikring år etter år, er det lett å glemme å handle rundt for lavere priser.

Lag en avtale for å diskutere retningslinjene dine med forsikringsagenten for å se hvor du kan redusere kostnadene dine, men likevel ha tilstrekkelig beskyttelse.

Hvis du aksepterer denne 7-dagers (eller 7-ukers) utfordringen, del dine tanker og resultater på Money Girl Facebook-siden!

Last ned gratis kapitler av Money Girl's Smart Moves for å vokse rik

Trenger du litt hjelp med nyttårets økonomiske oppløsninger? Bare ta en kopi av min bok, Money Girl's Smart Moves, til å bli rik. Det forteller deg hva du trenger å vite om penger, uten å legge deg ned med det du ikke gjør. Den er tilgjengelig i favorittbokhandelen din i print eller som en e-bok for Kindle, Nook, iPad, PC, Mac eller smarttelefon. Du kan til og med laste ned 2 gratis bokkapitler på SmartMovesToGrowRich.com!

Få mer penger jente!

Det er et stort arkiv av tidligere artikler og podcaster hvis du skriver inn et emne i søkefeltet øverst på siden. Koble til meg og lær mer om penger her:

Bli med på Money Girl Facebook-siden

Følg Laura på Twitter

Money Girl Newsletter

Money Girl podcast på iTunes (det er gratis å abonnere!)

Laura e-post: [email protected]

Legg igjen en melding på Laura's Voicemail: 206-333-1610

Ditt registrerte spørsmål kan bli brukt i et fremtidig show! Flere ressurser: Hvordan bygge sikkerhetsnett for dine personlige finanser - Podcast Episode 245 Hvor mye penger trenger du å gå på pensjon? - Podcast Episode 183 Hvordan heve kredittpoengene dine raskt - Podcast Episode 164 Skulle du refinansiere ditt boliglån? - Podcast Episode 152 Smart Moves for garantert økonomisk suksess - Podcast Episode 204 Hva er forskjellen mellom en tradisjonell og Roth IRA? - Podcast Episode 173 Money Girl's Guide til pensjonsplanlegging - Audiobook Credit Score Survival Kit - en gratis multimedie ressurs for å hjelpe deg med å øke din kreditt score Betterment LLC er en SEC-registrert investeringsrådgiver. Meklingstjenester tilbys av Betterment Securities, en SEC-registrert meglerforhandler og medlem FINRA / SIPC. Investeringer er ikke FDIC Forsikret. Ingen bankgaranti. Kan miste verdi. Investering i verdipapirer innebærer risiko, og det er alltid potensial for å miste penger når du investerer i verdipapirer. Før du investerer, vurder investeringsmålene dine og Betalings kostnader og utgifter. Ikke et tilbud, oppfordring av tilbud eller råd til å kjøpe eller selge verdipapirer i jurisdiksjoner der Betterment and Betterment Securities ikke er registrert. Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: