401 (k) Lån

401 (k) Lån
401 (k) Lån

Video: 401 (k) Lån

Video: 401 (k) Lån
Video: 8 Major 401(K) Mistakes! (Beginners Should Know These!) 2023, Desember
Anonim
Image
Image

Q. Jeg vurderer å ta et lån fra min 401 (k) plan på jobb til å betale for min kredittkortgjeld på $ 6000. APR (årlig prosentsats) på kortet mitt er høy på 17%, og jeg vil gjerne bli kvitt den. Jeg er tidlig på 30-tallet, så jeg regner med at jeg har god tid til å gjøre forskjellen. Er dette et klokt trekk?

A. Så fristende som det kan være å låne fra 401 (k) for å tørke ut høyrente gjeld, er det best å vurdere pensjonskonto av grensene. Raiding your 401 (k) kan være farlig for rikdommen din! Hvis du ender med å miste jobben eller forlate arbeidsgiveren før et 401 (k) lån er betalt, må saldoen vanligvis tilbakebetales med en gang. Hvis du ikke kan betale det (og er yngre enn 59 år), betales det utestående beløpet som en tidlig tilbaketrekking, underlagt vanlig inntektsskatt pluss en 10% straff. Det gjør vondt!

Formålet med en pensjonskonto er å finansiere pensjonen din. Så selv om du tror jobben din er solid, kan du vurdere disse alternative måtene å håndtere din gjeld:

  1. Få et lavrentepersonlig lån fra en lokal kredittforening eller et peer-to-peer-utlånsside som lendingclub.com.
  2. Søk etter et lavrente kredittkort som lar deg overføre høyrente saldoen.
  3. Sett et aggressivt mål for å slutte å bruke kortet og for å eliminere gjelden din. Jeg knuste tallene: Du kan tørke ut gjelden din ved å betale $ 300 i måneden, eller $ 70 i uken, i to år.

For mer om å ta lån fra en 401 (k), sørg for å lese eller lytte til Money Girl episode nummer 191.

401 (k) Eggbilde på grunn av Shutterstock Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: