15 IRA-regler du bør vite

Innholdsfortegnelse:

15 IRA-regler du bør vite
15 IRA-regler du bør vite

Video: 15 IRA-regler du bør vite

Video: 15 IRA-regler du bør vite
Video: 9 Golden Rules Of Debt Management! (Life Changer!) 2023, Desember
Anonim

I år er det den perfekte tiden til å bli seriøs om å finansiere pensjonen din. Det er greit å bruke pensjonskontoer for å dyrke reiret ditt fordi skattefordelene de tilbyr, gjør at pengene dine går videre. Noen mennesker kan bli sjenert fra å bruke pensjonskonto fordi reglene kan virke forvirrende. Faktisk får jeg flere spørsmål om pensjonskonto enn noen annen personalkostnad. Derfor viet jeg kapittel 7 i min nye bok, Money Girl's Smart Moves til å vokse rik, til alt du trenger å vite om de forskjellige typer pensjonskonto, uansett om du er ansatt, selvstendig næringsdrivende eller arbeidsledig. I denne artikkelen vil jeg dekke 15 viktige regler som du bør vite om individuelle pensjonsordninger eller IRAer.

IRA-regel nr. 1: Bidrag til en tradisjonell IRA er fradragsberettiget.

Generelt trenger du ikke å betale skatt på bidrag du gjør til en tradisjonell IRA. Skatten på både dine bidrag og veksten i kontoen er utsatt til du gjør uttak på en senere dato.

IRA-regel nr. 2: Bidrag til en Roth IRA er ikke skattefradrag.

Dette er motsatt av en tradisjonell IRA fordi du må betale skatt på forhånd på pengene du bidrar til en Roth IRA. Imidlertid kan både dine bidrag og inntekter bli trukket helt skattefritt når du går på pensjon. For å finne ut om en tradisjonell eller en Roth IRA er best for deg, les min forrige artikkel, Skal jeg ha en tradisjonell eller Roth IRA?.

IRA-regel nr. 3: Du må ha tjent inntekt for å bidra til en IRA.

Hvis du har skattepliktig kompensasjon i løpet av året, for eksempel lønn, lønn, tips, bonuser, provisjoner og selvstendig næringsinntekt, er du kvalifisert til å bidra til en tradisjonell eller en Roth IRA. For 2010 og 2011 kan du bidra med et beløp som er lik skatteplikten til opptil $ 5000 eller opp til $ 6000 hvis du er 50 år eller eldre.

IRA-regel nr. 4: mindreårige kan ha en IRA.

Alle med arbeidsinntekt kan bidra til en IRA, uansett alder. Så barn kan begynne å spare for pensjonisttilværelse så snart de får sin første deltidsjobb. De kan bidra så mye som de tjener, opp til den maksimale grensen på $ 5000 for 2010 og 2011.

IRA-regel nr. 5: ektefeller uten opptjent inntekt kan ha en IRA.

Hvis du er gift og sender en felles avkastning, og bare en av dere har kompensasjon, kan dere begge ha en IRA.

Hvis du er gift og sender en felles avkastning, og bare en av dere har inntekt, kan dere begge ha en IRA. Det hjelper en arbeidsløs eller hjemme-hjemme ektefelle lagre for pensjonering.

IRA-regel nr. 6: IRAer kan ikke eies felles.

Alle pensjonskonto må eies av enkeltpersoner, selv om du er gift. Og du har ikke lov til å blande penger heller, ved å rulle over en persons pensjonsalder i en annen persons pensjonskonto.

IRA-regel nr. 7: Du kan ikke finansiere en IRA for noen andre.

Hver eier av en pensjonskonto må kvalifisere seg til å åpne opp og bidra til en IRA. Så en forelder kan ikke finansiere en pensjonskonto på vegne av et barn, for eksempel.

IRA-regel nr. 8: Du kan ikke bidra til en Roth IRA hvis inntektene dine er for høye.

Beløpet du kan bidra til en Roth IRA reduseres eller elimineres når inntektene dine når visse grenser. Enkelt skattebetalere kan ikke ha endret justert bruttoinntekt som er $ 120 000 eller mer. The Roth cutoff for gifte mennesker som sender en felles avkastning er $ 177,000.

IRA-regel nr. 9: Din Roth IRA kan være tom.

Hvis du har bidratt til en Roth IRA i fortiden, men nå tjener for mye penger til å være kvalifisert, gratulerer! Men ikke la det stoppe deg fra å spare for pensjonering - du kan åpne opp og bidra med penger til en tradisjonell IRA i stedet. Hvis inntektene dine faller under Roth cutoff i fremtiden, kan du begynne å gjøre bidrag igjen til samme Roth IRA.

IRA Regel nr. 10: Det er ingen Minimum IRA-bidragskrav.

Du velger om du vil bidra til en IRA hvert år eller ikke. Hvis du ikke gjør et bidrag tradisjonelt, og Roth IRAer forblir åpne på ubestemt tid.

IRA Regel nr. 11: Du kan trekke inn bidrag fra en Roth IRA Straff-fri.

Siden du betaler skatt på forhånd på Roth IRA-bidrag, kan du trekke dem ut straffefri. Bare vær sikker på at du ikke trekker inn inntekter på kontoen fordi det ville bli ansett som en tidlig tilbaketrekning, gjenstand for inntektsskatt pluss en 10% tidlig uttak straff.

IRA Regel # 12: Du kan ha mer enn en IRA.

Du kan åpne opp og bidra til så mange tradisjonelle og Roth IRA som du vil. Dine samlede bidrag til alle kan imidlertid ikke overstige din årlige tillatte grense (som er $ 5000 for de fleste under 50 år). Du kan gjøre noen kombinasjoner av bidrag i samme år, for eksempel $ 1000 til en Roth IRA og $ 4000 til en tradisjonell IRA.

IRA-regel nr. 13: Du kan bidra til både en IRA og en arbeidsplassavgangskonto.

Du kan bidra til en pensjonsplan på jobben - som 401 (k), 403 (b) eller 457 - og fortsatt maksimalt bidrag til en IRA i samme år. Men hvis du eller din ektefelle har en pensjonsplan for arbeidsplassen, kan skattefradrag for IRA-innskudd reduseres eller elimineres, avhengig av inntektene dine.

IRA-regel nr. 14: Gjeldende IRA-tap er ikke fradragsberettiget.

I en skattepliktig meglerkonto kan investeringsstap brukes til å kompensere investeringsvinster hvert år, men det er ikke tilfelle for en IRA.

IRA Regel # 15: Du har ekstra tid til å gjøre IRA-bidrag.

Du har til april følgende skatteår for å gjøre IRA-bidrag. For eksempel, hvis du vil finansiere din IRA for 2010, har du til 18. aprilth av 2011 for å gjøre det.

Så, hva venter du på? Å ha en IRA gir deg full kontroll over kontoen og fleksibiliteten til å velge mellom et bredt spekter av investeringer. Det er aldri for sent å begynne å sette penger bort for trygg og god pensjonering. Flere tips fra Money Girl

Anbefalt: