529 planer sparer penger

Innholdsfortegnelse:

529 planer sparer penger
529 planer sparer penger

Video: 529 planer sparer penger

Video: 529 planer sparer penger
Video: The Best Ways to Save on Taxes as a Creator in 2023 2023, Desember
Anonim
I denne episoden diskuterer jeg 529 planer og de mange fordelene de gir til millioner av amerikanere som bruker dem.
I denne episoden diskuterer jeg 529 planer og de mange fordelene de gir til millioner av amerikanere som bruker dem.

Hva er en 529 Plan?

En 529-plan er også kjent som et kvalifisert studieprogram. Det er en skattebegunstiget sparekonto som har blitt den mest populære måten å spare på for høyere utdanning. Tanken er at du bidrar penger til planen som kan brukes til å betale for studentens kvalifiserte utgifter på en bestemt, kvalifisert skole. En 529-plan kan åpnes for alle voksne eller barn i familien eller til og med utenfor familien din.

Typer 529 Planer

529s er generelt kategorisert som enten forhåndsbetalte planer eller spareplaner. Med forhåndsbetalte planer kan du forhåndsbetale alt eller en del av kostnaden. Hvis studenten bestemmer seg for å delta i en annen kvalifisert skole, kan midlene fortsatt brukes til kvalifiserte utgifter. Men, avhengig av hvilken plan du har, kan det være en straff for denne overføringen av midler.

529 spareplaner, derimot, ligner en pensjonskonto hvor bidragene dine er investert i utvalgte verdipapirer eller verdipapirer. Kontoverdien vil variere basert på ytelsen til de underliggende investeringene.

Hvem driver 529-tallet?

Enten typen 529 plan kan settes opp av stater så vel som av kvalifiserte institusjoner. Disse inkluderer høyskoler, universiteter, yrkesskoler eller andre postskoler som deltar i føderalt studenthjelp. Skolen du er interessert i, kan fortelle deg om de er kvalifisert til å akseptere 529 midler, og hvis de driver sin egen plan. Men hvis de ikke driver en, ikke bekymre deg, hver stat har nå minst en 529 plan hvor du kan delta.

Registrering i en 529 kan gjøres direkte med planleder eller gjennom en uavhengig megler eller finansiell rådgiver. Forstå at hver plan har forskjellige funksjoner og fordeler, så det er viktig å gjøre litt forskning før du registrerer deg i en. Jeg vil inkludere en lenke i utstillingsnotatene nederst på denne siden til et praktisk 529 plan sammenligningsverktøy, samt et oppslagsverktøy for 529 kvalifiserte skoler.

Hvordan jobber 529?

Mange tror at hvis de bidrar til en stat 529, planlegger at studenten må delta på en skole i den staten. I de fleste planer kan du velge hvilken som helst skole uansett hvor du bor eller hvilken stat eller institusjon som styrer planen! Du kan bo i California, investere i en Florida-plan, men send en student til en North Carolina-høyskole. Så faller ikke for misforståelsen at en statsstøttet 529-plan bare er for de som ønsker å sende en student til en statsskole.

Planlegge fordeler

529-tallet gir noen gode besparelser fordi bidrag og inntjening blir skattefrie. Midler i en 529 er kun skattlagt dersom uttak fra kontoen overstiger det totale beløpet av kvalifiserte utdanningskostnader. Du kan muligens motta noen ekstra skattefordeler hvis du investerer i en plan sponset av hjemlandet ditt.

En annen grunn 529 er så populær, er fordi de tilbyr fleksibilitet. Du kan rulle over midler fra en plan til en annen innen 60 dager uten å pådra en straff. Og studenten, eller utpekt mottaker, kan alltid endres til et annet medlem av mottakerens familie. Så hvis barnet du sparer for bestemmer deg for å bli den neste verdensmesterpokerspiller, i stedet for å gå på college, ingen bekymringer!

Hvem kan bidra og hvor mye

Det er ingen inntekt eller aldersbegrensninger plassert på bidragsytere eller studenter. Alle er kvalifisert til å dra nytte av en 529 plan. Maksimumsbeløpet du kan bidra, varierer faktisk fra plan til plan, men det er over $ 300 000 per student i mange statlige planer.

Det er ingen årlig grense for hvor mye du kan bidra. Men som nevnt, kan bidragene ikke overstige mengden av utdanningskostnader som studenten vil trenge. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal beregne dette beløpet, kan du kontakte den kvalifiserte skolen for et samlet estimat av kvalifiserte kostnader for studenten.

Hvilke utgifter er kvalifisert

Kvalifiserte utgifter som kan betales med 529 besparelser inkluderer undervisning, gebyrer, bøker og alt nødvendig utstyr og forsyninger for kurs. Rimelige kostnader for rom og brett kvalifiserer også for de som er minst halvtidsstudenter.

Overflødig planfond

Her er et tips for å håndtere overskuddsmidler i en 529-plan: Hvis mottakeren har et familiemedlem som er en potensiell student, endrer du den utpekte mottakeren på kontoen til hans eller hennes navn i stedet for å lukke kontoen. Dette vil hjelpe deg med å unngå eller kanskje forsinke å måtte betale skatt på en ikke-kvalifisert tilbaketrekking. Se IRS-publikasjon 970 for en liste over slektninger som kvalifiserer som medlemmer av mottakerens familie til dette formålet.

Hvis du vil lagre for utdanning av et barn eller et annet familiemedlem, oppfordrer jeg deg til å åpne en 529 plan. Eller kanskje du vurderer å gå tilbake til skolen for en M.B.A., for å bli pilot eller for matlagingskurs. Så lenge skolen du vil delta, er kvalifisert til å akseptere 529 midler, vil du dra nytte av å sette opp og bidra til en 529-plan for deg selv.

Neste uke skal jeg dekke en alternativ måte å lagre for college ved hjelp av Coverdell Lån. Eller, for mer informasjon om å betale for høyskole, se denne episoden.

administrative

Jeg er glad du lytter. Hvis du ikke allerede mottar showet via en podcast-aggregator som iTunes, anbefaler jeg at du gjør det. Abonnere på showet via iTunes er helt gratis og betyr ganske enkelt at du får hver ny episode så snart den er utgitt.

Chi-Ching, det er alt for nå, høflighet av Money Girl, din guide til et rikere liv.

Flere ressurser

https://www.savingforcollege.com/

529 Støtteberettigede institusjoner

Bilde med tillatelse til Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: